Sunday, 26 January 2014

Love Rain



Assalammualaikum..selamat sejahtera...


Aku duk tengok cerita love rain..aku dengar lagu ni.sebab utama.ada hujan.:')


On a rainy evening,i saw her
I saw the girl whom i've waiting for since so long
She was without an umbrella
So i told her,come under my umbrella


Drizzle,drizzle the sound of rain
Thump thump goes my trembling heart
Drizzle drizzle,thump thump the sound of umbrella
The rain and my heart
Love rain is falling.



The two of us walked to rainy streets
Under the small umbrella my shoulder get wet
She shyly told me come a little bit closer
Softly softly our shoulders touch


Thump thump goes my beating heart
Drizzle drizzle thump thump
Two shoulders underneath the umbrella
Love rain is falling
I have fallen in love

c/o

I love rain...i love you...





Entri Luahan Perasaan




Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Selamat berhujung minggu semua..aku demam..dah bape ari.tu aku tak bw blog kengkawan..maaf eh.semenjak dua menjak ni memang kesihatan aku agak teruk sikit.dengan semua permasalahan yang ada lagi..memang cukup cukup buat aku letih..


Depan semua orang memamg aku kena senyum je la...sembang sembang macam takdak apa jadi.tapi dalam ati ni..em..aku rasa letih sangat sangat dan rasa sungguh tak sihat..semangat pun rasa dah takdak.dah la semalam keje aku bergaduh dengan orang je ni..huhu..sabar je la..aku rasa kalau kita nak orang hormat kita,kita kena hormat orang dulu kut.tensen je aku semalam.dah la mabuk overdose ubat batuk.pening pening lalat lagi aku arini..

Semalam pun..dia cari gaduh dengan aku lagi..mentang la dia tau semua pasal aku..senang senang je dia kutuk aku..sakit ati kut..suka mengungkit.ceh.gila la kalau nak orang yang sempurna je semua.aku dah cuba sebaik mungkin kut jadi yang terbaik tuk dia dulu.macam aku tak tau je..ni suma alasan je kut..nak blah..


Aku ingat nak tukar semua nombor nombor aku.aku tanak la msg msg dia dah.rasa macam takdak kesudahan apa pun.kira gaduh je.dia tuduh aku,aku tuduh dia.jadi memang buang masa je.lagi pun aku tanak sakit ati dah dengan msg msg dia duk tuduh aku macam macam.kenapa dia taknak je bagi barang barang aku dan biar aku wat idup aku sendiri.dia suka aku tergantung dengan cerita cerita dia lagi kan?mesti dia tengah gelak guling guling sekarang..gembira tahap cipan..huhuhu..


Lagu blog aku dah tukar..aku letak lagu jang geun suk...what should i do..sedih sangat kononnya ni...huhuhu.nanti2 aku bw..in shaa Allah..




Tuesday, 21 January 2014

What Should I Do? @AA





Assalammualaikum..selamat sejahtera


:')

 

What should i do..ost you're beautiful
(English translation)

When i let you go one step further,my eyes overflow with tears
When you walk away one step further,more tears start falling
As you go away to a place where i can't reach you,
Even if i reach with my hands
I can't catch you,i can only cry




What should i do?what should i do?
You're leaving..
What should i do?what should i do?
You're leaving me..
I love you,i love you,
I cry out to you..
But you can't hear me,because i'm shouting through my heart..



All day i try to erase you,
But you appear in my mind again
All day i try to say goodbye,but you appear in my mind again
Altough you went to a place where i can't hold you
Even if my hand reaches out for you
I can't find,i can only cry..





What should i do?what should i do?
You're leaving..
What should i do?what should i do?
You're leaving me..
I love you,i love you,
I cry out to you..
But you can't hear me,because i'm shouting through my heart..




What should i do?what should i do?
You're leaving..
What should i do?what should i do?
You're leaving me..
I love you,i love you,
I cry out to you..
But you can't hear me,because i'm shouting through my heart..



