Thursday, 25 April 2013

Roti


Assalammualaikum..selamat pagi

..macam biasa baru balik keja.ngantuk2.hujan lagi hari ni..aku gi keja awal.tu pun rasa nak tido je.nasib baik diaorang ajak sembang2,makan2 pastu pegi melepak kat tandas reramai..motif?kekawan aku takut nak pegi tandas sesorang.ngegada betui..huhu.aku mengambil kesempatan mengambil gambar diri sendiri.tapi ada yang menyibuk nak interframe..he..macam cantik pulak kau eh...



2 jelitawan yang perasan jelita..hehe..

Keja dengan bersemangat hari ni.,tetiba tengok jam da kul 1.yeay..aku nak balik tido..memang tak cukup tido..aku tepon dia je tadi..on the way nak balik melaka dia bgitau..sebab tadi pagi dia ada taklimat kat kuala lumpur.jangan dia pegi ngorat sudah..ngada.asyik nak aku je pujuk dia.nasib bek sayang.klu tak..(Aku nak sekeh dia 8 kali.hehe..)

Sebelum gi keja tadi tengok mak koyak2 roti ni dgn emy.aku tengok je eh..diulangi..hehe..aku tak tolong pun..alasan aku kat mak..sebab aku takleh bau habuk roti.nanti bersin.haha.mak cakap" klu da pemalas tu,cakap je malas"..huhu.bukan malas mak..kurang rajin je :)



Mak tolong orang je ni..roti2 ni orang tu jual bagi ikan makan.sepeket rm 1.untung banyak ni..jual roti je..mintak le sikit keuntungan tu en jual roti.jangan dekut sangat lo.



Ni yang da siap.habis mak packing roti ni.aku tolong sapu.sampah je..(saja aku tunjuk rajin..pastu aku mandi terus gi keje.harini adik aku hantar..sempat lagi pinjam wit aku,cam tau2 je aku ada wit.huhu..

perut rasa lapar..huhu..berangin pun ada..pikir..diet...diet..diet...ok..tido dulu la..taknak gi cari makan kat dapur.tido..tido..hipnosis diri sendiri.hahaha.







12 comments:

Mia Liana said...

oooo untuk ikan rupanya..

adrianna syaz said...

Ya.mia liana..kolam ikan kat taman reakreasi.slalu org yg dtg bli roti ni bg ikan2 mkn :)

Kesuma Angsana said...

ingatkan buat pa dgn roti2 ni.. rupanyer utk ikan yer

adrianna syaz said...

Ya kesuma.beli borong dari kilang roti.tepi2 roti yang diaorg xnk tu.koyak bg kecik2 sikit dan packing lain tuk dijual :)

amir rofie said...

Mana dapat roti banyak-banyak ni?

adrianna syaz said...

Beli kat kilang roti kat belakang rumah ni je en amir.:)

MawardiYunus said...

lorh ingatkan untuk orang huhu

adrianna syaz said...

Hehe..ni kalau lapar2 ni leh makn jugak ni mawardi cicah dgn kopi.roti tak expired lg ni.hehe.:D

Hatimi Tahirruddin said...

oooh mcm masyuk jugak tu bisnes jual roti ni....

PS: boleh la pulak lepak ramai2 dalam toilet...dah mcm ahli mesyuarat toilet la pulak...ahaks...sori gurau2....

adrianna syaz said...

He..memang masyuk hatimi..:)

Ah ah..memang ahli mesyuarat toilet ni.kawan2 suka aktiviti bergosip dlam toilet.huhu.konon tknk bagi sesapa dengar.hehe:D

Nisa said...

Saya ni peminat roti yang tegar. Nampak roti yang digunakan sebagai makanan ikan pon boleh dianggap sedap and menarik, la la la ♪

adrianna syaz said...

@Nisa

Amboi..haha..peminat roti rupanya..abes la roti ikan cmni..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...