Friday, 8 November 2013

Buttercream Rose Cupcake



Assalammualaikum..selamat pagi..

Salam jumaat buat semua..hujan lebat pagi tadi kat sini..patutla sedap je aku tido.abes kain baju yang kononnya nk bagi kering sikit semalam basah lenjun..huhu..ni aku nak tunjukkan cupcake yng aku buat dengan buttercream sebagai dekonya.aku buat bunga rose lagi..kali ni dah laju sikit buatnya..hehe..


Aku seronok sangat sampai tak makan cupcake ni.hehe..rasa berbunga2 tengok buttercream rose ni tahu..


Masih lagi kena perbaiki skill buat rose ni.jadi memang aku simpan buttercream dalam peti ais dan aku try bebila ada waktu lapang.lepasni nak buat rose biru pulak.sebab ada kekanak ribena yang dah order awal2 kek rose biru tu..nak banyak kuntum pulak tu.hehe..



31 comments:

Fazleyatul Aini said...

wuit wuit
cream puff tu kira camne
*excited nak cream puff hahaha*

Asha Lya said...

wah sedapnya...bestnya pandai buat cake

Khamsi Abdullah said...

Cantik. Memang tangan berseni ni.. those roses nampak hidup je..

Kisah Si Dairy said...

cantik rose tu...

Azhafizah Md Nor said...

tangan berseni memang menjadi je :)

Nafira usof said...

lepas nih boleh bukak kedai bakery lah.. cantek sgt dh bunga tu bagi akak.. maklumlah.. akak nih tangan tak berseni nak buat kek2 bagai nih. tau makan jer.. hahaahha

Vee Lea said...

Wahh. Pos pegi swak blh? Haha..

dilaella Ella said...

wah cantiknya, tangan Adriana memang berseni. boleh minta ajar ni^^ bestnya kalau ada nozzle kek..saya tak ada huhu. :)

Farhain Azmi said...

mmg tangan berseni sya ni..rasa mcm nk g belajar dgn sya je..hehe :)

http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/11/wedding-review-5-hantaran-hijau.html

Asmar Arafad said...

wah sedapnyer nampak...

Puan Kutu said...

wah dh makin expert dh ni..sedap nmpk kek tu..

dak-eiza said...

menarik...
tgn berseni mmg cantek je sume
yg ini boleh masuk dlm wishlist dulu hihi

Khai♥Rin : anies said...

nmpk mcm pakar yg buat..cantik!

Bbwana adienia said...

comelnya rose cupcakes yana tu..sudah semakin baik deko yana..thumbs up!

Sue Bee said...

cantik rose tu,dik..kalau kak Sue yang buat..hhrrmm..hancus bunga nya..

Deqla Manjew said...

cutenye cake... kalo mcm ni syglah nak mkn!

Cik Itah@RRP said...

waaa..nampak macam sedap ja..

Haryati Faizal said...

erm...nak makan pun sayang kan...

asha hana said...

kreatif nya awak nie. tang rose tu. kalau hana yang buat kompom comot. haha

dEdEQ dE wIshEs said...

NNTI DTG GANU TAW .. BUAT KEK KHAS TUK DEDEQ . HAHA

Puteri Purnama said...

cantik sangat berseni.

nadia rashid said...

Practice makes perfect!

Nastyna said...

Tak elok makan kek banyak2 tau, tapi digalakkan buat banyak2 and bagi sini banyak2 :D:D. rajin benor, cantik pulak tu.

cik azLyzah⊙.☉ said...

wahhhh....pandai adriana buat ye bunge2 tu..

Nao Mei said...

alolo...comelnya :)
nak satu dik :)

Khir Khalid said...

Fuhh cantik cup cake tu.. nampak sungguh romantik.. nk makan pun sayang.. Salam Jumaat Yana.. :)

Kathy R'bain said...

cantik sangat ni sis..

Sally Samsaiman said...

eh, macam tau-tau je...sally kan suka warna biru, so, sila pos!

wantie said...

wow sangat sangat cantik. berkulinarinya kamu bila bermain dengan cream tu. kalau akak, lingkup. hahahaa

Lieya Von Jay said...

comel nya cupcaka ni ^_^

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Cantik mcm nie nk makan pun sayang...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...