Friday, 28 June 2013

Nak buat kuih...nak buat kuih..


Assalammualaikum..selamat pagi..

Semalam aku keluar nak pegi kedai jual barang2 kek,biskut kek..tapi..semua pun dah tutup..huhu..jenuh aku pusing kat area melaka ni..agaknya memang kedai kek tutup awal kut..tapi aku tetap bersemangat nak cari barang kek.jadi aku pegi mahkota parade..tapi..memasuk je aku terpandang Mph bookstore..hee..jadi aku masuk..konon nak beli satu buku je..pastu keluar terus nak cari bahan nak wat kek dengan biskut..tengok2..dekat satu jam kut aku duk dlm mph tu..wuu..memang tak boleh masuk kedai buku aku ni..



Oo..yang satu tu buku nak bagi kat kawan aku(kawan tenet en montel yang aku pun anggap cam kawan baik sendiri)..satu lagi buku en montel yang punya..

Aku ni alah sikit dengan novel..aku bukak sampai mukasurat ketiga keempat..tetiba aku rasa ngantuk...wuu..hehehe..tu tak leh baca novel tu..kalau cerpen boleh la..huhu..



Antara yang sempat dibeli..sebab kedai sudah mau tutup..huu..

Ingag semalam aku nak wat biskut coklat ala famous amos tu..hee..tapi disebabkan aku sangat mengantuk selepas makan nasik sepinggan dan kupang..jadi aku terus tido..hehe..jadi,tengok la karang2 kalau rajin aku buatla biskut tu..dengan tat nanas kawan aku si sharon..siap tempah awal2 lagi..banyak demand pulak tu..nak jem nanas lebih..hehe

Nanti aku nak mempraktikkan pembuatan kuih apam polkadot kat adik aku..mesti dia jeles punya..hohoho...


20 comments:

Farhain Azmi said...

samalah.yong kalau dapat masuk kedai buku mau berjam2 dok dlm tu. Rajin betol syaz ni. Nanti rajin2 la share resepi bikut tu. hehe

adrianna syaz said...

Hee..best2.ada geng suka masuk kdai buku.hehe..bolehla..yong rajin sikit2..

Nanti saya share resipi biskut tu eh yong..try dulu..arap2 dijamin sedap..:D

Shida Radzuan said...

yup shida bt printing kad raya, sticker, bookmark, biznes kad :)

Farhain Azmi said...

best2 kalau ada geng cmtu..hehe. oraitt.. mesti sedapp punya..

adrianna syaz said...

Hehe..nnti da kuar resipi ni..yong kena cuba dulu la tau..:)

adrianna syaz said...

Oo..bestnya..shida area mana eh?

Farhain Azmi said...

hehe.. Insyaallah.semoga rajin mcm syaz

Siti Rohaida Yusof said...

dah lama tak buat biskut raya..dah 2 tahun asyik beli jerk..ingat tahun nie nak buat jugak..

Dianaa said...

meh ajar FD sekali buat apam polka dot. hihi!
awak, sebenarnyakan, susah tau nak baca entri awak sebab tulisan ni macam tebal. cuba tukar font :)

adrianna syaz said...

Hehe..boleh je FD..nnti kita sesama wat apam eh..

Huu..betuike?tima Kasih bagitau FD..sya baru lg dlm blogging ni..pndai2 sendiri je design blog..huu..sya tukar font eh..:D

adrianna syaz said...

Sya pun selalu mak je yg buatkn..ingat tahun ni nk menyumbang sikit..hehe..jom pakat buat kuih ramai2 eh siti :D

hainom OKje said...

Mmg rajin ni....asyik nk membuat kuih je kerjanya hehe
Okje bukan kaki novel hehe...

adrianna syaz said...

Hehe..rajin memakan adala okje..samala kita okje..novel memng kurang minat..sbb bila baca je..trus rasa ngantuk..huhuhu

Remy hazza said...

best nya memasak..... remy kalau ada masa nak aje buat semua tu......

Hatimi Tahirruddin said...

hehe sy pon kalau selak2 novel akan rasa cepat ngantuk...haha

adrianna syaz said...

Memasakmemang best..tambah lgi kalu pas mkn org ckp maskan kita sedap..memng kembng lubang idung.hoho

adrianna syaz said...

Haha..satu geng la kita..:D

merahitujambu said...

buat kuih raya sekali

Mimie Najib said...

novel jgn merajuk sayang tu kta ada..baca pun tak hbis lagi..boleh tahan cerita dia.. :)

Nao Mei said...

Adik tak ajak cik akak ...hihi...dapat juga cik akak singgah melaka kan..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...