Thursday, 28 November 2013

Cupcake Dengan Biskut Buah Dan Daun Mini



Assalammualaikum..selamat pagi..


Ya..tajuk..maaf..berpusing pusing aku nak letak tajuk apa.huhu..semalam aku ada bagi kengkawan teka menda apa yang aku buat tu kan..dan pemenangnya ialah mama kaori tahniah mama kaori dan terima kasih jugak untuk kengkawan yang sudi meneka eh.. ^_^ sekarang aku akan tunjuk apa yang dibuat dengan menda semalam..ini dia..



Cupcake dengan buah dan daun mini untuk harijadi kakak aku pada 25hb haritu.hehe.


Dalam oven.letak atas tutup periuk je.hehe

Buah mini ni aku buat menggunakan doh biskut.sebab masa ni memang aku nak bakar biskut sekali.jadi aku amik sikit,aku uli2 buat buah dan daun mini ni


Lepas masak

Gambar semalam kengkawan byk teka fondant sebab dia berkilat kan..hehe..sebenarnya lepas dah masak dia dah tak berkilat pun.jadi biskut je.ngeh..ngeh..


Cupcake pandan,oren dengan strawberry

Aku sebenarnya tak dapat nak agak perisa kegemaran kakak aku.tu aku buat 3 rasa sekali.ha amik kau.huhu


Zoom cupcake dedekat.

Kalau ada kengkawan yang nak resipi cupcake yang gerenti sedap dan menjadi ni..nanti aku update eh..banyak resipi yang aku tak update lagi ni.huhu..karang aku nak cuba buat sugar cookie lagi.kalau menjadi cantik,aku post entry eh.hehe..



64 comments:

Cik Mun said...

sedapnyeeee

Cik Eka said...

kite nak resepi cupcake kecik ni. hehehehe

Nurul said...

Cutenya cupcake yana... kalau anak2 tgk ni, mesti suka... ^_^

Nurzakiah Hanum said...

cutenya

permatabiru said...

kecik2 comel je..rajin arr

Huny eda said...

wah..creative u ni dear..saya nak juga...hihi..mcm sedap je...comel je..ngeee

Affy Afiqah said...

ini hasilnya ya, sangat awesome!
nak belajar baking dengan tuan blog jela, boleh tak?? sudi tak agak2 nak ajar ika? mihmih

Cik Puan said...

hahahhaa....Jauh menyimpang jawapan cik....

Sally Samsaiman said...

salah ek..? takpe...sally nak lari belakang pintu...merajok!

Sarah Talib said...

rajinnya dok belek kecik2 tu...kalau dah minat macam mana pun takpa..

adrianna syaz said...

@Cik Mun

Mmg sedap cik mun :)

adrianna syaz said...

@Cik Eka

Boleh eka..nanti sya bg resipinya..gerenti sedap :)

adrianna syaz said...

@Nurul

Tima kasih nurul..mmg kekanak akn suka cupcake cmni kan.. ^_^

adrianna syaz said...

@Nurzakiah Hanum

Mmg cute :)

adrianna syaz said...

@permatabiru

Hehe..rajin tu sikit..malas tu banyak.hehe

adrianna syaz said...

@Huny eda

Tima kasih huneyda..klu dkt dh mmg bg ni.. :D

adrianna syaz said...

@Affy Afiqah

Sudi ika..ika nk tnya pasal baking ke apa,nnti tnya je..sya akn bg jawapan yg pling bernas.hehe

adrianna syaz said...

@Cik Puan

Hehe..ok je cik puan..trima kasih sbb sudi meneka eh :D

adrianna syaz said...

@Sally Samsaiman

Hehe..sally jgn majuk..nnti2 try teka lg..^_^

adrianna syaz said...

@Sarah Talib

Betui tu akak sarah klu dah minat tu..mmg dibelek la kacik2 pun.hehe

Azhafizah Md Nor said...

hiasan cupcake rupenya..nice la..comel idea ni.

Nafira usof said...

kreatif betol Sya membaking yer~
kagum akak~ nanti kalo nak baking pape boleh lah akak refer blog Sya. heheehhe. akak suka resipi yang simple2 jer. almaklumlah~ akak nih keras tangan sket. hahahaha

Liza Licha said...

comel2 je hiasan :) hehe..
mesti sedap nih kan

Kathy R'bain said...

cantik dan pastinya sedap..