Will miss you till the end... :')


























Monday, 20 January 2014

You're Beautiful



Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Selamat bekerja kepada yang bekerja eh..aku tak bw lagi ni..sebab aku agak sibuk sekarang ni..maaf kengkawan..tido pun tak cukup aku ni..huhu..tapi mana nak cukup tido..sebab aku duk tengok cerita korea..aaaa..boleh aku macam ni..anak sedara aku yang suruh tengok..aku memang ketinggalan sikit..orang lain dah tengok abes,aku baru la nak tengok sikit sikit..huhu..


You're beautiful

Pada aku,aku rasa cerita ni memang best.aku bagi 10 bintang..ha amik kau..hahaha..aku suka cerita ni.sebab ceria.takdela serius sangat cerita dia.pastu hero hero dia pun kacak.haha.pemandangan pun cecantik..dapat tengok dalam cerita pun jadila..nak pegi korea..memang tak mampu.ngee..hero dia jang geun suk,yong hwa,lee hon ki.heroin,park shin hye.aku kenal hero tu pun masa tengok bel ami.pandai dia berlakon.yang paling best sebab aku tengok muka dia memang nampak jahat dan berlagak.i like gaya lakonan dia..ngeh..ngeh..


Semua hero aku punya..muahahaha..

+ sally hehe..sori2..ha..yong hwa sally punya.jangan amik.ngeh..ngeh..

Tengok cerita ni boleh la berangan angan kejap.sebab tak kan dapat betul betul kan..dapat berangan pun jadila.huhu.lagu cerita ni pun best best.boleh la layan fefelling romantik.hee.kepada sesapa yang minat ceta korea ni.yang tak pernah tengok lagi cerita ni,.aku rekemenkan tengok cerita ni.sebab sangat best aku rasa cerita ni.


Love rain

Ni aku tengah duk tengok cerita love rain..lakonan hero yang sama jugak..tapi belum abes satu episod pun jadi aku tak boleh buat review lagi.cuma rambut hero ni dalam ceta love rain tak lawa.huhu.ensem lagi rambut dia dalam you're beautiful.ngeh..ngeh..tapi sebab tajuk dia love rain,aku akan tengok dengan penuh bersemangat..huhuhu

Nanti aku bw blog kengkawan..setel2 keje jap..


Saturday, 18 January 2014

Big Bang - Koe Wo Kikasete (Let Me Hear Your Voice) English Lyrics



Assalammualaikum..selamat sejahtera..

Kat sini baru lepas hujan..yep..i like rainy day so so much..wash away my tears pliz..hehe..selamat berhujung minggu kepada semua eh..ni lagu kegemaran aku..sebab yang utama..kerana top amat kacak dalam vc ni..hahaha..


ngeh..ngeh..





Big Bang - Koe Wo Kikasete (Let Me Hear Your Voice) English Lyrics

until now, the rain kept falling
and the smell of ashphalt lingered in the city
over there.. it's stopped raining, hasn't it?
in the west, it's begun to clear
in the mornings, will you get up every day without trouble?
even now, that's the kind of thing I worry about

the sky that's spreading, the freedom
neither of these things have changed
right now, it's just that.. it's just that you aren't by my side

let me hear your voice
if we can be honest with each other, surely
we could understand each other
open your heart
let me hear your voice
the path that we've walked, we definitely took
an important step towards the future

the first time that I met you
was the same season as now, wasn't it?
the lit up streets
they glowed beautifully
the cry-baby you were; you, from that time, often
would place your forehead on my shoulder
and cry - that warmth
I felt it so strongly

every person individually, no matter who they are carry troubles as they live
and desperately hold onto their broken heart

let me hear your voice
if we become gentler
we're bound to love each other
don't avert your eyes from mine,
let me hear your voice
let's move on, from these insecurities and this loneliness
our feelings in this moment become a bond

yeah, since you went away hasn't been the same
in my heart, all I got is pain
could it be that I played a game to lose you, I can't maintain
sunlight, moonlight, you lit my life, realize in the night
while love shines bright
cant let you go; we're meant forever, baby let me know

this past without you, can't forget you
letting me be, the cloud hanging above me
raining on me; missing your touch
nights get long and it's hard to clutch
we're apart breaks my heart
it's all for the best girl you're my world
in time my love unfurls
he will then wait for you girl

let me hear your voice
if we can be honest with each other, surely
we can understand each other
open your heart
let me hear your voice
the path that we've walked; we definitely took
an important step towards the future


Friday, 17 January 2014

Salam Jumaat



Assalammualaikum..selamat sejahtera



Salam jumaat buat semua..dan bercuti pada yang cuti eh..



