Tuesday, 29 April 2014

Kek Coklat Dengan Ganache




Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Maaf la sebab aku tak g bw blog kengkawan lagi..huhu..semalam pun ada la berapa blog kawan ja aku jenjalan..sangat sibuk..dan memang sesaja aku menyibukkn diri ja sekarang ni.tak nak pikir bebanyak pasai masalah2 aku..tak mu pening2 kepala.huhu.lagipun semalam ada kawan oder kek coklat.oder pulak terkejut camtu ja..kelam kabut aku buat..nasib baik bahan semua memang ada..


Kek coklat dengan hiasan yang memang aku main letak2 ja..huhu

Aku start buat kek tu pukui 3 lebih..tuk deko2 ja..dalam 6 setengah baru abes..sempat jugak aku g kedai bahan kek.pi cari coklat cip.aku yang lembab ny tu sebab memikirkan deko kek tu..alhamdulillah..menjadi jugak.walaupun tak secantik mana.hehe.dan castemer pun puas ati.

In shaa Allah nanti aku buat entry2 semua resipi yang gambaq2 kek aku pos kat sini eh..dan jgk bw blog kengkawan.hehe..singgah,jangan tak singgah kat blog aku ni kengkawan.hehe..setiap komen kengkawan aku amat2 hargai tau.. ^_^

P/s: @AA macam saja nak bagi aku belah pelan2 ja..huuu..o to ka jo..




27 comments:

Asha Lya said...

sedapnya kek coklat..nyum nyum nak hihi

norhidana miswan said...

sodapnyer.... nk jugak lah dik

Farah Waheda Wahid said...

yummylicious bila datang dari a true bakers hand ni...

msredcheesecake said...

sedap nampaknya...

lia said...

perghhhh super delicious tu...

Sally Samsaiman said...

hate you again and again...hahahaha...dah la nmpk sedap gila!

Rizziela said...

cantik...

Rai Ourkizuna said...

deco simple tapi tetap nampak menarik..

siti alfakhishah aman said...

nampak sedap.. cantik.. :)

asha hana said...

nak sikit. haha

husna zahidi said...

hebat laa.. cantik deko tuu..:)

Sis Vee said...

mmg lemah semangat lah klu nampak kek coklat nih ... sedapnyaaaa . dahlama tak bake membake nih .

nana kimie said...

wah,bestnya!dulu teringin nak ada kek hias2 gini...cantik:)

p/s:huuuu lamanya nana tak datang sini....sory ye...

Azhafizah Md Nor said...

wawawa..sedap ni..melting dengan coklat tu.

anajingga said...

adriana ni diam2 masyuk rupanya...rezeki jgn di tolak kan..best of luck dear.. :)

MimahAjil said...

hmmm...sedapnye kek dia.kalau akak tempah ade penghantaran tk ke ceras?

Jazz Lover said...

Teringinlah nak makan.

Tashira Sha said...

terliur tengok. haha

Anne Nurain said...

ohh maiii... kek lagiii~
nak kek jugak.. hehe..

Bbwana adienia said...

salam dear yana..

wah, cantik apa deko kek tu..mesti customer puas hati punya la..hehe..

plain83 said...

waa dah lama tak makan chocolate cake... nampak yana buat ni cam cedappp jer, nak order jauh la pulakkk~ X3

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy...wah bestnye bleh buat order terkejut...tapi deco tu cantik bg rietta...sgt buat rasa nk potong potong dan suap masuk mlut sndiri...hehehe...

PS...jika blah itu yg terbaik, lebih baik kita blah....

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. nak rasa kek air tangan awak. heeee terliur la T_________T"

aTieYusof Family said...

Salam sis...lamanya tak kesini..pekabar? moga semuanya baik2 je...sedap kek tu... :)

nadia rashid said...

creative betul..sambil2 kelam kabut pun menjadi hasil nya elok

Affy Afiqah said...

nakkkkkkkkkk!!! T_T

memmet lenggeng said...

cantik dah tu..mesti sedap punya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...