Monday, 2 December 2013

Hujan Dipagi Hari



Assalammualaikum..selamat petang..


Dari pagi tadi hujan kat sini..aku suka.hehe..sebab boleh aku bermalas malasan.ngee..aku keluar kejap dan ambil gambar gambar titik hujan menggunakan kamera tepon aku yang hebat ni.hebat la sangat..hehe..


Titik hujan atas rumput.paling dekat boleh dapat.huu


Cypress vines aku yang lebat berbunga.gambar kabur..huhu


Lagi titik hujan..


Titik hujan atas payung pink aku beli masa hujan kat kl dulu....huhu.,

Aku suka nak ambil gambar titik hujan..tapi tunggu la aku dapat kamera lawa dulu..akan aku gigih ambil gambar hujan bebanyak..hehe.sebenarnya gamnar hujan ni ada berkait dengan ga aku..mau tau?tunggu.....





80 comments:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Hehehe suka ya gambar titik2 hujan? Hmm anyway cantikkan kuasa Allah..sini dari pagi tadi hujan, memang sangat memalaskan diri :)

Nurzakiah Hanum said...

sejuk

Deqla Manjew said...

sejuk jer mata memandang... subhanallah...

Fazleyatul Aini said...

weh rumah ko kat mana

Aisyah azizon said...

lawa gambooo .. tenang tengok

Rai Ourkizuna said...

wah..wah.. nak buat GA kah..? tak sabar nak tau..

ma ❥ said...

guna phone apa? lawa juga gambarnya :)

Asha Lya said...

tak apa janji ad kamera boleh tangkap gambar :)

Cik Itah@RRP said...

hujan yang turun bagaikan mutiara hehehe

adrianna syaz said...

@NURSHAKIRA ABDUL HALIM

Yep shakira..sya sgt suka hujan..kat sini pun x brenti lg.. :)

adrianna syaz said...

@NURSHAKIRA ABDUL HALIM

Yep shakira..sya sgt suka hujan..kat sini pun x brenti lg.. :)

PakcikLie PCL said...

ok pcl tunggu ttg GA tu..tapi jangan la minta kira berapa titisan hujan dlm gambar..huhu mati woo mau kira.. :)) !!

#bab ambil gambar seni mmg pcl suka... i like !

Miss Brenito said...

makin sojuk mak incik ni ha

adrianna syaz said...

@Nurzakiah Hanum

Sejuk..best tido.hehe

adrianna syaz said...

@Deqla Manjew

Subhanallah..mmg cntik kn deqla :)

adrianna syaz said...

@Fazleyatul Aini

Dekat2 dgn alor gajah leya :)

adrianna syaz said...

@Aisyah azizon

Yep..mmg tenang kan?:)

adrianna syaz said...

@Rai Ourkizuna

Yep akk..jgn lupa join eh..:D

adrianna syaz said...

@Rai Ourkizuna

Yep akk..jgn lupa join eh..:D

adrianna syaz said...

@ma ❥

Tima kasih..sya guna tepon samsung s advance ma :D

adrianna syaz said...

@Asha Lya

Yep.yep..betui tu lya..hehe :D

adrianna syaz said...

@Cik Itah@RRP

Wah..cik itah..siap bernyanyi2 lagi.hehe :)

adrianna syaz said...

@PakcikLie PCL

Hee..takde la kira titis hujan tu pcl.hehe..sya pun suka ambil2 gambar ni pcl..saja cuba2.kena ambik kelas potograpy bg lg pndai ni.. ^_^

adrianna syaz said...

@Miss Brenito

Mmg sejuk ni miss brenito..mari kita tido..hehe

Rapunzel Cikilolo said...

hujan tu cantik...

tp hujan aku selalu tido je...

haha!

Nastyna said...

Canggih la jugak henpon kemara dapat gambar cantik cenggini, tambah lak ngan skill hat ada. I nnt nak ambik gambar titik2 air tumpahan JJ la hahaha.

Puan Mell said...

santek apa kemera dr kemera zaman batu kite. haaha

Haryati Faizal said...

tahniah cantik gamba2 yg diambik tu

Fatanah Khirizan said...

cantiknya! <3 saya pun suka hujan, sejuk je~~

adrianna syaz said...

@Rapunzel Cikilolo

Oo cmtu eh..haha..bgus2..mmg best tido hujan2 ni :D

adrianna syaz said...

@Nastyna

Hehe..bleh la cuba2 perasan dri profesional kjp ni.haha..ok tu..amik gmbr tumphn air jj pun kira seni tu..ngeh..ngeh..:D

adrianna syaz said...

@Puan Mell

Guna canera tepon je puan mell..nk bli kamera lawa,cnggih2,x mmpu lg ni.hehe

adrianna syaz said...

@Haryati Faizal

Tima kasih kak..malu sya..ngee :)

adrianna syaz said...

@Fatanah Khirizan

Best kn dik..hujan2 rasa blues,jiwang2 je..hehe ^_^

asha hana said...

hahhaha baru nampak entry tak berkaitan dengan makanan. hik2. hujan kat sana ke? hana kat sini pown hujan dari pagi sampai petang. sejuk. seronok kalau dapat tdo nie. haha ok sangat nekad bnyi tu. hehe

adrianna syaz said...