Smile always pliz..... (^_^)




Thursday, 16 January 2014

Terima Kasih Blog Herba Tihara Dan Blog My Cherita



Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Aku mintak maaf sebab tak bw blog kengkawan..maaf tau..dan sebab dah lama tak bersiaran..huhu..aku sangat sangat kurang sihat sekarang.semua ubat pun aku telan je..sakit yang aku ada bercampur pulak dengan tekanan yang aku hadapi sekarang...wuuu.. perkataan pun tak dapat menggambarkan macam mana..



Bila aku dah ok..rasa sihat sikit..aku bw blog kengkawan eh..maafkan aku..aku memang agak tertekan sekarang dengan macam macam masalah..tambah dengan masalah kesihatan lagi.dalam tak berblogging beberapa hari ni..alhamdulillah..ada rezki aku..terpilih untuk dapat cenderahati dari segmen review herba tihara blogspot dan jugak dapat masuk bloglist my cherita terima kasih2..best2 sebab terpilih..hehe


Semoga aku terus dapat bertabah dan bertahan walaupun aku sendiri tak tau selama mana..memang niat dia nak mainkan perasaan aku..memang dia takkan biarkan aku sesuka ati lupakan dia..aku harap sangat dia gembira dengan permainan dia sekarang.sebab memang dia berjaya buat aku rasa sangat sangat down.. :') .dia bagi harapan sekejap kat aku..lepastu..dia ambil balik semua2 tu..hurt me bad..like shipp..aaaa..



Aku berharap masih ada pelangi yang akan muncul selepas hujan dihati aku....''hati...moga bertabah selalu" in shaa Allah...

p/s: Maaf..sebab asyik sentimental mood je ni....wuuu..









Sunday, 12 January 2014

Faraway -Jay Chou Eng Sub


Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Yet..it still rain in my heart...


Jay chou - faraway
(English translation)



The roof is like a cliff, wind chimes like the ocean,
 and I am waiting for the swallow to return
Time is scheduled to act out the accident of you leaving quietly
The story occurred outside the city [where] there were thick fogs.
 [I] can’t see the dialogue clearly
You can't hear that, the sound of the wind never existed, 
it was the sound of me sighing

Awakened [from my] dream, 
who stood by the window sill and opened the ending
The future is as thin as the cicada’s wing and can’t withstand being torn by anyone
I send you off to a thousand miles away,
 you are silent, black and white
Perhaps a love so far apart shouldn’t exist in this silent era
I send you away beyond the end of Earth, are you still there?

Where is the zither sound coming from? 
It’s hard to predict life and death. [I will] use [my] whole life to wait
I enter the woods upon hearing the sound of crying, 
[I] search for a white flower, but only get a row of moss
The sky is far away from the mountain, 
the rain falls on the flower garden, my hair has become white
I enter the woods upon hearing the sound of tears.
 [I] search for a white pear flower, but only get a row of moss

The sky is far away from the mountain. 
The rain falls on the flower garden. I wait for you to come.
Wearing clothes of white glossy sheen, 
the transparency shows dust and your flawless love
You come from the rain and transform sorrow into a poem and I am now wet
A lotus floats on the water,
 it seems as if the shadows of the boat sails are still there, but you still won’t return

Covered by time,
 the flower that you said would blossom has become emptiness in the past
Awakened [from my] dream, 
who stood by the window sill and opened the ending
The future is as thin as the cicada’s wing and can’t withstand being torn by anyone
I send you off to athousand miles away, 
you are silent and black and white
Perhaps a love so far apart shouldn’t exist in this silent era
I send you away beyond the end of Earth, are you still there?

Where is the zither sound coming from?
 It’s hard to predict life and death. [I will] use [my] whole life to wait

Friday, 10 January 2014

Salam Jumaat



Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Salam jumaat buat semua..kat sini dari pagi hujan.patut rasa best tido ni.hehe..nak angkat mata pun payah ni..ngeh..ngeh..banyak blog kawan aku tak bw lagi..huhu..pelan pelan eh..line tenet buat hal kekadang ni..rilek rilek.


