Friday, 27 September 2013

anak bunga zinnia



Assalammualaikum..selamat pagi..

Salam jumaat..benih zinnia berlapis yang disemai kelmarin dah pun tumbuh..semalam dah nampak hijau sikit.hari ni semua pasu dah hijau.alhamdulillah..elok lagi benihnya..


Nanti dah besar sikit,baru aku nak jarak jarakkan anak pokok ni..aku memang peminat tegar bunga zinnia ni..ngee...




Camni bunga zinnia yang aku semai ni..cantikkan?






26 comments:

dak-eiza said...

cemana rupe bunga zinnia ni ek
adoii nmpk sgt tak mesra bunga-bungaan
:P

adrianna syaz said...

Dak eiza..jap sya update gmbr bunga zinnia ni eh.. :D

norhidana miswan said...

berapa lama baru dpt berbunga tuh dik?

Cik Puan Rara said...

cm ne rupa bunga ni dik?

adrianna syaz said...

@norhidana miswan bunga ni tak sampai sebulan dah berbunga.slalu sya tanam klu buh baja.lagi cepat berbunganya..

adrianna syaz said...

@cik puan rara
Akak..sya dah update gambar bunga tu..cantikkan?hee :D

Angah said...

ohhhh...kenal bunga ni, tapi namanya baru tahu..

adrianna syaz said...

@angah...cantik kan bunga ni? :)

adrianna syaz said...

@angah...cantik kan bunga ni? :)

Haryati Faizal said...

memang cantik, suka gak tengok bunga ni...kembang mekar...

adrianna syaz said...

@Haryati faizal

Klu byk2 mmg lagi cntik...:)

Rai Ourkizuna said...

cantiknya.. saya tanam pokok lettuce tak tumbuh2.. hahaha..

Kakzakie said...

Ada banyak warna bunga zinnia ni kan Syaz. Kakak pernah masuk rumah peneroka felda depan rumah dia penuh pokok ini - kuning, merah, pink, putih, purple semua ada. Memang cantik:D Macam kat luar negara dah kakak tengok..suka!

adrianna syaz said...

@Rai ourkizuna

Kekadang benih yg kita beli tu yang dah expired tu..cuba lg eh..mna tau kut2 mnjd plak.hehe :)

adrianna syaz said...

@Kakzakie

Memang byk warna kak..mmg cantik2..bila bercmpur semua warna,byk pulak tu bunganya.mmg kita boleh felling2 mcm kt luar negara la..hehe :D

Shark Kay said...

owh..
baru tahu nama bunga nie..
mmg cantik..
lpas ni bleh xperimen kacuk warna pula :)

adrianna syaz said...

@Shark kay

Hehe..pasni cari warna2 lain plak..wat eksperimen warna warni...hehe..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak tak pernah tahu nama bunga tu.. tapi memang cantik.. :D

adrianna syaz said...

@Mizz aiza

Cantik kan kak..hehe.. :D

S. Faezah said...

cantikkk..awak cari kat kedai camne ek biji benih dia?

adrianna syaz said...

@S.faezah

Saya amik kt kdai kawan..klu sfaezah nk,sya leh poskan.semai 2 hari,in shaa Allah,memang trus bercambah..klu faezah nak,msg sya ya :D

~MommyAqilMedina~ said...

memang cantik sangat dear..kalau dapat colourful mesti meriah n hidup je rumah.. :)

Nastyna said...

owh ini ker bunga zinnia nyer, cantik la. I pun suka bunga ni even skang baru tau nama dia.

Cik Mun said...

cantiknyeee bunga tu..

jaakechik said...

cantik gak bunga dia.... mcm bunga dahlia. adik beradik dia ke?

Sya Mimie said...

bestnya dapat tanam bunga..kita nak tanam, tapi xde tmpat..tunggu dah kawin ada umh sndiri..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...