Monday, 6 January 2014

Cinta? Mungkin Tidak...



Assalammualaikum..selamat sejahtera..

(Kengkawan..maafkan aku tak balas komen kengkawan kat entry aku eh..aku tengah nak buat kotak komen yang boleh aku reply bawah komen kengkawan.)


Seperti biasa..entry aku mesti keluar lewat lewat malam kan..huhu..aku agak tekanan hari ni..sebab tak cukup tido.ada aku dapat ubat tido dari doktor kesayangan aku..tapi malas aku nak makan.karang mamai2 pulak aku.hoho..takpela..nanti aku tukar pelan pelan waktu tido aku..cerita malam ni..pasal seseorang..yang bagi aku bunga ni..


Aku minta maaf sangat sangat kat dia..sebab aku tak boleh nak terima cinta dia.aku tak rasa aku bersedia untuk terima cinta sesapa lagi buat masa sekarang.aku harap dia faham sangat sangat.aku bukan mainkan perasaan dia.cuma aku rasa tempoh dia kenal aku seminggu ni terlalu singkat untuk dia cakap cintakan aku.aku memang cuma anggap dia kawan je..tak lebih dari tu..


Apapun..aku hargai pemberian dia..

Dan cukup cukupla dengan kata kata jatuh cinta sebab nak terjatuh cinta tetiba.jatuh cinta pandang pertama..ooo..aku tak percaya kut.jangan terlalu memilih rupa paras perempuan.jangan sebab perempuan tu dirasakan lawa.tetiba je terus rasa jatuh cinta..itu nafsu kut..bukan cinta..aku nak orang yang betul2 menyintai aku seadanya aku..dan aku pun akan menyintai dia seadanya..aku tak pandang rupa lelaki yang nak aku jadikan pasangan hidup..cukup ada keserasian je sebagai permulaan..


Aku tau seseorang yang bagi bunga ni kat aku akan stalker blog aku ni..jadi aku cuma nak mintak maaf..sebab tak dapat terima cinta dia..aku tak bersedia menerima cinta yang baru..sebab hati aku masih lagi terasa dengan menda yang dah jadi baru baru ni..maaf sangat sangat..


p/s: love hurt and heal at the same time..aku akan ke kuala lumpur nanti untuk mulakan sesuatu yang baru..chaiyok2 untuk diri aku sendiri..






30 comments:

Ayue Idris said...

Seminggu? Woaa..dats very fast..hehe..hepi for u sbb dpt bunga..but, xmo sdih2 ok..if xready, trus trang..drpd 2 2 merana nnt kn..saba k dear..pasti ade yg terbaek ntuk kt kat lua sne tu :)

Muhammad Khairuddin Lim said...

Semoga teruskan perjalanan hidup...

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah di pagi isnin dik Yanna...teruskan perjalanan hidup dgn sabar dan tabah yer...cinta tak pandang rupa paras..cinta,kasihsayang,saling sayang menyayangi dan keserasian diantara pasangan..

Akeyla Azmi said...

Chaiyok chaiyok kak add!!!!!!!!!!!!
woot woot!! \\^o^//
Hehe
Bunga?
Wah.
Bagus kak add ;)
Nice decision.
Nak buat cmane kan ihik

Mia Kassim said...

Walaupun tak suka tapi kena hargai setiap pemberian orang kepada kita :-)

Ija Rased said...

moga akan ketemu dengan soulmate.

Azhafizah Md Nor said...

Bukan mudah nak menerima cinta dan kalau kita terima pemberian dia tak semestinya kita terima hati dia.cuma niat untuk menghargai pemberian orang kan..soal perasaan perlu mengambil masa :)

BUNDA said...

assalam,

Selamat tahun baru....semoga ceria2 selalu..

Nurzakiah Hanum said...

moning :)

norhidana miswan said...

cpt nyer dik seminggu dh katanyer cinta.... jgn jd mcm kes johan ngn lana tuh... biarlah kite beringat, biar jual mahal skit... kalu dia betul2 serius dia akan tunggu sampai kite betul2 bersedia...

