Saturday, 29 June 2013

kuih tart nanas dan biskut coklat chip


Assalammualaikum..selamat pagi..

Aku baru habis buat kuih tart nenas dengan biskut coklat chip..alhamdulillah..rasa macam banyk je tadi..lenguh2 pinggang aku ni..duduk bersila menekan kuih dengan biskut ni...aaa..dari pukul 5 petang tadi kut..huhu..sebab oven aku kecik dan sekali masak tunggu 20 minit...jadi ambil masa sikit la..



tapi rasa letih tu hilang..bila aku bagi biskut tu kat jiran aku..anak2 jiran makan sampai habes..tak sampai setengah jam.masa hantar bekas balik, siap cakap,makcik masak sedap..apa makcik da...kakak ok..hehehe.bagus2..nanati kakak bagi lagi eh.en A aku yang montel ni pun cakap sedap.habes 10 bijik dia makan.


hasil pembuatan kuih hari ini..waa..

Ti aku bagi resipi tart nenas dengan biskut coklat ni eh..nak makan yogurt dulu..nite2..


30 comments:

Farhain Azmi said...

wah..nampak macam sedaplah..nak sikit..ngeh3x

adrianna syaz said...

Hee..leh je yong..nk pos kt mna ni?hehe

SFaezah said...

rajin nye..ni practice before raya ke?hihi

Farhain Azmi said...

pos kat mulut...arrrr cpt suap..haha

Farhain Azmi said...

+ before kawe..ngeh3x

amir rofie said...

Nice. Nampak sedap. Berniaga kuih raya ke?

adrianna syaz said...

Maila dkat sikit yong.hehe

adrianna syaz said...

Hehe..yong da tlg jwbkn..nk kawen kna pndai wat kuih la eh...hee :D

adrianna syaz said...

Buat untuk kawan2 abg amir..klu ada permintaan,buat jgk untuk jual2..:)

yan's cottage said...

hai....belum puasa lagi dah buat kuih raya.....rajin2....akak raya baru buat kuih2 nie...he heee....

hainom OKje said...

Ni promosi ke... atau makan makan sebelum puasa hehe

Cik Eka said...

nampak cm sedap je nie. hihihihihihi

nanti kawen, bagi cenderahati biskut tak?

JunAina said...

Tiba2 rasa macam dah nak raya je bila baka2 biskut ni.

merahitujambu said...

rajinyaa awok dear

adrianna syaz said...

Akak..tima kasih sdi snggah sini..akak..nnti letak resipi kek kak..nyum2

adrianna syaz said...

2,2 bley ok je..buat dessert tuk bkak posa pun bley ni.hehr

adrianna syaz said...

Tima ksih sdi snggah cik eka..tu terpikir tu..klu bg biskut ni ok jgk kn?:D

adrianna syaz said...

Tima ksih sdi snggah junaina..betui tu..bkaq kuih..tetba da rasa cm nk raya..hehe

adrianna syaz said...

Tima kasih sdi singgah merah itu jambu..rajin lg mij..doodle yg mij buat semua cntik2..nnti bleh la sya tempah eh :D

Hatimi Tahirruddin said...

ooh bagus ni boleh buat bisnes utk raya...

Remy hazza said...

pergh!!!! dah nak raya rupanya....he3...sedap tu......

adrianna syaz said...

Hehe..bisnes kecil2an...tima kasih sudi singgah :D

adrianna syaz said...

Tima kasih sdi snggah ke sini abg remy..mmg sgt sedap..hehe..promosi sendri ni..hee :D

Cik Eka said...

hehehehe kita pun ingat nak buat chocolate chips n cornflakes

adrianna syaz said...

Ha..ok jgk tu cik eka..slalu org duk bg baulu je..ni apa kata kita tkar ckit eh..bg biskut2 raya plak tuk cendera hati :D

Kesuma Angsana said...

dua2 my feveret kalau buat biskut tart mesti buh jem nenas dier byk2 KA ni hehehe

adrianna syaz said...

Samala KA.sya aritu..bru je kuih ni keluar dari oven,terus saya ngap..hehehe..jem nanas mmg byk..smpai meleleh..hehe :D

Mimie Najib said...

bila la dapat buat kuih2 camni..hehe..sedap je tgk..

Nao Mei said...

rajin adik buat biskut tau..cik akak soal menyoal biskut nie seram dengan kak angah je...kalau kek tu baru cik akak minat tau...lepas nie...memang nak suruh akak angah buat...hihi...

Deqla Manjew said...

pergghhhh kompem sedap nih.. kalo dah smpai habis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...