Tuesday, 26 November 2013

Alone In The Rain



Assalammualaikum..selamat malam

(Entry jiwang...)

Macam biasa aku memang jenis yang suka tido lewat..memalam baru aku gembira gembira bw..huhuhu..mesti komen aku duk tang bawah bawah sekali kat entry kengkawan..hoho..maafla kalau kekadang komen aku berpusing pusing..aku memang tak berapa pandai susun ayat..tapi nak jugak komen..hee.hari ni mood agak tak best..sebab..


Sebab baru dapat tau dia nak kena posting ke sarawak..:'( untuk masa yang agak lama..terus blur je ni..dia yang banyak membantu aku peroleh semula semangat aku yang pernah hilang satu ketika dulu..dia yang pernah membalut kelukaan hati aku..dan untuk itu aku amat amat berterima kasih kat dia..dan nanti kami akan terpisah oleh laut cina selatan.huhu.

Maaf sebab aku kurang bercerita tentang diri aku dalam blog aku ni..sebab aku rasa tak banyak cerita yang menarik tentang diri aku untuk dikongsikan..mungkin satu hari nanti..buat masa sekarang,kengkawan tengok hasil masakan,lukisan dan bunga bunga aku je la..heehee

Sekarang aku cuma terima segalanya dengn terbuka.semoga segala permasalahan aku cepat diselesaikan.aku pun nak jugak rasa bahagia macam orang lain..aku fikir pasal hal ni sampai pening pening kepala dah..huhu..aku tau takde jalan yang mudah untuk capai kebahagiaan..jadi aku akan terus berusaha kearah itu..in shaa Allah..

love rain.....@yna

P/s: maaf dengan entry yang jiwang2 tahap cipan ni..hoho..

38 comments:

Aefa said...

alolo.. ni la yg sedih tu ye.. posting ke bhgn mane tu?

Affy Afiqah said...

alamak aiii, bersedih2 yang tak best ni, hmmm,
posting tu berkenaan kerja apa? tak boleh minta tukar?
ika pun tak sanggup kalau tunang ika kerja jauhhhhh, huhu
sebab risau banyak benda kalau dia jauh, keselamatan dia dan sebagainya,
sebab tu dia keje pun kat melaka miahahaha

bawa bersabar ya,
ika doakan semoga dipermudahkan segala masalah tu, semoga Allah tenangkan hati dan beri jalan yang terbaik :)
La tahzan~

adrianna syaz said...

@Aefa

Kuching kalau tak salah aefa..huhu..sedey..

adrianna syaz said...

@Affy Afiqah

Tentera..huu..yaya..betui ika..risaukan segala2nya ika..amin..tima kasih ya ika. ^_^

Aefa Aerisya said...

alaa.. jgn la sedih.. takmo~ takmo seodh mlm2 ni.. tak boleh mintak tukar ke?

Khir Khalid said...

Bersabarlah yana.. setiap dugaan tu pasti ada hikmah & nikmatnya nnti. Itulah lumrah kehidupan insan di dunia.. ada sedih, sayu, rindu & merapu..
tarik nafas dalam2 & hembus.. relax.. klu rindu, layan buat kek & buat entri sini.. boleh kita ramai2 komen huhu..
Jngn renung hujan lama2, nnti sayu.. :) :)

ikhwan yusuff said...

snyum jngn sedih2.segala yang berlaku ada hikmahnya.:)

aTieYusof Family said...

Alo..lo..lo..sis, jgn sedih2... InsyaAllah klu jodoh tak kemana...hehe..dan yakin pasti ada hikmah menanti...:)

Miss Brenito said...

doakan yang terbaik jer untuk si dia, semoga selamat semuanya..

Asha Lya said...

singah pagi suda hehe..jgnla sedih2 ada jodoh pasti akan ketemu.mcm kita wlpun dah brtunang tetap masih duk berjauhan memang sedih sobs sobs

suka suka said...

Bersabar... adala hikmah disebalik apa yg berlaku..

Fazleyatul Aini said...

jauh di mata dekat di hati tu yang penting
jangan lost contact. selalu lah berhubung, nak memelihara hubungan
eh pakwe ke? ceah pandai2 je aku kan hahaha

Nurzakiah Hanum said...

layan perasaan :)

Puteri Purnama said...

