Wednesday, 13 November 2013

Cupcake Abg Askar/Camouflage Cupcake Untuk Kawan



Assalammualaikum..selamat pagi..

Semalam ada aku letak gambar teaser la sangat tu kan?hehe..memang nampak beriya kan?hee..maaf2..semalam memang aku rasa sangat2 lembap.sebab mendung..cuaca ni mempengaruhi mood aku tahu..ooohh..ngaku la memang sebenarnya malas tak kira masa..haha.untuk kengkawan yang mahu tahu apakah hasil untuk teaser semalam...ya..inilah dia..bunyi jeng jeng takde da..


Kali ke dua cuba buat kek abg askar/camouflage cupcake

Tahniah kepada leya dan jugak plain83 yang tau aku nak buat apa..kek komando pun boley la plain..hehe


Cupcake yang siap dimasak dibandingkan dengan baju askar yang aku snap cecuri dari si dia(jangan marah eh encik)nampak agak serupa la.walaupun pengunaan dan pencampuran kaler aku tak berapa nak mahir lagi.hehe



Adunan kek dibahagikan kepada 4 bahagian.coklat gelap,coklat terang,krim dan jugak hijau gelap.aku letak selang seli sampai separuh cup.


Zoom in hasil kek.hee


Ni setelah dihiasi dengan buttercream frosting yang sama camouflagenya..cuma warna krim takde.


Kan aku pernah bagitau dalam entry lepas lepas aku nak bagi kek ni kat seseorang..cupcake ni sebenarnya aku buat untuk kawan blog jugak yang baru melangsungkan perkahwinan pada 2 hb lepas dengan seorang perwira negara..abang askar.hehe.tahniah dan selamat pengantin baru kepada syamimie cinta itu indah harap mimie terima pemberian aku yang tak seberapa ni eh..

P/s:En tu dah kenyang2makan2 kek dah.semakin tambah kilo la nanti..ngeh..ngeh..jangan marah eh bebeh..nanti orang juai..





95 comments:

Kisah Si Dairy said...

cantik pulak tengok warna tu

Kisah Si Dairy said...
This comment has been removed by the author.
Asha Lya said...

alamak comeynya..

adrianna syaz said...

@Kisah Si Dairy

Kaler baju abg askar..hehe

adrianna syaz said...

@Asha Lya

Terima kasih lya :)

Lieya Von Jay said...

adoi ! sedappp nya . tetiba lapaq huhu

adrianna syaz said...

@Lieya Von Jay

Lapaq..mai kita mkn dulu..hehe :D

Mawardi Yunus said...

wow mwnarik mesti sgt sedap kan

Risha Melon said...

suka tengok blog ni . semua nampak sedap je kalau dia buat :)

Fazleyatul Aini said...

yeay tahniah untuk diri sendiri hihihi

wey cantik ah kapkek tu. tak pernah tengok orang buat kapkek corak askar gini. i loike hehe

Nafira usof said...

waaahhhh.. membanggakan hasil kalo nih yer. tahniah2! akak pon nak belajar buat kek jugak ni. tapi yg simple2 jer lah. untuk tekak sendiri, suami dan anak2. hahahaha

Farah Waheda Wahid said...

wah mood camouflage ek sekarang?

norhidana miswan said...

mai antar kt jab ukur mai nih ek.... mcm sedappp je akak nengok... mcm comeiii je

Mrs. Wordy said...

creativenye :3 nak tempah bole, keke

nadia rashid said...

memang menjadi kombinasi color tu...terre betul!

nuyui a.k.a miss YUI said...

cupcake polis leh? hihih

Sally Samsaiman said...

ohhh...kasi kat mimie..hehehe...tp agak cantik sbnrnya..sbb selalu org suka buat kaler yg comel je..

Liza Licha said...

sedapnya kek. lagi2 kalau letak byk cheese. nyummeh

Cik Mun said...

cantik!!..

Cik Eka said...

hihhi untuk mimi. comel. Mesti mimi n hubby suka.

Memang cantik kaler dia. Sebijik askar. Pandai awak

Hunny Kitty said...

kreatif & sgt cantik ok the cuppies

siti alfakhishah aman said...

kalau pikir leceh memang tak jadi la kan cup cake tu syaz.. mesti kena pikir positif..

tgn keras mcm alise ni memang susah sikit nak deko gitu.. kena ringkas2 jek.. :)

Lynna Ghani said...

