Sunday, 24 November 2013

Muffin Nangka Pertama Kali



Assalammualaikum..selamat pagi..


Selamat hujung minggu untuk semua.semalam aku kurang pegi bw blog kengkawan..maaf maaf..sebab semalam aku sibuk buat strawberry crepe untuk anak anak sedara aku..,memang aku suka je masak masak.janji ada orang makan.hehe. Ni aku nak tunjuk hasil pertama kali aku buat muffin nangka.memandngkan belen nangka meniaga haritu da sikit lagi,jadi aku cuba cuba buat muffin ni


Nangka yang dipotong dadu..eceh..


Ni hasil muffin nangkanya..walaupun rupanya kurang lawa,tapi lembut dan berasa nangka tentunya..hehe


Semasa dalam pembikinan..boleh cawan kertas aku tak cukup..huhu


Dah tentu masa masak muffin ni,satu dapur bau nangka ok..aku masak je muffin ni..tapi aku tak makan..sebab aku tak makan nangka..ngeh..ngeh..untuk resipi,aku akan update kat entry ni nanti..





35 comments:

Affy Afiqah said...

wahhh menarik, lain dari yang lain :)
muffin strawberry pernah buat macam ni tak?

Leyla said...

best nye. huhuhu rajin betol akak kite ni . nak rajin macam akak jugak .

Puan Ezy said...

nmpk sgt sedap..
saye suke nangka!

nohas said...

kreatif...buah2an tempatan pun boleh dipelbagaikan..

nadia rashid said...

menarik!..kalau buat puding pun sedap kut eh...

Puan Mell said...

rajinnya. huhu..

Azhafizah Md Nor said...

unik resepi ni..jarang buat berasaskan nangka..nice try! mesti sedap!

anajingga said...

sangat2 menarik...menginovasikan buah-buahan tempatan...muncul kat reading list ana terus berminat nak baca entri ni...tq adriana

ctfand said...

Okeh. Petang ni jugak nak cari nangka. ^^

Nastyna said...

haaa?? tak makan nangka? alaaa bak sini meh i makankan on ur behalf :) mesti semerbak jer bau nangka satu rumah.

Aefa Aerisya said...

perghh.. nangka..~ xberapa minat.. hihi.. tp kalau sya bg free boleh la :P :P :P

lapaaa :(

suka suka said...

Selera tengok.. akak pun tak makan nangka... angin!

nuyui a.k.a miss YUI said...

pestimee dgr.. mcm best je nak rasa..huhuh

asha hana said...

first hana dengar muffin nangka. haha :D

Hafiz Hafizol said...

mesti sedap.. dah la nangka tu fevret saya hehe

plain83 said...

lorr apsal tak makan nangka nie? sedap woo... cempedak makan tak? cucur cempedak sedap woo, hehee~ ^^

btw cupcake nampak sedap, makan ngan cream sedap nih :D

Kathy R'bain said...

nampak gebu..

Khir Khalid said...

Yana mmg kreatif.. sy belum pernah rasa muffin nangka. Mcm sedap tu..

aisya said...

mcm yummy je. tak pernah plak makan muffin nangka. hehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tak pernah lagi makan muffin nangka.. nampak sedap tu.. :D

Cik Itah@RRP said...

mesti sedap

the malay male said...

nangka, sungguh enak dimakan begitu shj

Fazleyatul Aini said...

biasa nangka ni aku buat cucuq je. cincang2 halus sket masuk dalam batter tepung tu. sedap woo

Miss Brenito said...

ok, bau dah sampai putrajaya nih

Rai Ourkizuna said...

laaa.. tukang masaknya tak makan pun rupanya..hahaha..

aTieYusof Family said...

wah! sedapnya sis...1st time ni kak tau ada muffin nangka..klu kreatif semua pun bleh makan kan?...:)

dilaella Ella said...

belum pernah try lagi muffin nangka ni..mesti sedap kan. tapi saya pun tak makan nangka hihi :)

Nao Mei said...

nampak sedap nie....
nak makan juga nie..hahaha


cik akak singgah klik semua nuff..

Sarah Talib said...

kak sarah tak pernah buat muffin..nk kena try jgk ni.

Haryati Faizal said...

cam sedap je... terliur la pulak...ermmm

Hafiza AizZawa said...

kreatif nye.. mmg sekarang nie musim nangka..

Puan Kutu said...

nangka sedap..rugi la tak makan..nti tepek resepi,bley tukar dengan any buah lain kan

~MommyAqilMedina~ said...

wahh nangka!tapi takpernah rasa cake base from nangka..mesti sedap dan manis2 nangka kan..

Khai♥Rin : anies said...

nk rs boleh? ;-)

Fatanah Khirizan said...

wah,nampak sedap! ehehe :)
unik unik :) lagipun warna nangka cantik kan,terang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...