Monday, 2 December 2013

Sugar Cookies Bentuk Love Untuk Doorgift



Assalammualaikum..selamat malam..



Ya...selepas beberapa hari takde entry tentang makanan..hehe.malam ni ada balik..yep..yep..sila merasa lapar kembali..ngeh..ngeh..ini dia..seperti tajuk diatas..aku bagi idea untuk kengkawan bride to be ni..kan selalu ada door gift untuk tetamu.jadi boleh kengkawan ambil idea ni.hee..


Sugar cookies yang boleh dibuat berbagai bagai bentuk janji ada acuan dan kerajinan je.hehe.sekali tengok memang macam biskut mama carey.


Yang siap dipek dalam plastik.boleh letak dalam beg doorgift


Ni pek satu satu..untuk lebih penjimatan.ngeh..ngeh..

Selalu kan orang bagi kuih bahulu.ni kira tukar sikit..bagi biskut manis manis.resipi nya nanti aku upkan..memang mudah je nak buat.dan boleh conteng2 ikut kreativiti memasing.satu lagi tambah..dan memang sedap..aku dah ngap berapa bijik dah..ngeh..ngeh..







29 comments:

Affy Afiqah said...

perghhhh, memang confirm, memang confirm ika nak tempah yana ni tuk buat cake n doorgift ika hewhewhew

Leyla said...

ala kak . comel nye . nanak jugak satu .

Khir Khalid said...

wah.. cantik.. pasti tetamu suka yg mcm ni klu utk jamuan.. best.. :)

dilaella Ella said...

comelnya biskut, sayang pula nak makan :)

Fatanah Khirizan said...

mama carey! sedap biskut tu! saya suka <3

shomelnya sugar cookies tu! warna warni pulak tu,ehehe :) mesti sedap! nak jugak,nak jugak! :p

Lieya Von Jay said...

so so colourful ^_^

Sally Samsaiman said...

sally dah suruh kakak buat...tapi dia tak suka sugar cookies ni...adeh!

plain83 said...

terer sungguh dia buat sugar cookies no... kalo buh serbuk halia jadi ginger sugar cookies kan, msti sodap kan ^^

Nastyna said...

Memang cantik benda ni buat doorgift, boleh ukir2 nama lukis2 orang, eh??

Nur Shafiq said...

tak nak wat GA sugar cookies ker ? shafiq tengok anda macam expert dalam bab2 cookies nih ? macam sedapp jer? jemput lawat blog shafiq

wanariahamiza said...

wawahhh. Nampak macam butang yang comel-comel.

aTieYusof Family said...

comelnyaa.. Pa'e tgk pun dia kata comelnya Ibu...boleh makan tak? haha..budak2 msti suka ni..:)

Puan Kutu said...

nice idea..comel dan paling penting sedap..:)

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah said...

Nak rasa satu.. so lovely...hehe

NUR ANNISA said...

seriously comelnye sgt!
pink:)

Azhafizah Md Nor said...

kreatif! comel je idea syaz ni..bolehlah fiza guna idea ni untuk event ape2 nanti kan..untuk kawin dah lepas pulak :)

dak-eiza said...

wahhh...mcm candy crush nih hihi
memule tgk kite pon ingat biskut mama carry tu

Mime MF said...

aduhai comelnya cookies!!>,<

Farhain Azmi said...

hai yana..kembali menjengah sini. bt biskut candy crush pula..pliss..hihi

TelingaBulat said...

alaa comel sgt syg nk mkn

ikafantasi said...

comelnyeeee..nak mkn pon syg

ma ❥ said...

idea baru hehe comel2

Deqla Manjew said...

wahh unik la kalo bg ni..comel.. mesti org teruja..

Rapunzel Cikilolo said...

cute!!!

suke!

asha hana said...

kalau hana kawen awak bg hana hadiah mcm nie. boleh tak? haha :P

Cik Puan said...

kalau ade kerajinan memang ade lah hasil nye..tp bile malas mcm cik ne..ape2 pon tarak..hahhaaa

Vee Lea said...

Cuties! Nak jugak :D Haha.. Post ke sini blh :P

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

comel bentuk love.. rajin adik buat.. :D

Hafiza AizZawa said...

betul.. cm mama carey..cantik biskutnye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...