Friday, 19 April 2013

cara delete gambar di blog



Ya..memang sangat tensen bila tak leh nk uplod gmbar di blog sebab limit dah lebih atau memang nak padam gambar2 yang tak diingini...aku pun pening kejap...ni ada cara2 tuk delete gambar2 tu....sesapa yang tak tau tu cuba2 la eh...yang da terer x pyh tengok da la....

Memula....pastikan da sign in akaun blog korang

Pastu...sila ke....picasa web album

Nanti akan keluar album gambar..cenggini..




Sila klik2 kat gambar yang ingin didelete sampai keluar cenggini plak..




Pastu delete la...apa lagi...ok..cuba2 la..tak susah pun...jangan rungsing2...





8 comments:

Zai Zaiman said...

hai yana... selamat pagii....

nak tanye ni, kalau dah delete gambar tu nnt tak hilang ker gambar yg telah d upload dalam blog kite tu....?

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

salam jumaat adik.. perkongsian yang baik.. memang susah kalau dah penuh.. akak selalu juga buka picasa web tu untuk delete gambar.. tapi kena hati-hati juga, bila dah delete gambar kat situ takut gambar dalam entri pun boleh hilang juga..

suri said...

wah susah2,saya ada alami perasaan begitu..klu utk entri lama saya rasa blh buang ..perkongsian menarik

nurul harnani said...

wow tips berguna tu.. bagus bagus bagus.

nanti nak try la.

salam ukhuwah dari nanie.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam.terima kasih atas pengkongsian ilmu,kdg2 akak pon blur gak klu jd camtu.

p/s:Klu berminat/nak tahu harga PAN AJAIB/PEMANGGANG AJAIB...blh tak ADD akak kat FB.Ni linknya..

https://www.facebook.com/kak.yang.9

TQ

izan mama mia said...

lepas delete di situ wajib delete jg di entry...

Norhasniza Khalid said...

ooo..... begitu rupanya... harus belajar lagi ni

ima salsuzaima said...

tapi kalau delete gambar kat situ, gambar kat entri pun hilang..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...