Semoga sentiasa bertabah dan sabar eh..

Hujan hujan cenggini memang line..siput..hehe..


(Google image)

(^_^)






Thursday, 9 January 2014

Annoying Question




Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Kepada kawan kawan yaang ada bertanyakan kenapa gundipulut nama url blog adik tu..ni aku jawab eh..gundi tu guni la..guni pulut.nama tu abang aku bagi kat dia.sebab abang aku rasa adik aku tu comey macam guni pulut..ngeh ngeh.ni kalau adik aku baca ni mesti dia marah aku.hehe.kat sini mendung je..jadi memang ku rasa macam nak tido je ni..hehe..



(google image)

Tadi boleh pulak aku mimpi seungri dengan top..tolong paham..ni semua anak sedara aku pasal la ni..huhu.tak pernah2 aku minat kpop.tapi terjebak jugak sikit ni.muahahaha(gelak jahat)


Sebenarnya aku nak cerita pasal soalan yang men "annoying" kan aku.bagi aku ni..soalan ni mampu membuatkan aku tetiba buat mulut ala2 duck face..hohoho.walaupun sekadar mesej2 kat telepon..macam ada sorang ni.aku baru kenal je kut..tetiba je mesej aku..

"Awak rindu saya tak?"
"Awak sayang saya tak?"
????????

What the???

Nak je aku mesej dia balik.."kau ni dah kenapa??".haha..agak agak la nak tanya aku soalan macam tu.apa jawapan yang harapkan dari aku?.dia nak aku balas aku rindu,aku sayang ke?mana nak boleh.sebab dah gerenti la aku tak rasa macam tu..huhu.selalunya kalau aku dapat soalan camni,memang takde balasan la aku bagi.aku biar je.rasa macam menipu je kalau aku balas rindu,sayang.karang orang tu perasan lebih2 pulak kat aku..ha..ngeh..ngeh..aku cuma hantar balasan mesej rindu,sayang tu kat orang yang betul2 aku rasa macam tu je.aku ni jujur ok..jujur.hehe



Jadi kepada sesiapa yang berkenaan tu..stop hantar mesej2 pertanyaan macam tu kat aku..huhu.sebab memang aku takkan balas untuk soalan yang macam tu..maaf tau..







Wednesday, 8 January 2014

WW Friend



Assalammulaikum..selamat sejahtera..

Thank so much to all my friends..




^_^






WW Tiada Guna Lagi - Republik



Assalammualaikum..selamat sejahtera..

Lirik lagu je..ww..



Me,you and popo






Tiada guna lagi mengharapmu untuk kumiliki
Takkan ada lagi kesempatanku tuk kembali
Gemuruh cintaku segenggam maafku
Takkan mungkin bisa menggantikan salahku

Bagaimana lagi bila itu yang harus terjadi
Dengan besar hati kan ku terima semua ini
Kau buat diriku terbunuh cintamu
Apalah dayaku ini memang salahku

Oh akankah terulang kembali 
Masa masa kita yang dulu ada
Ohh ku akui memang ku salah
Tak berada di dekatmu disaat kau rindu


-memory remains-




Tuesday, 7 January 2014

Nyoki The Prairie Dog



Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Takde entry lewat malam semalam.hehe..aku join segmen mycherita je semalam..mana tau kut kut leh dapat join bloglist..hehe..oo ya..terima kasih kat kengkawan yang sudi folo blog adik aku semalam eh..adik aku akan folo kengkawan balik tapi lambat sikit.sebab dia baru belajar berblogging ni.aku pun boleh ajar dia sesikit je..sebab aku pun tak berapa pandai.hehe..

Ni aku nak cerita pasal prairie dog anak sedara aku..nama dia nyoki.nyoki ni takdak kat malaysia rasanya..ada kat negeri omputih je kut..anak sedara aku beli dia pun rm550.mahai kut.nyoki comey..tapi aku tak berani pegang..takut tengok gigi dia..hee..


Ni la nyoki.comey kan?


zoom in muka nyoki


Nyoki suka berdiri..pastu keluarkan bunyi..


