Monday, 16 December 2013

Kupu Kupu Malam




Assalammualaikum..selamat sejahtera..



Kat sini mendung je..membuatkan aku rasa agak mengantuk..tadi pun bangun awal tuk packing adiah kengkawan..dan dah suruh hero aku poskan.jadi..tunggu eh kepada pemenang2 aku hari tu..aku tak buat2 baking2 lagi sebab sibuk sikit 2,3 hari ni..untuk mengadakan jugak entry..aku letak gambar kupu kupu malam yang ambil gambarnya kat perhentian rehat dan rawat ladang bikam..



Cantik kan..warna hijau tu..


Belang macam rimau..


Kupu kupu ni melekat kat cermin kat singki.aku amik gambar ni dengan bersemangat.semua orang tengok muka aku pelik.huhu


Kupu kupu dot2


Cantik kan..


Kupu kupu warna oren..jenuh aku nak amik gambar dia


Black and white kupu kupu..pun cantik kat punggung dia tu..menda tu bergerak gerak..berpusing macam stigma bunga..


Kupu kupu hijau jugak..tapi kecik..


Aku ambil gambar2 ni sampai tertonggeng kat tandas.semua orang tengok aku pelik pelik..tapi aku buat muka tak bersalah je..huhu..aku menghargai keindahan fauna ni okk....seronok sangat..tak pernah tengok kupu kupu macam macam warna camni..jadi aku agak teruja sikit.hehe..

Aku suka lagu kupu kupu kertas..hee.nanti aku bw eh..bz la sejak balik ipoh ni..heee..









45 comments:

Puan Mell said...

warna warni je kupu2.. suka2..

Asha Lya said...

macam2 patern kupu-kupu cantik2

Rai Ourkizuna said...

cantiknya yg warna hijau atas sekali tu.. rare warna tu.. kalau putih, kuning tu agak biasa kan..

Nurzakiah Hanum said...

anum takut ngan kupu2

Affy Afiqah said...

cantikkkkk semua...jom yana nanti kita pi hiking ke...taman bunga ke...taman rama2 ke snap gambar bebanyak nakkk..jommm :D

tak sangka ada orang sama minat ngan ika...suka juga ambil2 gambar flora fauna...tp tak suka belalang..ika takut belalang..ahahahha

Miss November said...

cantik ciptaan-Nya . Subhanallah ^^

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik2 gmbrnya..

p/s: boleh cod kat tesco station 18 =) apa2 pm kat fb ya.. atau sms 019-2331810.

aTieYusof Family said...

Salam Sis..
sini pun mendung tau, mata pun dah kuyu...haha
akak pun suka lah kupu-kupu.. cantik kan? tapi kan Pa'e takut plak dgn kupu2..hihi..

suka suka said...

Banyaknya dpt snap kupu-kupu.. akak pun suka snap fauna juga..

Nafira usof said...

snap semua gambar2 nih dlm satu masa ker??? mana datang kupu2 nih.. cantek2 plak tuh.. mcm kat taman rama2 jer~

Kesuma Angsana said...

cantik2lah but KA Suka yg kaler ijau tu !

Rasp said...

i suka yg hijau and oren tu...
tapiiii byk sungguh u jumpa kupu2 ni at one time....

HeNRieTTa JoSe said...

cantiknye...semua capture dalam stu hr erk?bertuahnya dapat jumpa macam macam species...rietta pown sama...dah cantik, kna la capture the moment...

Kniedaz said...

xpernah belek kupu2 camtu..tak sangka dalam satu malam ble dapat byk jenis kupu2..

Nurul said...

Macam2 patern kupu2 ni... cantik2 semua.. tapi sygnya k nrl x berani nak tgk dekat2 kalau live... Confirm org pelik dah knp plak budak ni tertonggeng kat tandas tu amik gmbr... hehe ;)

norhidana miswan said...

cantik... mmg cantik ciptaan Allah kan... sanggup ko dik amik gmabar sume rama2 kecik tuh... ni amik mlm ke siang? banyak jenis lak tuh

Sobri Yaacob said...

owh memng cantik gambar kupu..
anway tahniah utk smua pemenang..

p/s: saya dah msukkan blog awk dlm bloglist saya.. smoga ukwah sesama bloger akan bkekalan.. :)
klk2 sini..

Khai♥Rin : anies said...

cantikkk...sekali tgk mcm daun pun ada

Azhafizah Md Nor said...

cantik corak² dia kan..lantak ape org kata..kita tak kacau orang pun..snap gambar je pun kan :)

Liza Licha said...

licha suka yg hijau tu. tapi takut dengan rama-rama

Norhasniza Khalid said...

comel, sangat cantik..

plain83 said...

waaah... banyaknya spesis kupu2 nih, dah mcm gi melawat taman rama2 dah ni, you are very lucky lah! X3

Cik Puan said...

banyak nye spesis kupu2...ne amik dalam mase yg same ke yanaaa...

nohas said...

semuanya cantik...yg lutsinar black & white tu yg unik..

dilaella Ella said...

cantik & unik patern kupu2 semua tu :),

amirul imran said...

indah...

Vee said...

blh lak jumpa mcm2 kupu - kupu kat satu tpt ... cantik mmg mrk tuh .

asha hana said...

orang kata kalau kupu-kupu masuk rumah ada orang nak datang tp tak tahu la kan betul ke tak. haha tp kupu2 cantik :)

Ren Oh. said...

perghhhh banyaknyeee

Amanina Mads said...

byk betul rama2.. siap banyak jenis plak tu.

Aefa Aerisya said...

amboii.. dlm tandas pon nk tngkap gmbr ye hikhikk

Khir Khalid said...

Kupu2 klu kita belek lama2 mmg boleh terpesona.. best.. :)

Huny eda said...

amboi..cantik snap.hehe..kat mana dapat kupu2 semua ne?

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semuanya comel.. :D

wahida said...

kupu2 yang dot dot tu cantikkkk...

Hafiza AizZawa said...

banyak nye.. pastu tak terbang pulak tu...

Lieya Von Jay said...

eh sya , byk jenis plak tu kupu-kupu ni. tapi kupu2 ni berabuk kan. boleh batuk kalo pegang

Kathy R'bain said...

blogger dan gambar takkan terpisah..hehehehe..

Sya Mimie said...

kita geli ngan kupu2.. rama2.. eeiii.. geliii lari jauh2 kalau jmpa..

Montana said...

wow...kupu2...

Cik Itah@RRP said...

wahh..kupu-kupu la..comel :)

memmetlenggeng said...

cantik-cantik gambar yana ni, takpe, bukan kita pergi skodeng orang pun..elok ambil gambar kupu-kupu dari gambar tak senonoh kan...

Mime MF said...

eh uniknya kupu-kupu hitam putih tu...something kt ekor tu yg unik!tak penah tgk lagi

Sally Samsaiman said...

banyaknya sya! :)

Deqla Manjew said...

mcm2 jenis eh kupu2 mlm.. pndai syaz snap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...