Monday, 7 December 2015

Eksperimen Bunga Telang dan Pokok2 Yang Ada



Assalammualaikum..selamat sejahtera..

Macam biskut lagi..bhahaha..sebulan sekali baru aku update entry,,bgusla.hahaha..aku sangat sibuk..dan da sikit2 personal matter yang kena diuruskan..nak sangat aku menaip kat sini..cuma kekdg waktu tu tak mengizinkan..dan aku takdak idea nk menulis pun..wuuu...kali ni takde ceta pasai kek..kali ni pasai eksperimen bunga telang aku dan pokok2 yang aku ada bela2 keliling rumah..


Ni air bunga telang depan rumah sebelum perah limau


Ni lepas perah limau..jd warna ungu..perah lebih sikit g jd warna pink.hehe

Takde keje ja pi wat eksperimen ni.bhahaha..boleh minum okeh air ni..try la ^_^



Pokok mulberri aku berbuah banyak..dari mula keluar daun sampai sekarang..pokoknya takat betis je pun..hehe



Pokok markisa aku..pun kecik jugak..tanam dalam pasu..pun takat betis ja..dah pandai berbuah sebijik ni.


Aku semai sawi bunga..nak jimat beli sayuq la katakan..haha..jimat la sangat tau..

Sesaja aku cari hobi lain2 pula..kekadang tensen jugak bila mengadap benda yang sama ja hari2..so aku cari lain punya hobi dan sekaligus hilangkan stress aku ni..bila tengok hijau2 bila tengok apa yang aku semai,tanam menjadi..mana tau kut kut nanti boleh pulak aku bukak nursery pokok sendri.,haha..nanti boleh la geng 2 mai membeli kat aku..bakery sekali dengan nursery..cambest ja kan?.hehe..

Aku kat tempat keje ni,,tapi tak wat keje pun..gila punya pemalas..wuuuuu..kena cari semangat tuk rajin blik ni..muahahaha.. ok la..ada data tenet banyak nanti,aku bw blog kengkawan yang ada okeh..



6 comments:

Fazleyatul Aini said...

kaler purple dia cantik la macam lavender

norhidana miswan said...

blh la pasni guna eksprimen bunga talang ngn air limau tu jd pewarna makanan ek.... takde bahan kimia or terlarang...

pokok mulberi mmg senang berbuah jnji kita kene rajin pangkas dahan nya...
pokok markisa tuh pun jnji bg dia menjalar insyallah buah lebat... dulu ada lah adik akak tnm smpai msk2 kt dlm umah pokoknya... seronok kalu rajin menanam nih

Nurzakiah Hanum said...

wow

Sally Samsaiman said...

selalu bunga tu org buat masak nasi kerabu je...elok takde pakai pewarna yang biasa tuuu..huhuhu

eita said...

1st time tengok air n bunga telang..kat umah kite pun mulberi dah makin pupus...takde orang cara...

seraa rose said...

bunga telang buat nasi kerabu hitam.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...