Saturday, 7 December 2013

Komik Yang Ada



Assalammualaikum..selamat petang..


Selamat berhujung minggu semua..disebabkan arini aku malas dan tak pergi berjalan kemana mana,apa pun aku tak buat..jadi aku tak tau nak post entry apa..huhu..aku ceta pasal komik aku je la eh..


Walaupun aku dah tak berapa muda,tapi aku suka baca komik..hehe


Beli pelan pelan kat 7 e dengan dekat kedai buku


Kebanyakkan cerita cinta remaja..sekali sekala layan perasaan..best jugak


Le gardenia yang paling aku suka dengan the fishes karya ben



Yang remember dengn forgotten tu skill pelukis dia memang hebat..aku suka..

Sekarang aku tengah kumpul2 komik lagi.cuma dah jarang je baca.sebab aku sekarang seronok duk baca buku masakan dengan buku kek je.hehe
Kalau dah takde keje barula aku belek2 komik2 ni..nampak aku ni macam kekanak ribenakah?hohoho..



59 comments:

Affy Afiqah said...

alamak komik ni tak sama dengan ika..ika tak baca sangat komik..kalau baca pun kidnap adik ika punya..sebab dia berlambak komik gini..sampai birthday present pun minta ika belikan komik hahahaha
ika more to novel....tp pd ika komik gini bagus juga boleh jadikan inspirasi untuk melukis...kan?? ;)

PakcikLie PCL said...

suka komik yg ada gambar lukisan menarik tu eh..tu pasal jd minat..kan..kan.

Anne Nurain said...

kakak anne suka kumpul komik macam ni dulu, anne tumpang baca je.. hehe.. nak pinjam boleh?hehehe

Kathy R'bain said...

wah..banyaknyer komik..

Cik Puan said...

banyak nye koleksi komek...
dalam banyak2 koleksi tu...1 je cik penah bace,yg kaler pink 2 cinta egois..hahaa

S. Faezah said...

teringat time sekolah menengah dlu..suka baca la gardenie..
komik ni dia ada letak jadi komik bersiri lam satu majalah bfore publish jd komik..majalah gempak klu xsilap..mmg excited bli majalah tu tiap2 bln..hihi

Huny eda said...

saya tak minat sgt la baca komik..heee..entah kenapa

Liyana yan said...

Yan pun suka komik >_<
Ada 2 3 buah komik yang sama dgn Yan..

Liyana yan said...

Yan pun suka komik >_<
Ada 2 3 buah komik yang sama dgn Yan..

Ren Oh. said...

hahaha sama Yana orang pun gilekan komik. tp skang dah jarang beli ouhh.. kalau tak mmg tiap2 hari lepak kedai buku cari komik hoho. x kedai buku 7e memang wajib :DD

Puan Mell said...

half drpada komik tu mell ada. hehehe.. tp sejak jd mak2 ni lama dah xbeli.. dok sibuk buku masakan gak. haha

Asha Lya said...

banyaknya komik syaz..

~emi~ said...

Samaa! Suka baca komik. DUlu masa kat matrikulasi suka sgt kumpul komik. Now dah tak sempat nak baca komik semua tu. Komik2 lama tu ada kat kampung. Baru2 lagi..sekali baca je. Then taruk dlm plastik balik. Hehe.

Am_Mir said...

Wah! Samalah dgn akak sya! Dia pun ada beberapa komik yg akak ada!
-^^-

Nastyna said...

wieee comellllnya baca komik. hehehe I masa remaja suka baca komik dragon ball ngan pendekar laut, tu pun curi2 my abang punya, i takkan beli. hahaha

MyCherita said...

mcm2 komik zaman sekarang nie ye..sy dah tak mengikuti perkembangan buku komik dah...tgk pd ilustrasi muka depan komik tu mcm karya luar je...boleh sy tahu, buku komik nie karya tempatan atau antarabangsa..???

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

dah lama akak tak baca komik macam tu.. nak baca pinjam ayang anak saudara je.. hehe..

adrianna syaz said...

@Affy Afiqah

Yep..betul tu ika..inspirasi utk melukis..hehe ^_^

aswa leyla said...

leyla suka gilak bce komik cam ni . cite dye romentik sangt . suke3 . tapi suke bace org punye je la . xsuke beli . hehehe

adrianna syaz said...

@PakcikLie PCL

Betui tu pcl..tu terminat nk melukis ni..wlupun xleh nk lukis komik..hehe

adrianna syaz said...

@PakcikLie PCL

Betui tu pcl..tu terminat nk melukis ni..wlupun xleh nk lukis komik..hehe

adrianna syaz said...

@Anne Nurain

Oh..haha..pinjam je eh..boleh2 mai la umh ain :D

adrianna syaz said...

@Kathy R'bain

Ni pun lma kumpul kak bru dpt byk ni..hehe :)

adrianna syaz said...

@Cik Puan

Best kn ceta dia cik puan..ceta cinta2 yg lite2 gitu..:D

adrianna syaz said...

@S. Faezah

Yep2 faezah..sama la kita..snggup bli buku tu bln2 sbb nk bca ceta le gardenia ni..kiwi,apple,lemon dgn oren kan..hehe

adrianna syaz said...

