Thursday, 5 December 2013

KEPADA PESERTA GA ADRIANNA SYAZ


Assalammualaikum..selamat petang..


Ya..entry khas sebenarnya..maaf kalau agak menganggu dengan tajuk diatas..hehe..entry ni dibuat sebab aku tak dapat tahan rasa seronok,teruja,hiba,sengih2 dan macam macam perasaan lagi la..tak boleh nak digambarkan..hoho..sungguh tak disangka ga aku ada jugak kengkawan yang sudi join..pulak tu ada kengkawan yang sangat sukakan hujan macam aku..aku sesangat terharu..sampai tak tidur malam tahu.aku punya belek blog kengkawan yang join.hehe



Ada peserta yang join gigih letak lagu untuk bagi penganjur dengar..wahhh..memang aku cukup2 terharu sampai tak terkata..

Ada yang cerita pasal apa sangat sukakan hujan

- Ada yang letak gambar hujan bebanyak..ya..aku sangat suka dan sangat hargai.aku tengok semua gambar gambar hujan denagn penuh perasaan.

- Ada yang letak gambar hujan yang kebetulan memang sama macam yang aku minat..best2..

-  Ada  yang siap tulis lirik lagu hujan 

- Ada yang tulis kisah kisah memori yang berlaku semasa hujan..

AKU SANGAT TERHARU OKKK..^_^ 


Sebab ramai yang buat luahan perasaan kat ga ni..aku pun nak buat jugak la..haha..memula..

Kenapa aku sangat sukakan hujan?

Hujan itu rahmat..dan aku sebenarnya lonely person betui ke apa aku tulis ni? ngee..aku suka duk dediam je sambil layan layan perasaan(kalau takde keje nak buat la)selalu je aku tengok rintik rintik hujan kat luar tingkap bilik aku masa duk sesorang..bila ada hujan,aku tak rasa keseorangan dah..sebab ada bunyi titik titik hujan temankan aku..(cewah..) dan bau hujan + bau dedaun memang aku sangat suka..rasa nak simpan dalam botol je..hehe


Aku suka titis hujan yang melekat kat cermin..


Dan titis hujan yang melekat kat daun..


Dan seperti salah seorang peserta ga.aku jugak pernah frust cinta2 dulu,lalu aku lari lari kecil pegi kat tengah hujan dan nanges2 sesorang..motif?kan ada quote,.hujan menyembunyikan air mata dan bunyi tangisan kita?yep..itulah yang aku lakukan..feel ok feel.. ngee..


"i'll never let you see,the way my broken heart is hurting me,
i got my pride and i know how to hide,all my sorrow and pain,
i do my crying in the rain"

(A-ha - crying in the rain)


Dan disebabkan jugak,ramai yang letak gmbar hujan bebanyak..ha ni amik kau..aku pun nak letak jugak banyak banyak gambar hujan yang aku suka..hohoho..sila tengok dengan penuh perasaan eh..


Hujan +hijau...sangat cantik..


Titis hujan yang cantik..


So sweet..remind me of you bebeh..♥


Cantik sangat titis hujan tu


Ren oh...i like this pic tu..hehe..sian bunga tu kan..


^_^


Gambar selepas hujan pun cantik...

Banyak kan gambar..hehe..

Tima kasih sudi baca entry bergambar yang panjang..pastu lambat 
loading..ngeh..ngeh..


P/s:walaupun musim musim hujan ni banjir..tapi hujan tu rahmat dari Allah..dan tetap mempunyai kecantikkan dan keunikkan yang tersendiri yang tak dapat diungkapkan dengan kata kata..

LOVE RAIN..♥♥





50 comments:

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah said...

Subhanallah.... semuanya Allah yang punya... hebatnya Dia.. suka tngk gambar hujan tu...rasa macam tringtkan sesuatu..suatu yag tak pasti bila...hehehe.. all the best..

Nastyna said...

Alamak, tokey dah lawan balik la. Hahaha canner ni canner ni I dah la gigih bersengkakng mata mencari gambar ujan, tapi u dah bertalu2 letak yg cantik2 ni semua kat sini, canner ni.... panik mode.

I paling suka lepas ujan, rasa fresh sangat2. kalau kat KL dulu I akan jalan tanpa hala kalau lepas ujan, just to enjoy the titis2 yang masih menitis (nak berpuitis la konon ni).