Muka tak bersalah nyoki..hehe

Memalam memang nyoki suka bising.aku suka tengok dia tido..comey je rupanya.hehe.sebab dia duk korek2 sangkar dia.dia nak korek tanah kut..tu anak sedara aku nak kumpul duit nanti.nak beli sangkar lebih besar untuk nyoki.nanti boleh la aku sumbang2 sikit.hehe.bila ada sangkar besar nanti bolehla nyoki felling macam ada kat taman bunga yang luas sikit.ngeh..ngeh..



SEGMEN BLOGLIST MYCHERITA



SEGMEN BLOGLIST MyCherita #1 2014
Buat pertama kali nya Mycherita melancarkan Segment Bloglist MyCherita #1 2014.Untuk segmen ini seramai 10 orang blogger akan di pilih menghiasi bloglist MyCherita  dalam  masa 3 bulan (Januari-Febuari-Mac 2014).

Oleh yang demikian berikut adalah syarat-syarat penyertaan :

1. Follow blog  MyCherita ( wajib )

2. Add G+  MyCherita ( wajib )

3. Like Facebook Fanpage MyCherita ( Wajib )

4. Buat satu post entri dan beri tajuk segmen "SEGMEN BLOGLIST MyCherita #1 2014 ".

5 . Follow Twitter MyCherita ( jika ada )



Mudah kan..???

 Mari sama-sama join segmen ini agar traffic backlink kita akan berterusan mengalir bagi memantapkan kan lagi saham blog kita semua.. ;-)


Sila klik banner diatas untuk menyertai

Segmen bermula 06 Januari 2014 Sehingga 15 Januari 2014

Diharap segmen ini mendapat sambutan dari rakan-rakan semua.

Terima kasih.

Monday, 6 January 2014

Blog Adik



Assalammualaikum,.selamat sejahtera..


Selamat hari isnin dan selamat bekerja kepada yang bekerja..aku up entry ni untuk memintak jasa baik kengkawan ni..hehe..kalau korang baik ati..sudi sudi la berkawan dan mengunjungi blog adik aku ni..adik kandung ye..hehe..dia baru lagi berblogging ni..


gundipulut.blogspot.com (klik sini eh)

Harap kengkawan dapat bagi sokongan tuk adik aku terus berblogging..hobi dia pun lebih kurang aku je..cuma dia ni memang agak ceria orangnya tak macam aku ni..sler2 je..ngeh..ngeh..sekarang adik aku tengah dalam proses follow kengkawan yang follow dia masa ga aritu..

Nnti aku bw blog kengkawan eh..aku nak makan dulu ni..kakak aku yang masak..aku pandai makan je..hehehe..




Cinta? Mungkin Tidak...



Assalammualaikum..selamat sejahtera..

(Kengkawan..maafkan aku tak balas komen kengkawan kat entry aku eh..aku tengah nak buat kotak komen yang boleh aku reply bawah komen kengkawan.)


Seperti biasa..entry aku mesti keluar lewat lewat malam kan..huhu..aku agak tekanan hari ni..sebab tak cukup tido.ada aku dapat ubat tido dari doktor kesayangan aku..tapi malas aku nak makan.karang mamai2 pulak aku.hoho..takpela..nanti aku tukar pelan pelan waktu tido aku..cerita malam ni..pasal seseorang..yang bagi aku bunga ni..


Aku minta maaf sangat sangat kat dia..sebab aku tak boleh nak terima cinta dia.aku tak rasa aku bersedia untuk terima cinta sesapa lagi buat masa sekarang.aku harap dia faham sangat sangat.aku bukan mainkan perasaan dia.cuma aku rasa tempoh dia kenal aku seminggu ni terlalu singkat untuk dia cakap cintakan aku.aku memang cuma anggap dia kawan je..tak lebih dari tu..


Apapun..aku hargai pemberian dia..

Dan cukup cukupla dengan kata kata jatuh cinta sebab nak terjatuh cinta tetiba.jatuh cinta pandang pertama..ooo..aku tak percaya kut.jangan terlalu memilih rupa paras perempuan.jangan sebab perempuan tu dirasakan lawa.tetiba je terus rasa jatuh cinta..itu nafsu kut..bukan cinta..aku nak orang yang betul2 menyintai aku seadanya aku..dan aku pun akan menyintai dia seadanya..aku tak pandang rupa lelaki yang nak aku jadikan pasangan hidup..cukup ada keserasian je sebagai permulaan..