@Huny eda

Hehe..rasa mcm kekank eh bca komik ni kn..hehe

adrianna syaz said...

@Liyana yan

Ok jom jd geng ^_^

adrianna syaz said...

@Ren Oh.

Ren ren mesti sama dgn yana yana tahu..hehe.. i like..mmg snggup duk kt tmpt buku 7 e tuk pilih buku kn..ngeh..ngeh..

adrianna syaz said...

@Puan Mell

Tu la..smkin x muda ni kn..mesti dah tkar selera sikit..byk bli buku masakn je..hehe..

adrianna syaz said...

@Asha Lya

Ni pun byk yg ilng lya..wuu.sedey..

adrianna syaz said...

@~emi~

Hehe..best2..jom jd geng jugak..kekdg best kn bca komik2 ni ^_^

adrianna syaz said...

@Am_Mir

Kim slm kat kakak eh..ckp kt dia,dia ada geng..hehe :D

adrianna syaz said...

@Nastyna

I pun sama ni..amik buku pndekar laut abg..zinan,zonan,hitomi,musashi..haha.. i like sbb hero2 nya semua ensem2 dan bdn tuff2 gitu..ngeh ngeh..

adrianna syaz said...

@MyCherita

Terima kasih sdi snggh ke blog sya..komik diatas ada dr luar negara pelukisnya dan ada jgk dr malaysia :D

adrianna syaz said...

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

Sya pun kekdg pinjam je kak..jimat2..haha

adrianna syaz said...

@aswa leyla

Bagus leyla bagus..lebih baik bli coklat kan..hehe

the malay male said...

dulu pernah minat baca komik dewata raya...itupun sebab si phoenix tu seksi bangatttt... huhu

Sally Samsaiman said...

Le gardenie tu mmg best..serius best gila...hahaha...sally suka baca yang ben tulis...gmbr dia lukis pun cantik...

Mime MF said...

yes!! geng2..sy suka baca komik gak..tapi pilihan sy dr pelukis keith..Lawak Kampus!! Huhu :P

Vee Lea said...

Ohsem! Byknya collection :) Vee tak layan comic, layan internet je xD

Norvanida said...

Banyaknya komik! Wahh, kita pun nak kumpul komik jugak tapi terbantut kejap. Hehe, tapi memang best arr baca komik. Kekadang boleh nangis. Haha

dilaella Ella said...

wah..banyak komik yana, saya pun suka juga baca komik ..tapi komik pinjam hehe :)

Khir Khalid said...

Wahh best nya Yana.. eh.. Sya.. sy suka juga komik tp dah lama tinggalkan membaca komik2 ni.. nostalgialah.. :D

Aku Penghibur said...

wahh baru tahu ada komik macam gini ...komik dah lama tinggalkan

Shiro Usagi said...

waaaa
ada juga ke komik bahasa malay? XDD
nak baca juga laah :o

Fatanah Khirizan said...

banyaknya koleksi komik akak! hehe :) saya ni pen suka baca komik jugak,tapi selalunya pinjam kat kawan jelah... diorang ada banyak komik best2,hehe :)

Muhammad Khairuddin Lim said...

bestnya.....salam blogging.

Puan Ezy said...

kalau komik xbpe sgt..
tp kalau novel suke sgt kumpol..
hihi

plain83 said...

banyaknyaaa komik jiwang diaaaa~ ekekekeke XD

dulu zaman study mmg ai kaki beli komiklah, yg 'remember' ngan 'the fishes' tu ai ada, yg 'remember' tu mmg superb giler artwork dia... skang suka baca manga naruto ngan bleach online jer kat mangafox via android guna apps pocketmanga :3

asha hana said...

haha tak berapa tua janji awet muda. hik2. hana pown suka. nak2 komik cintan2 nie ha. banyak nya koleksi awak. bagi pinjam. :D

Vee said...

yg ptg hobby tu wat kita gembira ...

Affy Afiqah said...

@adrianna syaz
nak lari dari topic ni ihiks, yana ada resepi pavlova? ika cari2 kat archive yana tak jumpa laa..ke terlepas pandang nih? aish...

Puan Kutu said...

org minat melukis biasanya mmg suka komik..lukisan n komik kan ke adik beradik..byk juga koleksi..mmg betul2 minat ni

atien zuraidah said...

Hehe..x baca komik,ank akak suke la komik gini

Khai♥Rin : anies said...

Oooo lyn komik ka?

Azhafizah Md Nor said...

Banyaknye komik..leh pinjam?:p..fiza pun suka komik :)

Deqla Manjew said...

wahhh byknye.. mcm hubby deqla gak suka baca komik..

errr... ada 1 tajuk komik tu x menahan betul la.. hahaa ;p

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah said...

Fuuhhh!!!!! Abak pernah juga baca komik2 mcam ni..tapi kurang la..

memmetlenggeng said...

lagi sat, minat yang sama, akak pun suka genre2 yg macam ni, tapi lebih berat, macam Twillight, Hungger Games, Harry Potter, Forbidden games

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...