Saturday, 30 November 2013

Jonker Walk



Assalammualaikum..selamat pagi..


Selamat berhujung minggu kepada semua.kalau ada yang nak nangka,boleh la msg/wechat atau watapp aku eh..sebab hari ni hari penjualan nangka.hehe..sempat promosi lagi..ngeh..ngeh..semalam aku pegi jonker walk..jalam jem bangat ni..wuu..pastu parking pun jenuh cari kut.tapi gigih jugak nak pegi.huhu..


Trademark jonker walk..masuk je terus nampak..


Gambar pokok teratai yang sesaja aku amik kat kedai kosong.hehe


Ada jual gambar gambar lukisan bandar melaka zaman dulu dulu,fridge magnet jangan cakap la..memang berlambak.beli je yang mana suka.satu lagi gambar bangunan yang tulisan cina tu aku ambik kat sebuah guest house tak salah aku.


Kincir air yang bersebelahan dengan jonker walk


Ini je gambar yang aku sempat ambil.sebab memang sesak.kalau nak cari barang2 rare yng takde jual kat pasaraya,boleh la datang sini.memang rasa nak beli semua barang je.dibuka setiap malam jumaat,sabtu.tapi memang bagitau awal awal la..orang memang ramai dan parking kena pandai pandai la cari..hehe.





25 comments:

Puan Mell said...

nanti balik melaka nak jalan2 sana.. selalu tak sempat pegi sebab aktiviti penuh.. hehe..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak tak pernah lagi ke sana.. nampak menarik..

Huny eda said...

takde peluang lagi nak ke sana..nampak menarik view dia...

Puan Kutu said...

adoila klu smp melaka pun belum tentu dpt pegi jonker walk ni..kata parking susah.hehe

Puan Kutu said...

adoila klu smp melaka pun belum tentu dpt pegi jonker walk ni..kata parking susah.hehe

Sobri Yaacob said...

alamak junke walk..
best giler kat situ..
nice pic sis :)

anajingga said...

kak ana mmg klu dtg melaka wajib dtg sini...suka dgn kraf tgn yg depa jual dan paling tak tahan fridge magnet tu....nice pic adrianna..

Affy Afiqah said...

bila datang melaka ni?? tempat ika selalu jalan2 dgn family tu ;)

Aina Nabila said...

SAYA TAG AWAK DISINI http://stuffyies.blogspot.com/2013/11/simple-giveaway.html

Hafiza AizZawa said...

tak pernah pegi lagi..

Fatanah Khirizan said...

saya tak penah pegi lagi...
macam best je barang2 kat situ,hehe :)

Nastyna said...

tampat ni penuh dengan tourist jugak kan, mmg sesak nak jalan pun tak lepas. Tapi I suka, meriah hehehe.

aTieYusof Family said...

Sllu juga baca ttg Jonker Street ni..teringin nak kesana suatu msa nti..:)

Kathy R'bain said...

seronoknyer..

dilaella Ella said...

bestnya dapat pergi sana..

Khir Khalid said...

wahh.. seronok. Mmg best jenjalan kt Jonker walk ni. Lama dah x pergi. Syok.. :)

Aefa Aerisya said...

rindu nye gn tempat2 niii.... nanti kite lepak2 kat sini okkk

memmetlenggeng said...

banyak kali ke melaka tapi jonker walk ni tak pernahnya menyinggah...

nurbijen said...

tak pernah lagi ke sana... melaka pun belum jejak lagi... huhuhu

Azhafizah Md Nor said...

Suka sangat pergi jonker walk ni sebab banyak sourvenir comel boleh dibeli..kadang kadang pergi melaka pun just jalan jalan kat jonker walk ni pun dah best da :)

asha hana said...

bila nie yank? sebab semalam hana jalan2 kat melaka jugak. tp DP MP je. hahah sebab budak2 nie nak pergi janker walk hana pulak tak nak sebab dah lewat. :D

Fazleyatul Aini said...

yana, petua di musim cuti sekolah, jangan jejakkan diri anda di banda hilir dan sekitarnya. nescaya anda akan berapi-api macam naga. hahaha

aku memang tak kan jejak la. tak kuasa weyh. boleh baran aku nanti haha

Nur Azwa Edora said...

macam cantik je tempat ni ? hahaha tak ada peluang lagi nak pergi sana , insyaAllah nanti kalau ada peluang nak pegy sana . heeee ^___^

Deqla Manjew said...

bila pegi ni dear? cantik la tmptnya...

Cik Puan said...

banyak ole2 bleh beli jkat sana kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...