Puan Mell said...

jeles nau ngn org rajin dan berseni ni. haha.
comeyy....

mama_ka0ri said...

haha..mekasih..akak menang!!
sebenarnya tak tahu pon..main hentam jer..anyway thanks..

mmg comella bila dah siap..tak sanggup nak makan..haha..

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah said...

Sedapnye..nak jugak

Fazleyatul Aini said...

ciss melepas topap. haha

wanariahamiza said...

Amboi, warna warni keknya. Nampak cantikkkkk!

Bbwana adienia said...

salam yana..

cutenya cupcakes..suka la tengok rona-roni..

Vee Zawiah said...

cup cake sekali ngap nih . comel jer .

Leyla said...

macam2 teka . bende ni rupe nye . heheee . nampak sedap sngt .

Aefa Aerisya said...

alaaa.. salah ke jwpn semalammmm :( :(

Vee Lea said...

Rajin............... Hahaha.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

comelnya adik buat.. selamat hari lahir untuk kakak tu.. :D

Cik Puan said...

sesame darlink..lepas ne buat lah lagik..kohkohkoh

ayut said...

Rajin kn g bt kek la...cupcake la..kagum kejap.huhuhu

Nastyna said...

I takder la bercita2 tinggi dalam membakin gni, tapi kalau dpat buat basic cupcakes menjadi rupa cupcakes tak sememeh, pun I dah bangga giler giler giler dah. Psstttt I teringin nak cupcake pisang macam jual kat kedai2 runcit tu la...

Khir Khalid said...

Pehh.. heaven tengok mlm2.. best.. :)

adrianna syaz said...

@Azhafizah Md Nor

Tima kasih fiza..mmg nk buat biskut..tu amik sikit buat hiasan cupcake :)

adrianna syaz said...

@Nafira usof

Sya pun suka resipi2 yg simple akk..klu complicated sgt..mmg rasa malas sgt nk buatnya.hehe

adrianna syaz said...

@Liza Licha

Sedap liza..siap ada berbagai perasa lagi.hehe

adrianna syaz said...

@Kathy R'bain

Betui akak kathy.hehe ^_^

adrianna syaz said...

@Puan Mell

Hehe..kurang berseni jgk ni cik mell..segan nau..hehe :D

adrianna syaz said...

@mama_ka0ri

Tahniah tau akak..akak ni mmg terer ni..hehe ^_^

adrianna syaz said...

@Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah

Mai dtg melaka abak..ngee.hehe

adrianna syaz said...

@Fazleyatul Aini

Haha..takpe..nnti buat lagi teka2 cenggini..

adrianna syaz said...

@wanariahamiza

Warna warni baru ceria kan wan?^_^

adrianna syaz said...

@Bbwana adienia

Wslm wana..saya pun sama :)

adrianna syaz said...

@Vee Zawiah

Hehe..betui tu kak..skali ngap je..jgn mkn kertas skali sudah.hehe

adrianna syaz said...

@Leyla

Yep leyla..tuk hiasan atas cupcake je ni..hehe

adrianna syaz said...

@Aefa Aerisya

Salah la aefa..cba lagi nnti eh..hee :)

adrianna syaz said...

@Vee Lea

Rajin tu sikit je vee..malas yg byk.hehe

adrianna syaz said...

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

Trima kasih kak aiza :D

adrianna syaz said...

@Cik Puan

Hehe..baik cik puan..itu harus :D

adrianna syaz said...

@ayut

Rajin ada time ni ayut.hehe

adrianna syaz said...

@Nastyna

Nanti i cari2 resipi kek pisang yng simple2 dan pasti jadi untuk you ye cintamu..hehe ^_^

adrianna syaz said...

@Khir Khalid

Jgn en khir smpai termimpi2 cupcake plk tau.hehehe

aTieYusof Family said...

comel2... cute..sayang nak makan klu ada depan mata..haha

nanakimie said...

alahai comelnya:)

Muhammad Khairuddin Lim said...

sedap....

Affy Afiqah said...

comel sangat ni, geram tengok! lapar terus~

memmetlenggeng said...

eh eh eh..cantik dan comelnya....

Deqla Manjew said...

comelnye cupcake kecik.. sesuai utk deqla nih.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...