Wednesday, 9 October 2013

WW



Assalammualaikum..selamat pagi..

Pertama tama sekali terima kasih aku ucapkan kepada kawan kawan yang sudi komen2 di entry buah mulberi ramai yang berminat dengan buah ni kan?hehe.untuk menjawab segala pertanyaan..buah mulberi yang berwarna merah ni rasanya masam.dan yang berwarna kehitam hitaman agak manis.buah mulberi boleh dibuat jem dan ditanam melalu keratan batang.pada kawan kawan yang berminat untuk tanam pokok mulberi ni..boleh dapatkan di blog tanam sendiri  mana tau kut tanam sendiri boleh berbuah lebat mulberi tu nanti kan..hehe

Oo..sepatutnya WW..


Strawberry pulak


b n w


^_^




35 comments:

Kisah Si Dairy said...

strawberi pernah la makan..mulberi tak pernah lagi.

E'in said...

strawberry tu lau letak coklat, dapnyeeeeeeeee

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Strawberry tahu. Yg lg satu x tahu!

Lieya Von Jay said...

lemonade memang sedapp :)

Zee Suhaini said...

stoberi ni kalo celup coklat memang meleleh abis...

Deqla Manjew said...

teringat ank buah.. dorg mmg suka mkn strawberry.. deqla x pun..huhu..

memmetlenggeng said...

Cameron Highland banyak betul strawberry

Khai♥Rin : anies said...

apa shj jenis 'berry' sy telan ;-)
terima kasih krn sudi folo

Leyla said...

dtg follow sini jugak :)

QueeN TerataI said...

suak buah-buahan eh? mmg sedapkan...

Miss Brenito said...

Wah, semuanya berkenaan buah-buah yang sihat nih.

Sally Samsaiman said...

kalau dok kat Cameron ni mau tanam dah..hehehe...tanam kat tompek panas ni...tak menjadi kot..?

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnya tgk..

salam kenal juga dari yui =)

Lynna Ghani said...

Saya ada beli benih strawberry..beli from seeds..tp tatau la menjadi ke tak....lom try tanam....mcm susah nak hidup...tp ramai jgk yg tanam n menjadi...takde mood nak tanam sbb ambik masa lama jgk....saya prefer yg tanam arini, besok dah sprouting hehehe tak sabo kan.....;)

Rapunzel Cikilolo said...

tiba-tiba teringat teh strawberry...

sedapnye rasa die...

*follow you back

MimahAjil said...

staberi coklat....wow!!sedapnye....eh..terbayang2 sudah..huhu

Kesuma Angsana said...

semua KA suka best2 hehehe

wantie said...

akak kalau strawberry suka yang kaler agak gelap sikit sebab manis.

kalau kiwi- suka kiwi kaler kuning sebab rasanya manis.

klau lemon, dulu tak suka sekarang sangat sangat suka. tambah tambah bila wat grille vege. atau jus.

eMMe said...

dpt buah stoberi pun okey..tak yah dah buah lain..

hi! salam kenal, i folo u...

Sya Mimie said...

rindunya dgn strawberi coklat..hehe

Liza Licha said...

suka strawberry coklat

Farah Waheda Wahid said...

both mulberi and strawberry i loikeee... *_^

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tak pernah lagi makan mulberi..

Khir Khalid said...

Strawberry sedap.. gambar cantik, buat lagi selera strawberry pulak. Salam Rabu.. :)

Hafiza AizZawa said...

sume masam...>_<

norhidana miswan said...

akak tak jmpa pun pasal pokok mulberi kt blog tnm sendiri tuh dik...ada ke

Ati Masrif said...

assalamualaikum,

mulberi 1st time tahu

semua buah di atas best2 :)

nanakimie said...

mulberi?buah macam mana pulak tu,heee

CXopportunities said...

cx tgk gmba pon da kecur air liuq. hahha.

dak-eiza said...

sumer buah tu sedap :)
mulberi? rupe tahu rase x tau haha

Zawiah said...

thanks beri info . saya mmg suka tanam pokok ...

nurbijen said...

my auntie ada tanam pokok mulberi kat taman dia.. rasanya masam2 sikit.... mmg kaum berries ni rasa masam kot....

Zara Alisha said...

wah. suke strawberi...hehehe

dtg balas kunjungan...

ainil fazieda said...

ermmm ! terliurnyaaaa :P huhu . dapppp .

ayut said...

mulberi tu buah apa ek??tak pernah tahu ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...