Cantikkkkk...rajennya mengecake! :)

Sarah Talib said...

comel2nya...kreatif la.

Nasuha said...

Nampak sedap...yummi..

Nurfaezah Abdullah said...

kak, buat cupcake minion kekeke

fae nak bljr buat cupcakes ^^

Cik Itah@RRP said...

ohh..ni la hasilnya ya..hehe comel

wanariahamiza said...

Kek askar. Huuuu.

Cik Puan Fadli said...

kreatif bonar laa ekau nie...mimie honeymoon x abeh lagi kot tuh...hehehe..

adrianna syaz said...

@Mawardi Yunus

Sedap la jugak.nyum2...hehe

adrianna syaz said...

@Risha Melon

Trima kasih tau sllu singgah sini wlupun sllu ceta pasal makanan je..hehe

Miss Brenito said...

kretipnyerrrrr... kagum betollah

adrianna syaz said...

@Fazleyatul Aini

Hehe..cecomel mcm abg askar kan..haha..smlm cri leya nk bg cake le..

adrianna syaz said...

@Nafira usof

Kek ni simple je kak..cuma tang warna tu je yg renyah..hehe

adrianna syaz said...

@Farah Waheda Wahid

Ah ah kak..mood abam askar ni.. :D

dak-eiza said...

wahhh menarik kaler dia
mmg same le ngan baju celoreng askar tu! kreatif!

adrianna syaz said...

@norhidana miswan

Kalau kat mlaka ok je ni kak..hehe

adrianna syaz said...

@Mrs. Wordy

Boleh aje ni :D

adrianna syaz said...

@nadia rashid

Percubaan kedua ini..alhamdulillah menjafi..mmg hepi :D

adrianna syaz said...

@nuyui a.k.a miss YUI

Boleh je yui..tukar kaler hijau tu ke biru..hehe

adrianna syaz said...

@Sally Samsaiman

Ni ganas sikit kan..kek untuk abg2 askar mmg sesuai.. :)

adrianna syaz said...

@Liza Licha

Mmg menjilat jari la..:D

adrianna syaz said...

@Cik Mun

Trima kasih cik mun :D

adrianna syaz said...

@Cik Eka

Trima kasih cik eka..buat utk kawan yg syg dgn abg askar..hehe

adrianna syaz said...

@Hunny Kitty

Trima kasih hunny :D

adrianna syaz said...

@siti alfakhishah aman

Hehe..sya buat yg termampu je ni..dan berharap mnjadi je ni..sbb baru cba tuk kli kedua :D

adrianna syaz said...

@Lynna Ghani

Ni bila mood rajin ada kak..klu x rajin,sya tido je..hehe

adrianna syaz said...

@Sarah Talib

Trima kasih kak sarah :)

Deqla Manjew said...

mmg sebijik mcm baju askar.. comei sgt..untung dia dpt hadiah cupcakes dari syaz..

adrianna syaz said...

@Nasuha

Nyum2.. :D

adrianna syaz said...

@Nurfaezah Abdullah

Nanti klu sya buat kcupcake minion,sya update entry eh..mari kita sama2 membuat cupcake..hehe

adrianna syaz said...

@Cik Itah@RRP

Ada comel mcm org yang buat cupcake ni tak?haha :D

adrianna syaz said...

@wanariahamiza

Ye kek askar wan tuk teaser smlm tu :D

Aefa Aerisya said...

masok blog ni kena dlm keadaan lapa.. kalo masok mase kenyang alamatnya kena mkn second round hehe.. cantik cupcke tu.. mmg sebijik cam baju abg askar~ hihih

adrianna syaz said...

@Cik Puan Fadli

Sikit2 bleh la cik puan.hehe..mimi blum abes honeymoon lagi..muka berseri2 sgt.hehe

~MommyAqilMedina~ said...

wahh..cantiknya..ikut kaler askar..Terbaik..hihihi

adrianna syaz said...

@Miss Brenito

Mmg suka makanan yg cecantik ni miss brenito..haha..nyum2

adrianna syaz said...

@dak-eiza

Sya campuq kaler dgn pnuh perasaan ni..haha..bleh la sikit2 utk kali kedua percubaan :)

adrianna syaz said...

