Wednesday, 11 September 2013

Saya pun mau kamera camtu..hehe..



Assalammualaikum..selamat petang..

Oo..aku tak tau nak letak tajuk apa..haha..aku mau kamera...wuuuu..aku suka sangat gambar2 hujan..tapi rasanya kalau takat pakai kamera tepon aku ni,tak berapa  best kut..lawa la jugak tapi tak selawa pakai kamera dslr tu kut.huu..


Gambar yang diambil masa berenti beli sate kat pokok sena,kedah raya hari tu.aku edit2 pakai aplikasi tepon je..

Aku ada tengok mudah tadi.kut ada kamera secondhand yang harga ok,ok..mampu aku beli..sebab kalau nak beli yang baru,rasa tak termampu lagi.huhu..lagipun untuk permulaan takpe kalau beli kamera terpakai kut..dah terer nanti aku beli la yang baru2 pula..hehe


Gambar aku amik dekat lake garden taiping..oo..yang belon2 tu,aku buli anak sedara aku tiup2.haha.kembung2 pipi kanak2 yang tak bersalah tu meniup belon..


Gambar yang wajib diambil kalau pegi ke kedah..aku nak amik gambar padi yang kuning tu dekat2.masalahnya ada tali air la..tak leh nak pegi dekat2..


Pokok nyiur melambai2..hee..ketika ini semua orang duk memasak kt dapur..aku pulak mencurik tulang..duk amik2 gambar ala2 profesional.hehe..


Buah cempedak didalam pagar yang aku amik gambarnya dulu sebelum dipetik..banyakkan?

Aku suka amik gambar..tapi takde kamera lagi..(alasan)hehe..kalau takde kamera lagi,macam mana aku nak pegi kelas belajar cara amik2 gambar ni?karang2 aku nak survey2 lagi.mana la tau kalau ada kamera yang aku idam2kan sangat tu..harap2 jumpak..tak sabar2 ni.hehe





17 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. lawa gambar2 yang awak amik! sheila pun nak sangat beli kamera. sheila suka gila tangkap gambar. setiap kenangan tu sheila suka abadikan. heeeee sheila harap awak dapat beli kamera idaman ye. sheila target Xpro. hehhee :)

adrianna syaz said...

Waalaikummussalam sheila salim..

Bolehla sikit2..hehe.berangan cm pro2 je ni.hahabetul2..amik gmbar bebyk..memang best kan?tima kasih..sya plan2 dpt canon 110d..itu yg termurah sya tgk.huhu...arap2 sheila pun dpt Xpro tu eh :D

Sya Mimie said...

salam.. cantik gmbar2 tu semua.. erm, haritu family beli nikon. ala biasa punya je. dslr D3100 kut. Rm1,800..

Masha Meisters said...

hehe...cantiknyer gambar :-)

Qhaifa Nur said...

teringin juga nak ambil gambar macam tuh...

Che Rosliza Che Mat said...

cantiklah gambar tue...pandai ambik..

Deqla Manjew said...

nak jugak..tp buat masa ni x berkemampuan lagi..huhu.. in shaa Allah ada rezeki boleh dptkan 1 ye.. ok la tu.. cantik gak gmbr.. yg penting kena rajin edit..

norhidana miswan said...

insyallah ada lah rezeki nnti dik, kumpul duit skit2... cube cari di mudah.com tu selalu ada yg 2nd hand...

akak dulu2 beria2 kumpul duit beli dslr, dh ada dslr mls lak nk usung kesana sini..lg2 dh ada anak kecik nih...pakai kamera hp je lah

Puan Kutu said...

emoga bertemu kamera idamannya..sy ni minat gak amik gambar,tp tak berapa ada skill,pendek akata asal ada sudah..kamera hp pun layan.haha..

cantik2 gambarnya,dh ada kamera baru nti makin byk la gambar yg bakal di upload.

Umi Qi said...

Cantik betul gambar tuh....terpegun jap tgk

Farah Waheda Wahid said...

camera dlsr memang menjadi pujaan hati ni... he he he...

Nao Mei said...

akak pun nak juga kamera nie..hihi

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

best kalau dapat 1.. akak pun takde kamera dslr tu.. ambil gmbar guna handphone je..

Princess Feyqa said...

nice shoot :D

izan mama mia said...

cantik gambar...mg berhasil beli camera nnt

dak-eiza said...

suke amik gambar ek
sama la kite
kita feberet amik gamba awan yang membiru dan bulan
indah sungguh ciptaan Allah kann

Shark Kay said...

nice..
better bli fon yg camera power
kang susah plak nk bawa pakai DSLR.
pakai fon ringan dan mudah dibawa:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...