Aku tau seseorang yang bagi bunga ni kat aku akan stalker blog aku ni..jadi aku cuma nak mintak maaf..sebab tak dapat terima cinta dia..aku tak bersedia menerima cinta yang baru..sebab hati aku masih lagi terasa dengan menda yang dah jadi baru baru ni..maaf sangat sangat..


p/s: love hurt and heal at the same time..aku akan ke kuala lumpur nanti untuk mulakan sesuatu yang baru..chaiyok2 untuk diri aku sendiri..






Sunday, 5 January 2014

Secawan Milo Berserta Polo



Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Lihat tajuk ya..hee..seperti biasa kepada sesiapa yang dah kenai2 lama dengan aku..dah memang tau kelemahan aku untuk letak tajuk apa disetiap entry aku..huhu..jadi aku main hentam letak je eh..hoho..memula..terima kasih untuk kawan kawan yang masih lagi setia bagi sokongan kat aku.dan selalu sudi menjengah kat blog aku ni..i love you all..hehe...aku baru dapat berehat je ni..lepak lepak ditemani polo dengan air milo aku..


Milo dan polo kesayangan ku selalu.hehe

Ni memang kegemaran aku ni..aku memang tak minum kopi,teh atau nescafe..aku minum milo je..sebab minum yang lain aku pening tetiba je nanti..bukan sebab aku demand tau..ngeh..ngeh..yang polo tu pulak..memang aku takleh nak berenggang dengan dia..dah rupa addicted pulak.hee..kalau aku bw blog kengkawan memang milo dengan polo ni je la yang teman aku..ni aku nak bw blog kengkawan slow2..maaf la sebab memang aku bw memalam.jadi memang kebanyakkan komen aku mesti duk kat bawah bawah entry kengkawan..hehe..okla..aku nak g cari blog kengkawan yang ada wat giveaway ni..aku mau join..mana tau kut kut ada rezki..hehe 













Saturday, 4 January 2014

It's Easy To Say Sorry But...




Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Selamat berhujung minggu kepada semua kengkawan..maaf sebab ada lagi kengkawan yang aku tak sempat nak bw..aku sangat sibuk hari ni..maaf eh..nanti aku bw pelan pelan ok..tadi petang..aku pegi aeon..pusing pusing cari baju.tukar style la.nak bergaya macam k pop..haha..aku cakap kat anak sedara aku,aku beli baju macam tu sebab nak ngorat top..digelak kan nya aku..hohoho..ceh..anak sedara aku cakap top pun tak teringin kat muka aku ni..sampai hati ok..merajuk la camni.hehe



Hujan bawak sampai kepetang kat sini..memang aku dah felling2 nak tido..tapi sibuk punya pasal..memang tak tido la.dalam sibuk sibuk,.aku dapat mesej dari dia..dia cuma mintak maaf kat aku.aku rasa..dah takde apa yang nk aku maafkan kut.sebab aku memang dah maafan dia..walaupun cukup banyak sedih sengsara yang dia bagi kat aku..jadi..kepada dia,tak perlu lagi minta maaf kat aku..aku maafkan dia seikhlas hati aku..


Patut aku yang bagi ni kat dia..

Tadi aku ada jumpak dengan seseorang yang patut aku sayang dulu..tapi sebab aku pilih dia,aku tinggal seseorang ni..sekarang bila keadaan jadi macam ni..memang aku tak sangka..seseorang ni masih sudi jumpak aku,menemani aku,dengar cerita cerita  sedih aku,dan tengok titisan airmata aku...wuuu..aku sangat2 terharu dan berterima kasih kat sesorang ni..dia tetap ambil berat kat aku..tak kira apa pun yang pernah terjadi.sedih aku tetiba okk.rasa macam ada bawang je dekat2 persekitaran..wuuuu.. T_T


Aku rasa..inilah waktu yang tepat untuk aku terus melupakan segalanya..dan aku jugak harap dia dapat lupakan semua..jangan hubungi aku dah.aku memang tak pernah berharap dia kembali kat aku.semua yang terjadi ni pilihan dia.aku redha semuanya..dan harap dia sentiasa bahagia walaupun bukan dengan aku..aku ikhlas seikhlas ikhlasnya..

