Monday, 9 December 2013

Percubaan Donut Pertama Resipi Yong



Assalammualaikum..selamat petang..


Hari hari minggu camni aku tak kemana mana..tengok tv je..dvd aku baru beli semalam.hero aku yang kacak berlakon song seung hyun..hoho..sambil sambil tengok dvd tu aku uli2,bentukkan donut ni..sebenarnya tepung dia memang semalam aku dah uli..aku biarkan semalaman je.bagi kembung kembung..



Donut pertamaku..yang telah disalut dengan coklat..


Resipi ni aku amik dari kawan blog  farhain azmi (yong) yong ada berkongsi resipi donut yang best.aku try buat sebab aku tak penah buat donut.hehe.tima kasih yong sudi berkongsi resipi.kepada kengkawan sudi sudi la berkenalan dengan yong eh..dia ramah tamah dan berbudi bahasa ok.yong la kawan aku masa memula aku buat blog dulu.jangn segan2..singgah singgah blog yong eh..


Aku tak reti nak bentukkan donut.jadi aku bentukkan bulat2 je.pastu aku cucuk tengah dia dengan jari bagi ada lubang..huhu


Inila hasil donut ku.hehe..

Walaupun bentuknya tu tak berapa bulat,tapi lembut je..aku letak gula sikit je.sebab aku kurang suka manis manis..kalau sesapa nak cuba resipi yong ni bolehla berkunjung ke blog yong eh..tima kasih.. ^_^

P/s: promosi seikhlas hati untuk kawan blog ku yang kulihat hijau..yong..hehe








40 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Arrrrrrrgggghhhhhh nk donuttttt

fatin wawa said...

nampak sedap.. yg penting coklat.. hehe..

asha hana said...

haihhhh fav hana nie ha donut. nak2 yang gebu tu. perghh campur coklat pulak tu. ada mana?? hana nak datang pergi amik kejap. haha dengan muka tak malu. :P

MyCherita said...

time hujan -hujan nie..pekena donut best gak nie..

Muhammad Khairuddin Lim said...

sedap....

ma ❥ said...

Donut nampak sedap. Awak tepung tu awak simpan tepung semalam boleh ke? Tepung bukan ke akan naik

Aku Penghibur said...

aduhh bestnya ^_^ lagi feel kalau buat sendiri

adrianna syaz said...

@Khai♥Rin : anies

Mari sini rin..sya bg donut ^_^ hehe

adrianna syaz said...

@fatin wawa

Yep yep..samala kita.hehe

adrianna syaz said...

@fatin wawa

Yep yep..samala kita.hehe

adrianna syaz said...

@asha hana

Mai2 hana kat alor gajah ni.hehe

adrianna syaz said...

@MyCherita

Donut +kopi oo..mmg best.hehe

adrianna syaz said...

@Muhammad Khairuddin Lim

Betul tu :)

adrianna syaz said...

@ma ❥

Yep ma tepung tu memang naik..kembung2..tapi bila kita uli dia,dia mcm biasa blik..rasa mcm buat roti pulak..heee ^_^

adrianna syaz said...

@Aku Penghibur

Betul tu acik..buat sendri lebih feel masa makan..hehe

Nurfaezah Abdullah said...

nak sikit :p

Wirda Amir said...

Assalamualaikum...

Akak dtg sini..terimaksih sbb sudi singgah ke blog akak ye dik....

adrianna syaz said...

@Nurfaezah Abdullah

Mai la melaka faezah ^_^

adrianna syaz said...

@Wirda Amir

Sama2 akak ^_^

nohas said...

sedapnya..

aswa leyla said...

peerrgghh . full coklat . nak buat2 . tapi tak leh sekarang .berat dah naik . kne diet dulu sejenak . hahaha

Mime MF said...

nyum²...donut coklat tu nmpk sedap..hehe

Shira Nur said...

Sedapnyaaa. terliuk laa tengok donat tu. nak satu hehehe ^^

ZalinZalina said...

Syabas Syaz dah pandai buat donat..tetiba nanti ada orang oder pulak :)

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum...wahhhh...pandai adik buat donat..first time buat da menjadi...tahniah dik...leh pos untuk akak ker...hehe..

ikafantasi said...

hr tu ika try wat donut..dlm lembut, luar keras sikit..tgk u punye donut, cantik je..

Khir Khalid said...

Huhh sedapnya.. donut2 ni lagi syok klu dimakan time hujan2.. pehh menyelerakan.. senggatttt lah.. :D

paridah said...

assalamualaikum...singgah nk mkn donut..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. sedap buat minum petang ni.. akak suka donut.. :D

Vee Lea said...

Weehu! Blh cuba ni :D

Farhain Azmi said...

Ya Allah, Yana comel sgt donut yana buat. Thanx tau sudi promot blog Yong..hehe. boleh buat bisnes jual donut plak Yana

http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/12/tak-rugi-menonton-filem-kolumpo.html

Affy Afiqah said...

wahhhh donut coklat...sedap...sukaaaaaa huhuhu :D
nak satu heee..ika dah terjah blog yong :D

wantie said...

ni la kuih yang tak pernah akak cuba buat. tapi selalu makan. suka suka..

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya donut! gebu donut syaz..

Haryati Faizal said...

tahniah berjaya buat donut...

Puan Kutu said...

donut peberet akk,dah tiga kali berturut2 buat donut lembut..sedapnya..puas sgt makan

plain83 said...

donuttt~ nyam nyam~ :D

Deqla Manjew said...

bersalut cekelat.. perghh.. sedap nih.. ;)

memmetlenggeng said...

akak pun selalu buat donut jugak, anak-anak suka

Fatanah Khirizan said...

comelnya donut kak yana! hehe... nampak okey je walupun akak kata akak cucuk tengah donut tu,ehehe :) gebu je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...