Thursday, 26 September 2013

Colmar tropicale bukit tinggi



Assalammualaikum..selamat pagi..

Aku nak berkongsi cerita hari tu..aku ada pergi ke bukit tinggi sebab ada hal sikit.sebenarnya aku tak tau pun yang bukit ni dekat dekat je dengan genting..huhuhu..maklumla..aku ni suka duk rumah dediam je..hihu..bila dapat tau nak ke bukit tinggi,aku pun google2 la.cantik jugak ni..tapi ada satu resort tu amatla cantik aku tengok..ala ala perancis dah tu..jadi terus ke situlah..sila lihat gambar eh...


Terus edit gambar black and white ok..nostalgia sgt kononya..hehe..tapi memang sangat nostalgia dan cantik tempat ni..aku suka.



Sepanjang nak pergi ke bukit tinggi ada pokok pokok pine kut..tak pun ru..hee..tapi memang jalan sikit bengkak bengkok.aku pening lalat kejap.huhu


Nampak macam istana dedulu macam cerita merlin tu kan?haha..camelot..


Bilik untuk tidor2..ambil attic punya..murah sikit...murahnya...weee


Bilik pun ala ala omputih.simple je deko bilik ni..satu malam ada kut dalam rm200 lebih


Ni dalam bilik air.bath tub takde ye.tapi air dia memang laju dan yng paling best dalam bilik air pun ada gambar eh..pasni aku pun nak ambil gambar,frame nak letak dalam tandas rumah aku..ngeee..


Semua gambar pun aku ambil..huhu..seronok sangat la katakan..tak pernah sampai sini..huhu


Ini pun aku ambil gambar eh..rasa cam cantik je..


Interframe jam beli kat uptown..bukti ni bukti pernah mai sini..hehe


Kedai makan depan tu memalam ada orang duk nyanyi2.aku tumpang dengar je la


Tetiba teringat cerita ps i love you bila tengok gambar ni..wuuu..jiwangnya






Kasut bata kegemaran..erk..turut interframe..


Makanan yng ditapau sahaja..sebab aku nk tengok tv..mahal tahu..camni je habis rm50.nak jimat jimat kalau datang nanti bawak maggi cup tu.hehe..


Ni je yang mampu dibeli buat kenangan pernah datang ke bukit tinggi.beg tu rm10,poskad satu rm1.50 dan fm tu 3 rm9.90.

Memang best kat sini.nyaman jugak.cuma tak sesejuk dekat genting kut.dan aku duk cari cari strawberi.haha..asal tanah tinggi je,aku cari strawberi eh..wuu..apapun,tempat ni best untuk ambil ambil gambar,jalan jalan dengan keluarga.

Gambar aku ambil banyak.tapi semua gambar perasaan diri sendiri je la.haha..nanti nanti aku letak gambar taman jepun pulak eh..nak kena pilih pilih gambar dulu..

p/s: Nak masuk kawasan ni kena bayar rm12 sorang.kalau menginap kat hotel ni,nanti diaorang cut balik duit tu ok..





14 comments:

TelingaBulat said...

xpernah sampai lg..tp mcm best jee

Zee Suhaini said...

kalo jalan balik hari best la tapi kalo nak stay borink skit kot..kecik jer kawasannya..

Farah Waheda Wahid said...

dari hari tu nak ke colmar tropicale bukit tinggi ni, rancangan dan niat asyik tertangguh jer...tapi tak apalah, tunggu junior keluar dulu... hu hu hu...

Sya Mimie said...

cantiknya tempat tu.. bila la nak merasa pergi kan.. soobss..

dak-eiza said...

wah! cantek laa sini
kita pon tak penah smpi lg, pdhal dekat je
nk fridge magnet satu...hihi

Deqla Manjew said...

cantik2nya smua gmbr.. ooo... gmbr semlm tu bilik kat bukit tinggi rupanya..haha.. deqla suka gmbr 1st tu.. mmg nmpk nostalgia!

Pykaa Pdott said...

Tak pnah lagi smpai sana . Tpi bila tgk pic yg sis snap nie . Mcm truja kejap . Rase nak je pergi sna . Cntik sgt ;)

Kesuma Angsana said...

walla bestnyer, nampak menarik sgt !

izan mama mia said...

teringin sangat nak p sana...

Yumida Huda said...

wow cantiknye
tringin nak ke sana gak

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bestnya cuti-cuti malaysia.. akak pernah pergi sekali, tapi dah lama.. memang best tempat tu.. lagi satu yang japun tu pun best juga..

mama_ka0ri said...

cantiknya tempat dia..nanti nak ajak en hubby pegi la..hihi..

Qhaifa Nur said...

adik ipar ada kerja kat sini...
senang sikit...
tempatnya cantik juga...

adianiez AIDA said...

tak pernah gi lagi.
cantik pemandangan nyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...