@asha hana

Hehe..arini hujan je hana..nk buat apa pun malas ni.hehe..yep..mmg bersemngt ni ^_^

Sobri Yaacob said...

eh ambil dgn camera hp..tapi kalau edit expert..tetap nampak lawa!!

Affy Afiqah said...

say yes to DSLR ngeh3 :)
ika pun suka ambil gambar juga tp tuk suka2 jela, professional ni tak laa kut hewhew
tak layak aihhh huuu~

Affy Afiqah said...

nanti ika upload fews of raindrops tuk yana tengok ye ehehehe since you like it ;)

Puteri Purnama said...

kalau tengah sepi dan sendirian, tak best layan hujan, alam akan terasa benar2 sunyi.Tabah kan hati k.

Khir Khalid said...

Hujan mmg membuatkan jiwa tenang, resah, malas & juga mengantuk.. walaupun begitu, pasti ramai yg menyukai hujan.. :)

NUR ANNISA said...

singgah sini:)

annisa-z.blogspot.com

Muhammad Khairuddin Lim said...

Hujan rahmat

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum...salam singgah dik...cantik gmbr2 yg adik ambil...maha besar kuasa Allah...

Huny eda said...

nice view dear..tak sbr nak join GA mu..hihi

suka suka said...

Kt sini lepas subuh hingga lepas maghrib on and off hujan.. byk kenangan suka duka dengan hujan..

Fatanah Khirizan said...

hehe,betul betul! :D

zaiman Z said...

pandai awak amek gambar yer, suka tgk titis hujan mcm tu... kalo hari tak hujan pun tgk pic ni rasa mcm hujan jer.... nice!

nohas said...

ada fire drill dalam hujan...huhu..

cantik gmbar titik hujan atas daun..

eita said...

akak pun suka ambik gambo masa lepas hujan....

Lieya Von Jay said...

wow sya ada bakat jadi photographer .. ^_^

dilaella Ella said...

cantiknya gambar, rasa segar ja tengok titis hujan tu :)

plain83 said...

cejukkk... titisan2 air hujan yang cantik ^^

wanariahamiza said...

Sekarang hujan hari-hari. Baju jemur pun tak kering-kering. Dah tiga hari... Waaaa, macam mana nak pergi kelas ni...

Heeee

Puan Kutu said...

pandai ambik gmbar..yg biasa2 jadi indah.:)

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah said...

Subhanallah..cantiknya

adrianna syaz said...

@Sobri Yaacob

Yep2..betul tu sobri :D

adrianna syaz said...

@Affy Afiqah

Yep2 dslr ika..klu dpt tntu hebat ni..duk tgh hujan pun snggup ni..lama2 dr x pro leh je jd pro kn ika.^_^

adrianna syaz said...

@Affy Afiqah

Ooo..tq ika..mmg minat sgt dgn rintik2 hujan..tmbh klu atas2 daun dan bunga :D..terharu..

adrianna syaz said...

@Puteri Purnama

Mmg betul tu akk puteri..bila hujan..mmg jiwa jd sentimntal.:)

adrianna syaz said...

@Khir Khalid

Yep btul en khir..tp mmg byknya mood malas la ni.hehe

adrianna syaz said...

@NUR ANNISA

Sya snggh blog annisa kmbli :)

adrianna syaz said...

@Muhammad Khairuddin Lim

Ya en khairuddin :)

adrianna syaz said...

@Mardiah Diana wsalam kak..trima kasih..sya berkongsi sesama rakan gambar keindahan alam ciptaan Allah ni kak :D

adrianna syaz said...

@Huny eda

Tq hunyeda..hehe..tnggu...join ya..:D

adrianna syaz said...

@suka suka

Sini pun sama kak..msih lg ujan skrg..mmg byk knangan dgn ujan kan kak..:D

adrianna syaz said...

@Fatanah Khirizan

Good2..seati sejiwa dgn akk ni ♥♥

adrianna syaz said...

@zaiman Z

Boleh la cuba2 en zaiman..hehe..sya cri shoutbox di blog en zaiman..dah xde eh? :)

adrianna syaz said...

@nohas

Mmg cntik kn..nmpk hijau dan segar.. :)

adrianna syaz said...

@eita

Wah..geng la kita :)..mmg best kan amik gmbr lpas hujan..

adrianna syaz said...

@Lieya Von Jay

Hehe..sesuka je ambik gmnr ni lieya..ni pun jenuh mncngkung amik gmbar.hehe

adrianna syaz said...

@dilaella Ella

Yep..betui tu dilla..amat menyamankan.. ^_^

adrianna syaz said...

@plain83

Yep plain.asyik tarik selimut je ni..sejuk..hehe

adrianna syaz said...

@wanariahamiza

Wan..guna hairdryer bg baju kering..tak pun seterika je..sya sllu je wat cenggitu.hehe

adrianna syaz said...

@Puan Kutu

Saja cuba2 amik gmbar akk.hehe :D

adrianna syaz said...

@Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah

^_^

Cik Tieka said...

lawa gambar :)..sya pun suka bila hujan.mcm syokkkk jer tido..hehehe

Azhafizah Md Nor said...

gambar hujan cantik.sekarang musim hujan boleh amek gambar banyak :)

Cik Puan said...

GAMNAR????hahahhaa typoooooo....
ooo patot lah profile picture awk pon tyme hujan...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

url blog adik pun ada perkataan rain.. kat KL sekarang ni pun cuaca mendung dan hujan juga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...