Tuesday, 7 January 2014

Nyoki The Prairie Dog



Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Takde entry lewat malam semalam.hehe..aku join segmen mycherita je semalam..mana tau kut kut leh dapat join bloglist..hehe..oo ya..terima kasih kat kengkawan yang sudi folo blog adik aku semalam eh..adik aku akan folo kengkawan balik tapi lambat sikit.sebab dia baru belajar berblogging ni.aku pun boleh ajar dia sesikit je..sebab aku pun tak berapa pandai.hehe..

Ni aku nak cerita pasal prairie dog anak sedara aku..nama dia nyoki.nyoki ni takdak kat malaysia rasanya..ada kat negeri omputih je kut..anak sedara aku beli dia pun rm550.mahai kut.nyoki comey..tapi aku tak berani pegang..takut tengok gigi dia..hee..


Ni la nyoki.comey kan?


zoom in muka nyoki


Nyoki suka berdiri..pastu keluarkan bunyi..


Muka tak bersalah nyoki..hehe

Memalam memang nyoki suka bising.aku suka tengok dia tido..comey je rupanya.hehe.sebab dia duk korek2 sangkar dia.dia nak korek tanah kut..tu anak sedara aku nak kumpul duit nanti.nak beli sangkar lebih besar untuk nyoki.nanti boleh la aku sumbang2 sikit.hehe.bila ada sangkar besar nanti bolehla nyoki felling macam ada kat taman bunga yang luas sikit.ngeh..ngeh..



33 comments:

Asha Lya said...

mcm ala2 hamster tapi nie besar..kita takutla nak pegang hihi..done follow adik syaz :)

Cik Puan Rara said...

alolololo nomey sgt!

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dik Yanna...comelnya dik...hrg dia mak hai...mahalnya...

Muhammad Khairuddin Lim said...

cantiknya...

Khir Khalid said...

Comel.. tp kuku dia mcm tajam je.. :D

Khai♥Rin : anies said...

comelllll nyerrrrr

Bilal157 said...

itu kelinci kah ?? :-)

Cik Puan said...

comei nye...ne tupai yang boleh terbang tu kan..

:: Mrs.Eady :: said...

sgt comellll!

Sya Mimie said...

apa bnda sebenarnya tu?? dia tak gigit ke??

Nurzakiah Hanum said...

sangat comel

aTieYusof Family said...

COMELLNYA..tapi kak mesti tak berani nak pegang...haha..
dah follow blog adik sis tu...:)

Rai Ourkizuna said...

tengok kuku dia pun takut kena cakar.. hehe..saya penakut..

Fazleyatul Aini said...

macam rabbit la rupa dia

Fazleyatul Aini said...
This comment has been removed by the author.
Eza Ridzwan said...

ni klu az-zahrah tgk, mau dok merengek kat abah dia soh cari...dulu mengamok nak bela kucing la, rabbit la, hamster laa...abah tu nak je ikot kehendak hati anak dara, tp umi keluarkan kuasa veto umi...muahahahaha...rimas laa nak bela pet nie...tp siyes, cute sgt menatang nie..

Rasp said...

comeiiii sgt tapi cam takut nak pegang...

Azhafizah Md Nor said...

Comelnya nyoki..teringin nak pegaang jugak ni..nak beli mahal nau

Hafiza AizZawa said...

mcm tupai.. mc arnab... mcm hamster..cumellll nye...

Cik Mun said...

comelnye..xpernah lagi tengok haiwan mcm ni..

Aku Penghibur said...

alooo comelnya dia ^_^ macam tupai memerang pun ada

~MommyAqilMedina~ said...

Alahai comelnyaa..tapi tak berani pegang..takut kena gigit..

Abak's Role said...

Alai tomei-tomeinya...

Niesa said...

nyoki ni binantang ape?mcm hamster tp len je rupanya..hehe

Gundi Pulut said...

Nyoki da boki!!!

Gee Lion said...

macam hamster, tapi lebih comel!! boleh ke dia bertahan dok kat malaysia ni? hehe.. kot la cuaca lain sikit...

N-fiq :D said...

Alolo, comelnyaaaa!

nohas said...

hi nyoki..welcome to Malaysia..you're a cute little thing..

plain83 said...

comei, tp geng2 spesis import yg mahal (prairie dog, sugar glider, long haired rabbit, etc etc) ni ai agak berat hati nak bela n menceburkan diri, sbb kalau dia kiok atau hilang nnt, siyes rasa duit melayang... huhuu, tengok gambar je jadila ;3

Deqla Manjew said...

comelnye.. ingatkan rabbit.. hihi

asha hana said...

atotorhh comel je. hehe

Zila Zaili said...

comel jugak..macam hamster ada, macam tupai ada

TelingaBulat said...

nyoki npe comel sgt perut tuh..hehe die mkn ape err

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...