Assalammualaikum dik.
ala sedih ye..tak apa serawak bukannya jauh..zaman dulu boleh susah hati, zaman ni..setiap saat pun boleh sembang, hp, fb kan ada..hihihi tabahkan hati.

Invisible Me said...

Sabar yaa. Jangan sedih-sedih. Bila berkongsi macam ni dapat rasa lega sikit kan. Terus tersenyum :)

Rai Ourkizuna said...

ala sedihnya.. bertukar la ke sana juga.. :D

Azhafizah Md Nor said...

when you are alone in the rain,memang akan fikirkan something yang akan buat diri sendiri sedih kan..seolah2 hujan faham perasaan kita gitu.tapi jangan sedih2 ye adriana..cheer up!

TelingaBulat said...

xmau seedih2 yee..nk knl jugak ngn awk.. ;)

Yna said...

tetibe turut terasa sedih..sebab kita dalam situasi yang sama kot..huhu

mama_ka0ri said...

mungkin ada hikmah di sebalik apa yang berlaku..sabar yer awak!!

aizamia3 said...

Bila baca entry ni tetiba rasa sebak, bukan senang nak dapat kawan masa susah, masa senang bersama + dialah penyumbang terbesar ketika kita memerlukan.
Moga hubungan tu tak putus walau dipisahkan jauh dek laut china selatan.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga adik bersabar.. jangan sedih-sedih ya..

plain83 said...

True friends always stick with you, not only when you're fine, but also when you're at the lowest point of your life :)

Susah nak cari true friends, yang ramai tu friends of benefit saja, maka janganlah kita menggolongkan diri kita dlm kategori kambing pygmy yg malas nak mandi tu heheheh...

Sarah Talib said...

perpisahan buat sementara...sabar noh..kuatkan semangat...insha Allah bahagia sedang menanti..

Kesuma Angsana said...

sedih2 pun at least terupdate juga blog ni kan...

Nafira usof said...

akak doakan yang terbaik walaupon di mana awak kena posting~

Liza Licha said...

ala. kesiannya dear :)
takpe nnti boleh skype. takpun video call.

Fatanah Khirizan said...

sabar ye akak...
takpe,akak buat je entry kek2 akak tu :) boleh saya tengok kek yang cantik2 tu,hehe :)

dak-eiza said...

lahaiii takmo sedih2 ekk
kengkawan ramai ni menghiburkan, jom nyanyi hihi
jauh di mate dekat di hati kata org
tp ujan2 ni mmg syahdu jekkk
sy pon suke ujan :)

Haryati Faizal said...

semoga dipermudahkan segala urusan ye

Nastyna said...

owh dear, what can i say to comfort u.. just remember u are never alone :) terpisah fizikal tapi hati masih bersatu :)

Leyla said...

alololo . sian nye . dah2 . tanak sedeh2 ye . sabar tu penting . keep strong even without dye .

Vee Zawiah said...

sabar . alam maya masih blh jadi penghubung . mungkin juga satu hari nanti bisa menyeberangi laut cina selatan ...

asha hana said...

jiwang tu perkara biasa bg hana. hehe sabar dear banyak kan berdoa. in sha ALLAH hati tu akan tenteram. mesti istimewa kan dia? :)

Vee Lea said...

No worries, sweet! The blog is yours, you can do whatever u want. Sometimes blog peribadi lebih menarik tau ;) Btw, jgn risau la dia posting gi Swak, sbb V ada. Nanti V tlg jaga. Ehhhh? Hahahaha. Just kidding!! Smile k. What doesnt kill u makes u stronger kan :) Mula memang sakit, tp percayalah; itu yg mengukuhkan lagi hubungan korang nanti. :) Hugs!! x

Affy Afiqah said...

@adrianna syaz alamak, tentera ek, hmm, takpela, kuatkan semangat tau, kalau sesedih nanti si dia pun sesedih juga, hati dia pun tak tenang nanti :)

Cik Puan said...

dan pestaim cik bace entry tang jiwang2 kat blog ne..btw...tabhkan hati ye derrr

Lieya Von Jay said...

fuh jauh tu smpai ke Sarawak.. Sabaq ya sya .. kalo ada jodoh xkemana so dun wori even terpisah dengan lautan pasifik pon sure ada ja jodoh tu.. yakin pada Allah.. *kata2 smgt yg lmbat di ucapkan *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...