Thursday, 14 November 2013

Kudup Bunga Zinnia



Assalammualaikum..selamat malam..

Line tenet agak slow harini ya..huhu..jadi bersabar je la..aku baru abes memasak kek..masak ke bakar?hentam je la.hehe..tapi ni tak cerita pasal kek..ni cerita pasal pokok bunga zinnia yang aku semai haritu..sengih sengih masa aku pegi belek belek pokok zinnia ni pagi tadi..


Kudup bunga zinnia yang dah nak berkembang.. ^_^


Gambar 2 hari sebelumnya..

Bunga ni memang feveret aku..ada sentimental value bunga ni..yang boleh buat aku sengih sorang sorang tiap kali tengok kuntuman bunga ni..hehe..kengkawan yang lain ada bunga bunga feveret tak?




49 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Suka tgk...
Bunga fav? Mmm xde rs nyer..sbb dulu tnm bunga asik kn serang dek ayam...tensen je

Kathy R'bain said...

bunga feveret akak xda...

Azhafizah Md Nor said...

bunga favourite bunga ros tapi takde pun tanam..hee..memang tersneyum sendiri la kalau tgk bungan favourite kembang depan mata :)

S. Faezah said...

wahh..kejap je zinnia ni klua bunga ye :)

Bbwana adienia said...

cantik jugak bunga tu yana..kalau saya suka red roses..cantik ada di halaman rumah..

plain83 said...

waah congrats!! Nnt bila dah in full bloom, update entry psl bunga ni yer!! XD

kat rumah ada tanam bunga Turnera ulmifolia :D

Affy Afiqah said...

ika favourite bunga rose dengan lily :)
macam mana laa rupa dia kembang kan , mesti cantik :)

Aefa Aerisya said...

aefa suke bunga sakura. tp tak berkesempatan lagi nak melawat sakura nun jauh di sana. hehe

Lieya Von Jay said...

bunga kegemaran ? lavender kot.. lily, pling suka kaktus la ^_^ eh kaktus tu bukan bunga kan..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak suka bunga matahari.. warnanya yang ceria mampu membuatkan akak tersenyum..

ctfand said...

Yeay! Sikit lagi..sikit lagi! He he.
Akak suka bunga tulip..bila la nak ke holland sana..

Vee said...

bunga ros saya . tapi x de sentimental value lah ...

suka suka said...

K Mar sukaaaa banyaaak bunga he he.. caiyok2 zinniaa are budding...

Nastyna said...

Eh dah berkuntum. Wieeeee. I suka bunga daisy, walaupun takder sentimental value.

Khir Khalid said...

Wah bestnya.. sy mmg suka bunga hahaa.. tp bunga yg biasa2 je.. ada bnyk rose tp yg faveret black rose sbb nmpak ganas :D.. selain tu bunga kesayangan ialah bunga melur.. syok duduk memalam.. wangi harum seri melur... :)

amirul imran said...

nanti dah kembaang, jangan lupa post yerk

amirul imran said...

nanti dah kembaang, jangan lupa post yerk

Lynn Munir said...

Pokok bunga zirnia ? Orang melayu panggil bunga apa tu ya ? Macam pernah ku kenal bunga ini :-)

adrianna syaz said...

@Kathy R'bain

Ala kak..xkan xde ni?:)

adrianna syaz said...

@Azhafizah Md Nor

Rasa nyamn bila tgk bunga2 berkembng kan? :D

adrianna syaz said...

@S. Faezah

Sebulan lebih jgk dari tarikh semainya faezah :)

adrianna syaz said...

@Bbwana adienia

Sya pun suka bunga rose..tp klu tanam slalu je taknak menjadi :)

adrianna syaz said...

@plain83

Baik plain..dah tentu tu..hehe..sya dah g google bunga turnera ni..cantik2.. :D

adrianna syaz said...

@Affy Afiqah

Rose dgn lily pun cantik jgk kan?sya suka jugak..nanti kembng,sya update ya :)

adrianna syaz said...

@Aefa Aerisya

Sama la kita aefa..sakura..dulu sllu tgk cardcaptor sakura..bila la dpt g jepun eh..hehe :)

adrianna syaz said...

@Lieya Von Jay

Lavender pun sya suka lieya..minyak aromaterapi sya semua lavender..mmg feveret :)

adrianna syaz said...

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

Wah..betul tu kak..warnanya mmg menceriakan..dan jugak bijinya bleh buat koci :)

adrianna syaz said...

@ctfand

Ye kak..bunga tulip..mmg cantik..kan kat bukit larut dah ada diaorg tanam kak..pegila nnti kak :)

adrianna syaz said...

@Vee

Bunga ros dgn wanita mmg tak dpt dipisahkan kan? :D

adrianna syaz said...

@suka suka

Itu dah tentu..blog kak mar pnuh dgn gambar2 bunga yg cntik2.. :D

adrianna syaz said...

@Nastyna

Daisy pun cantik..sya suka..tetiba sya teringat majerin daisy..ngeh..ngeh.. :D

adrianna syaz said...

@Khir Khalid

Wah en khir black rose..mmg ganas ni..bunga melur selalu sya amik dan letak dlm bilik..mmg wangi kn :D

adrianna syaz said...

@amirul imran

Baik...itu dah tentu amirul :)

adrianna syaz said...

@Lynn Munir

a tnya mak nma bunga ni..msalahnya mak pun x tau apa nama bunga ni dlm bahasa melayu..hehe..mmg byk tanam kt kmpng2 selalunya.depan laman rumah :)

Cik Itah@RRP said...

cantik..he he suka bunga ek? sama hehe

Fazleyatul Aini said...

bunga feveret adalah bunga orkid mak aku tanam. tapi kang kalau aku petik, memang ada can la kene luku kat dahi haha

izan mama mia said...

ada org istimewa bg ke bunga tuuu
akak xder bunga kesukaan..semua bunga pon suka jew

mama_ka0ri said...

bunga tu baru nak kembang ke? ke mmg kembang takat tu jer? haha..sorila first time denga nama bunga ni..tu yg tanya byk..

kita suka bunga tulip..suka sgt!!

Queen Teratai said...

bunga matahari kot... hehehe

Liza Licha said...

nanti dh kembang tunjuk ye :)

Fiza Rahman said...

Suka bunga rose.

Sarah Talib said...

tak sabar nk tengok bunga tu kembang...

dilaella Ella said...

rajinnya tanam bunga :)

Puan Kutu said...

tumpang tyersenyum bila apa yg disemai membuahkan hasil..membungakan hasil barangkali..:)

Cik Puan said...

senang lah ade kawasan tuk tanam pokok bunge..kalau kat tempat cik ne jangan kan tanam,letak bunge dalam pasu pon ta boleh..

hainom OKje said...

Ohhh ni yg semalam yeh masih belum berkembang atau bahasa bungnya sedang kudup

Deqla Manjew said...

kudup dia mcm jari jemari kan...

wanariahamiza said...

Uwww. Nampak macam biasa je bila tak kembang.

Sya Mimie said...

suka tengok bunga2 yang nak kmbang.. ^_*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...