Affy Afiqah said...

setiap orang ada kisahnya tersendiri tentang hujan kan? ika mungkin satu masa dulu boleh laa relatekan dengan kisah sedih,..tapi sekarang tak boleh, kena hormat juga kat tunang ika huuu
tu share apa yang patut je tu kihkihkih

Nurzakiah Hanum said...

semua cantik2

Fatanah Khirizan said...

subhanallah.. cantiknya... hujan rahmat ^^

adrianna syaz said...

@Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah

Subhanallah..betui abak.semua cantik2 kn..wah..teringat apakah itu?hehe..tq abak.. :D

adrianna syaz said...

@Nastyna

Takpe bebeh..letak je gambar hujan yang ada..selagi u suka,i mesti suka jugak..hahaha..puitis la bebeh..bgus2 utk luahkan perasaan..hehe

adrianna syaz said...

@Affy Afiqah

Betui tu ika..ok je..ika kongsi gmbar2 hujan yg cntik tu pun dah cukup best dah..^_^

adrianna syaz said...

@Nurzakiah Hanum

Mmg cntik ^_^

adrianna syaz said...

@Fatanah Khirizan

Betui tu dik..:D

Huny eda said...

wahh..lepas tenguk pic bebanyak tuh..makin kesukaan dgn hujan..hujan rahmat ...

Hafiza AizZawa said...

tak sangka fiza boleh terjebak dgn hujan nie.. hehe.. mmg cantik rupanya gambar2 hujan..

Deqla Manjew said...

kebetulan.. skng pun mmg musim hujan kan.. hihi.. suka jugak titis2 hujan.. itulah indahnya kejadian Allah..

psstt.. deqla suka bau hujan yg baru jer turun..wap tu naik kan.. pas tu ada keluarkan bau.. haha.. pelik tak.. lg 1 deqla suka bau embun lps hujan tu.. biasa kat tumbuh-tumbuhan la.. ehh.. kite sama ker ni? ;)

Ija Rased said...

bila berdiri dalam hujan..hilang semua rasanya beban dan masalah..hihihi.tapi hujan kl ni berasid...

Cik Puan said...

lahhh..boleh letak gambo bebanyak upa nye...boleh luah2 prsaan jugak upe nye....cik ingatkan takat letak gambo je...takut2 cik nak luah2 prsaan banyak2 kang tak termasuk dek syarat yang d tetapkan..hihihihi

Asha Lya said...

hujan rezeki dari Allah..suka aroma lepas hujan.rasa fresh

adrianna syaz said...

@Huny eda

Jom jadi geng hujan huneyda..hehe ^_^

adrianna syaz said...

@Huny eda

Jom jadi geng hujan huneyda..hehe ^_^

adrianna syaz said...

@Hafiza AizZawa

Ok fiza pun geng hujan jugak..masuk list sya dah..hehe

adrianna syaz said...

@Hafiza AizZawa

Ok fiza pun geng hujan jugak..masuk list sya dah..hehe

adrianna syaz said...

@Deqla Manjew

Yep..yep..welkam to the club bebeh..hehe..geng hujan ^_^ ♥ sya suka bau huajn tambah2nkna rerumput kat kmpung2 ..bau dia memang x dpt digambarkan..hehe

adrianna syaz said...

@Ija Rased

Yep..betul..jom kita main hujan kat cameron atau genting hiland..hehe

adrianna syaz said...

@Cik Puan

Boleh cik puan..luahkan perasaan..dah tentu sya seronok baca..hehe..

adrianna syaz said...

@Asha Lya

Betui tu lya..bau yg sgt best :)

Sally Samsaiman said...

camni sya sorg la menang! hehehe...byk gila gmbr hujan dia aihhh..hehehe...tapi mmg hujan best...sally tak suka hujan sgt...tp sally suka bau hujan and sally suka air sebenarnya!

adrianna syaz said...

@Sally Samsaiman

Hehe..ni lagi byk ni sally..xleh nk ltak byk2 je..line tenet lmbab..hhe best kan sally..jom mai mndi kat a famosa mai ^_^

PakcikLie PCL said...

subhanallah ..cantik2nya gambar hujan.., pcl tak sempat lagi...insyaallah.

Eza Ridzwan said...

cantik sgt gambar² hujan tu..rahmat dariNya...subhanallah...sori shaz, akak x sempat nak join...kebizian sgt...hehehe..

nanakimie said...

hihi...sekarang ni tempat nana baru lepas hujan:)

Khamsi Abdullah said...