@Deqla Manjew

Klu dekat kat deqla pun sya bagi ni :D

adrianna syaz said...

@Aefa Aerisya

Oo cmtu eh..haha..ni aefa merangkak ke golek2 dtg sini ni..hehe

adrianna syaz said...

@~MommyAqilMedina~

Kek yang bersemangat kepewiraan kan..hehe

Aefa Aerisya said...

kali ni dtg berlari2 ke sini.. tumpang wifi jiran yg ohsem haha

amirul imran said...

perghhhhh. ohsemmmm. haha. nampak sedap

Cik Puan said...

amboiiiiii......cupcake abam askar yae....kreatif lah wak :D

adrianna syaz said...

@Aefa Aerisya

Haha..patut gembira2 ni..sya g blog aefa nek beca kayuh pelan2..smbil klik2 inti sadin..ngeh..ngeh..

adrianna syaz said...

@amirul imran

Trima kasih amirul :D

adrianna syaz said...

@Cik Puan

Hehe..khas untuk abam2 askar..hehe :)

mama_ka0ri said...

cantik combination kaler dia!!

adrianna syaz said...

@mama_ka0ri

Trima kasih maa kaori :D

Azhafizah Md Nor said...

so nice awak buat..kalau dekat memang tempah kat awak je tau :)

Aefa Aerisya said...

org kate, rezeki jgn ditolak.jap lg die off wifi mula bergolek semula. hehehe.. nuff sini. tp jumpa satu je -.-''

Khir Khalid said...

Wah.. tahniah.. best. Satu tray tu sy makan sorang je boleh habis klu mcm ni.. mmg menyelerakan.. :)

tenku butang said...

sedapnyaaaa

adrianna syaz said...

@Azhafizah Md Nor

Trima kasih azhafizah :D

adrianna syaz said...

@Aefa Aerisya

Haha..golek pun golek la aefa..jnji dtg ni..tak reti nak letak byk nuff la aefa..ajar boley? hehe

adrianna syaz said...

@Khir Khalid

Trima kasih en khir..wah..klu cmtu klu en khir ada sini sya bg 2 tray..hehe..sya mlawat blog cik khir byk kali..tp iklan x nk keluar..huhu

adrianna syaz said...

@tenku butang

Nyum2..hehe :D

Haryati Faizal said...

wah...rajinnya dia...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kombinasi warna tu memang menjadi.. nampak sedap pula tu.. :D

nohas said...

mcm2 variasi/tema boleh buat dgn cupcakes..kena kreatif n innovatif..sedap nmpak cupcakes tu..

Yumida Huda said...

kaler cantik! oh abg askar....

Vee said...

dah agak dah penerima tu blog cinta itu indah . dia dah mention kawin dgn perwira negara ...

Nastyna said...

I is kagum hokeh. Siap camouflage bagai, I cuba buat marble bodo tu pun habis retak seribu jadinya. Respek habis la ni.

Bbwana adienia said...

salam yana..

wow, Nampak interesting la cupcake ni..cantik dan menarik kalernya tu..pandai yana buat..bagus2..hehe..

suka suka said...

Kek ikut tema la ni ye..

Kathy R'bain said...

pandai la sis ni..

Isabel Diaz said...

Serupa. Hihi.

nanakimie said...

wah,comelje cupcake abg askar,heeee.....

Aefa Aerisya said...

bergolek ke sini~~ :D iklan tu ada satu tutorial aefa buat.. :P try ikut ni. dapat tak :D Entry

plain83 said...

hehehehe oh terima jugak jawapan kek komando ye hehee~ XD

lawa la cupcake tu, mesti sedap kan, terra lagi kreatip la dia nie~ X3

Fiza Rahman said...

Kretif lah sis. Cantik plak tu kaler askar.

aTieYusof Family said...

wah! best nya kwn tu dpt cup cake dr sis.. mesti sedap ni.. :):)

Cik Puan Rara said...

eh awak pergi kenduri mimi? lahhhh mimi tu duk dekat ngan umah rara.kalau x boleh jumpa.minggu ni rara balik ipoh.jom jumpa.nak rasa kek awakkkkkkkkkkkkkkkkkkk~

dilaella Ella said...

wah..comelnya kek..sebiji macam baju askar :)

Puan Kutu said...

nmpk serupa je..kira menjadi la cupcake abg askar ni..suka tgok kalernya tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...