Untuk dia..teruskan tersenyum macam dulu..tak perlu sikit pun mengingati aku..sebab aku rasa itu dah tak perlu... 



Waktu yang tepat tuk berpisah - sheila on 7



Dan bila kau harus pergi
Jauh dan tak kembali
Ku akan merelakan mu bila kau bahagia
Selamanya disana walau tanpaku

Ku akan mengerti cinta dengan semua yang terjadi
Pastikan saja langkahmu tetap berarti

Bisakah aku tanpamu sanggupkah aku tanpamu oo.....

Sehangat pelukan hujan saat kau lambaikan tangan
Tenang wajahmu berbisik
Inilah waktu yang tepat tuk berpisah
Selembut belaian badai saat kau palingkan arah
Jejak langkahmu terbaca
Inilah waktu yang tepat tuk berpisah

Ku akan pahami cinta
Dengan apa yang terjadi
Pastikan saja mimpimu tetap berarti

(*)
Aku tak pernah mengharap kau tuk kembali
Saat kau temukan duniamu
Aku tak pernah menunggu kau tuk kembali
Saat bahagia mahkotamu bila kedamaian selimuti

Jangan kau kembali...


Friday, 3 January 2014

Salam Jumaat Dan Hujan



Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Salam jumaat buat semua..alhamdulillah..aku masih dapat berfikir dengan normal harini..adoi..sebenarnya mamai mamai je rasa ni..macam kurang tido je lg..hehe..semoga kengkawan aku semua sentiasa sihat dan ceria..kat sini hujan ni..aku baru nak sidai kain..hehe.nampaknya sidai baju dalam umah je la.janji kering.kalau tak kering karang,aku seterika je bagi kering..ngeh..ngeh..


Hujan hujan ni tido best ni..hehehe..tapi tak boleh..sebab banyak nya menda nak kena buat ni..kekadang sampai aku rasa tak mampu nak terpikir dah ni.sabar jela selalu..hehe


p/s: there always a sunshine after the rain...







Keje Keje Busy Busy



Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Aku baru dapat bersantai santai ni...balik keje pun lambat..pegi keje awai..aku sangat sedih..huhu..dah la makan pun main hentam je sekarang,tido pun sama.spontan je jadi tu.bukan sesuka aku tunjuk perasaan ok..hehe.tadi sampai tempat keje rasa nak pitam je.sebab aku keluar tengok matahari kut.aku rasa dah rupa twillight dah ni..takleh nak tengok matahari ni.hoho..dah terbalik hari hari aku ni.memang bekmen forever


Tetiba rasa cam kat jepun je tengok bunga sakura lelampu kt tempat keje aku ni..huhu


Keje..aku dah bosan dengar kata kata yang sama je.haaa..simpan je la ayat2 korang tu kut.masuk telinga kanan kuar telinga kiri aku je.ayat manis macam gula batu tu memang aku tak layan kut.huhu.yang kawan kawan aku suruh aku cari calon calon secepat mungkin..mujurla..kalau le nak mencarinya tu macam cari sayur kat pasar bagusla..haha..aku suruh korang carikan,tak cari2 pun..hoho..pigida..


Kenapa aku suka lampu biru ni aku pun tak tau..tapi memang aku teruja tgk lampu ni,.ngee..

Dah la tadi mnager tempat keje pun aku tak kenal..siap aku tanya..selalu datang sini ke?sekali dia cakap i manager sini la..hoho..tersipu sipu malu aku tahu..nasib baik ensem okk..dan amat baik ati..ngeh..ngeh..


Muka tensen sebab kena balik lewat.abaikan jerawat aku itu..huhu

Okla..aku nak tido..gila betul..bila malam2 aku balik keje,mesti aku nak bla..bla..bla..pepanjang..apa intipatinya pun aku tak tau..aku nak sambung bw..bloglist pun belum susun..wuuu...sori kengkawan aku semua eh..hehe.memang aku teramat sibuk..nanti aku bw blog kengkawan eh..





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...