Hujan...indah..tenteram. Fenomena alam yang paling indah bagi saya..di kota, di desa.. memang damai. seredup hati. Kalau di KL, saya sering masuk ke area Hulu Langat, Bukit Ampang sambil menunggang motor.. bauan hujan di kawasan desa sangat...urmphhh...susah nak ungkapkan dengan kata-kata. ;')

aTieYusof Family said...

Akak dah join tau..
Suka hujan juga..sejuk & nyaman..
apapun bagi akak,hujan itu rahmat dr Tuhan...:)

memmetlenggeng said...

akakpun suka hujan...hujan di kampung, I mean masa kecik-kecik dulu. Lepas hujan, bumi bau sangat wangi..pokok-pokok nampak segar macam baru dilukis. Ohh..tak tergambar cantiknya. Zaman sekarang pun ada hujan, tapi momentnya sudah tak sama lagi macam zaman yang itu. Masa itu kita tak ada kenangan yang menyakitkan. Hanya ada senyuman yang indah-indah...Jauhnya masa berlalu

Fazleyatul Aini said...

weh ko ada buat GA ke sorry tak perasan aku kat office busy sket huhu. InsyaAllah kalau sempat aku join k. Gudluck semoga ramai penyertaan =)

Farhain Azmi said...

"hujan yang turun bagaikan mutiara". Lagu nyanyi dengan adik masa kecik2 dlu siap keliling tiang tnb lg.. bila hujan km adik beradik suka nyanyi kuat2.. mmg nostalgia betul dgn hujan ni :)

http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/12/donut-kampung-nan-gebu.html

Azhafizah Md Nor said...

Cantik semua gambar².InshaAllah kalau berkesempatan Fiza nak join.Nak snap gambar dari hasil sendiri dulu :)

Liza Licha said...

menarik nya dear :)
all the best untuk semua ye.. hihi

Vee Zawiah said...

bila sebut rain ni , saya teringat artis korea yg bernama rain . pemilik bibir yg seksi gitu . saya boleh bau hujan . selalunya sebelum hujan , angin dah sampai dulu . bila saya hirup bau angin tu , saya tahu hujan nak turun ... heh heh heh

plain83 said...

hujan dan air itu menjana ilham sbb badan kita pun terdiri drp 70-80% air, maka air itu sentiasa dekat dgn kita :D

wait for my entry bebehhh~ XD

Anne Nurain said...

anne suka sebelum hujan turun.. tengok langit gelap, angin kuat.. time tu la boleh feeling2.. hehehe..
bila dah hujan, suka tengok titisan hujan tu ikut arah angin.. hehe

asha hana said...

hana pown suka hujan. suka layan perasaan macam adrianna. sebab time hujan bila kita nangis dalam hujan tak ada siapa akan tahu titisan dari mata kita kan? amboi. haha :P

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

hujan itu rahmat pemberian dari Allah untuk kita hargai dan syukuri..

Yumida Huda said...

subhanallah cantiknye semasa hari hujan
penuh kesyukuran
isi tabung nuff-sony

Puan Kutu said...

Hujan terlalu indah nak ungkap dengan kata2..sbb tu ramai suka hujan..:)

shahirah adnan said...

hujan itu rahmat..ya betol..saya pun suka jugak hujan. ingat lagi waktu matrik dulu..sanggup jalan tengah2 hujan semata-mata nak maen hujan..padahal ada je jalan yang berbumbung untuk balik ke bilik..hehe..

fadwa daud said...

RASA TENANG TGK GAMBAR HUJAN. SUBHANALLAH..

Azlan Strider said...

jeles betul tengok gmbarhujan yang format gif tu..stylo giler...

Regards,
-Strider-

Ren Oh. said...

hihi kite pun sukekan hujan. time hujan2 tukan.. syok duduk diam sat sambil melayan perasaan. :DD

~MommyAqilMedina~ said...

cantik2nya semua gambar..ala..tak sempat nak join..sorry dear..nanti next GA kita join ye..

~MommyAqilMedina~ said...

cantik2nya semua gambar..ala..tak sempat nak join..sorry dear..nanti next GA kita join ye..

dilaella Ella said...

saya suka bau lepas hujan dan titik2 hujan kat daun dan bunga..insyAllah nanti saya join GA ya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...