Rai Ourkizuna said...

cepat sangat tu.. take your time ok.. jangan rush..kalau si dia betul2 sukakan syaz..mesti dia sanggup tunggu dan develop the relationship slowly..maybe first step sebagai kawan..?

Lieya Von Jay said...

tindakan sya tu sgt betol. di saat hati terluka ni mmg tak patut terima cinta yg baru.. :) harap dia paham kan

Lynna Ghani said...

As Salam Sis....betul tindakan u tu...jgn terburu2 menerima seseorang bila hati belom terbuka untuk kearah tu....lebih baik berkawan dulu and let it go with the flow...jika dia betul2 sayangkan u, insyaAllah dia boleh terima dgn hati yg terbuka.....all the best to u in 2014,sis....take care! jgn sedih2 ya.....life goes on, we move on...insyaAllah akan ada yg lebih baik for u nnt sis....kena sabar dgn ujian dariNya ni...been there, done that..xoxo! :)

S. Faezah said...

take ur time dear..time will heal :)

HeNRieTTa JoSe said...

Benda sebegini xboleh trus terima jerr...perlu masa juga...agar peristiwa lamer bleh jdikan panduan utk sesuatu yg lebih baek masa akan datang....

Psss...moga berjaya di KL nnti...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

harap adik jangan sedih-sedih ya.. tabahkan hati dan buka hati untuk cinta yang baru.. mungkin semua itu perlukan masa juga kan.. jangan jadi macam akak sekarang ni, selalu menolak akhirnya akak tak kahwin-kahwin sampai sekarang..

Hafiza AizZawa said...

ader secret admire nie... take ur time dear.. kalau dah jodoh tak ke mana.. >_< harap dia faham...

ma ❥ said...

semoga bertemu jodoh yang baik2 bila sampai waktunya :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. semoga awak kuatkan semangat. orang tu pun diharap dapat memahami keputusan awak. semoga awak dipertemukan jodoh yang baik. in shaa Allah :)

aTieYusof Family said...

Kena pertimbangkan semua aspek sblm menerima cinta yg baru..pilih yg menyayangi sis seadanya..mudah2an bertemu dgn yg memahami..;)

aswa leyla said...

so sweet dapat bunge . tapi sye sokong care akak, kalau tak nak , baik terus terang . harap dye tak berharap dekat akak . kalau jodoh, xkemane kan ?

Cik Puan said...

wohooo...dapat munge lah...
tak pe lah ye darlink.tolak tak bermaksud musuh kan...ajak kawan je dulu...kalau dah jodoh takkan kemana,.

Rapunzel Cikilolo said...

oh mai...

romantiknye...

Khai♥Rin : anies said...

setiap org ada jodoh nyer insya allah

asha hana said...

nt heading ke KL area mana tu? nt jumpa la hana yg dr kampung baru nak masuk bandae nie. haha

#psst2. kalau belum bersedia kawan je dulu tak mengapa. lama2 yana akan bersedia. semoga luka di hati akan terubat jugak dengan kehadiran seseorang lebih istimewa ok? :)

Khir Khalid said...

Baguslah mcm tu.. bukan apa.. cuma jngn mengambil keputusan terlalu drastik dlm perhubungan serius ni terutama bab2 cinta. Biar biasa2 dulu, in shaa Allah perasaan tu akan terbit tanpa dipaksa... feeling mcm tu lagi best. Semoga Syaz tabah & selalu ceria ye.. :)

Gee Lion said...

Cik Adrianna, semoga bertemu dgn lelaki yg dapat menerima cik adrianna seadanya.. (':

I'm used to the tears, the doubt and the fears.. I'm singing my blues..

plain83 said...

ya, cinta tidak boleh dipaksa, kalau dipaksa juga, buruk akibatnya... bukan jodoh la tu kalau tak serasi, better terus terang dari awal ^^

Deqla Manjew said...

yelah terlalu awal tu.. baru seminggu.. tp apapun bgs la hargai pemberian dia.. in shaa Allah terbuka pintu hati syaz nanti. hrp2 mcm tu la.

TelingaBulat said...

setuju sgt..xperlu terburu2 klu btol ia jodoh kite..xkn pergi jauh pn..ade jee sntiase ngn kite ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...