Tuesday, 10 December 2013

Cupcake Felt



Assalammualaikum..selamat petang..



Hari ni aku selsema..memang tak boleh nak angkat mata ok..huhu.tapi tetap bersemangat nak buat menda ni..sebab aku tengok ramai je kengkawan buat..comel pulak tu..aku pun nak try jugak..hehe.kengkawan jangan gelak2 eh..hohoho..


Percubaan pertama tau..cupcake aku senget je rupanya..haha


Kekonon bersemangat..beli banyak2..hohoho..


Aku tak reti menjahit pun sebenarnya..ngeh..ngeh..dulu kalau pakai mesin jahit mak aku,aku kayuh menda bawah tu kearah bertentangan..abes benang bawah mesin mak aku bersimpul..marah mak..pastu terus dia tak bagi aku pegang mesin jahit dia dah.hehe..

Buat menda ni,tetiba aku rasa mengantuk..haha..boring le tu..kalau menjadi ni,aku tunjuk gambar eh.. ^_^.nampak macam tak je..haha..







35 comments:

MyCherita said...

nice..!!! tp kene rajin praktiskan jika buat benda ni, baru la dpt skill nya.. :-)

Kathy R'bain said...

comel..

Asha Lya said...

tak apa pelan2 belajar..t pandaila tu :)

Farhain Azmi said...

rindu nak ber diy lg.. kreatip jg yana ni :)

Fiza Rahman said...

Cute nya ☺☺

Mime MF said...

Hehe cupcake comel...>.<

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah said...

Ala tomeinya.....hehehehe

♥♥ Nur ♥♥ said...

nur ingtkan cake la td..bru nk mntk resepi...hhuhuuh..tu lah bace tak abeh...
nur ici tabong Mr Nuff skali

TelingaBulat said...

comel jee..xgelak pn.. ;)

Liza Licha said...

yang penting usaha dear :) hihi..
jom join GA licha ye ..

Ren Oh. said...

comel kot Yana, haha. x pe xpe, praktis makes perfect! :D

Mazni Munawar said...

comelnyaa..! boleh improve lagi ni. saya pun baru mula berjinak-jinak menjahit felt kraft ni. tapi saya jahit bookmark felt je, tak reti nak buat patung2 comel macam akak tu ^^

Nurzakiah Hanum said...

cutenya

Miss Brenito said...

ahahaha... tangan tuh kretip buat kek bebetol jer tuh..

Liyana yan said...

ui..comei nyer... nak try bwt jugak.. :D

Rai Ourkizuna said...

comellah syaz..

Cik Itah@RRP said...

selesma ke? minum ubat ya :)

suka suka said...

Rajinnya

Azhafizah Md Nor said...

teringin jugak nak buat tapi macam malas je..huhu..kena bersbar buat felt craft ni :)

Muhammad Khairuddin Lim said...

lama-lama pandai tu.,..

norhidana miswan said...

omel2....

~MommyAqilMedina~ said...

hehee..takpe..yang penting ada niat nak menjahit..mesti jadi punya kalau sya menjahit sbb tangan orang seni..hihih

asha hana said...

yang penting ada jugak la nak belajar kan. hana pown tak tahu. kata je nak belajar tp tak blaja2 lg menjahit. haha

shahirah adnan said...

comel cupcake tu..ada smile ag..:)

Lynn Munir said...

Tak pe cuba lagi. Practice make perfect.

plain83 said...

nnt buat bentuk cake pulak, kek yg ada buah kiwi, strawberry n blueberry, pastu tampal kat beg kain canvas, waah... mesti marvelous XD

Fatanah Khirizan said...

wuhuu! cutenya! <33333 comel sangat! :D practice makes perfect! :D

Khir Khalid said...

Wahh.. bnyknya beli.. boleh buat utk hadiah GA tu.. handmade tau :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

comel tu adik.. usaha tangga kejayaan.. hehe..

tenku butang said...

alalalal cutenyeee.. ada bakat ni.. tangan x keras.. heee...

Erza Japar said...

ok je...nnt lame2 msti teror :)

dilaella Ella said...

lama2 nanti mesti pandai menjahit dah tu :)

Cik Puan said...

tak pe....percubaan pertame kan..

Affy Afiqah said...

usaha tangga kejayaan :) chaiyok!

Deqla Manjew said...

owhh.. ni la masa proses nak menjahit tu yer.. now dah siap.. rajin syaz buat.. kalo deqla mmg pyh nak ada masa.. heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...