Saturday, 3 May 2014

Shopping Kat Kedai Kek



Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Selamat berhujung minggu semua.semalam aktiviti aku amat mengembirakan..jenjalan pegi kedai kek..hehe..tu pun gembira..hentam ja la.gembira nya tu mengalahkan kegembiraan aku dapat masuk pasaraya beli baju ja.hahaha..lawak betul.aku pegi cari kedai kek tu dari kelmarin dah.tapi tak jumpak.nasib baik ada kawan bagi map..berjaya la jugak aku cari semalam.ni antara yang dapat aku beli dengan gembiranya semalam..berapa banyak gembira da?huhu(sesaja wat gembira ja ni)



Kekanak ribena nak cupcake princess ni..huhu




Kekonon aku nak buat kek dedaunan la ni..hehe



Apa nama menda ni aku pun tak tau.untuk bentuk2 fondant ni.warna warni.nmpak cantik ja



Aku hentam ja beli fondant ni.cari gumpaste takdak



Aku cari menda ni lama da..semalam baru jumpak.sengih2 ja.hehe



Aku suka menda ni.sebab bila letak coklat terus ikut acuan tu punya bentuk..rasa ajaib ja.haha..gila la aku ni.


Aku pegi kedai kek kat medan istana..kedai kek bake with yen dengan kedai wah seng.sesapa yang nak cari barang kek silala ke sana eh..banyak ja barang2 kat sana.

P/s: sesaja aku buat2 bz tahap kambing..supaya dapat aku mengalihkan sebentar kefokusan aku terhadap sesuatu yang tak lagi fokus kat aku dah..huhu..









23 comments:

Kisah Si Dairy said...

tangan tk seni ..ak boleh nak buat

Niena Reen said...

Wahh, mesti comel kek yang nak dibuat tu ya.. Hihi... :D

Lieya Von Jay said...

weeee.. best nya tgk.. kiter kan suka baking gak walaupon dh lama xbuat hehehe

msredcheesecake said...

tunggu hasilnya ni...hhee

Marou Apple Hijau said...

wow seronoknya. bersemangat la nak buat kek nanti

Nastyna said...

kalau dah passion, harus la gumbira, bagus la ada gak benda boleh buat untuk busykan diri. Eh I pun lagi happy dapat shopping groceries dari shopping baju bajan, sungguh.

Ezy Loy said...

bkn main bhgia lg sopink kat kedai kek..
hehe

MimahAjil said...

nanti update cuppies princess tu ye....

Puan Kutu said...

kalau dah gila membaking,kedaikekmestilah palin gembira..akk yg tgok barang2 ni pun teruja..klu dapat memang tidur kt dapur jawabnya.haha

Bbwana adienia said...

wah, banyaknya beli brg di kedai kek tu..nampak gaya macam nak buat fondant ja ni yana..hehe..^_^

husna zahidi said...

lepas nih meriah habis la kek2 yang akak buat..hehehe..

ctfand (ctfand.com) said...

best le rajin masak kek..heheh..

*baru bole masuk blog ni. hari tu tak dapat..(hari tu bila tak ingat, sebab dah lama kot.. ^^)

aTieYusof Family said...

wahhh banyak juga yang di beli tu sis... happynya...hihi

HeNRieTTa JoSe said...

Wah mcm mcm...rietta pown akan rasa gmbira cmne bila msuk craft store...hehehe...berjam jam belek brg dlm tu...hangkut semua yg mampu....

PS...lebih baek focus pada yg kita suka...supaya hati sembuh lukanya...

Sis Vee said...

bila dapat cari apa yg dah lama diidam memang gembira ... tak salah gembira . jom kita bergumbiraaa . nak gak cari acuan tuk coklat .

Mazni Munawar said...

Wahh shopping sakan kt kedai kek. Suka benar akak dgn baking ni ^^ sye ni terbalik, suka pegi bakery sbb nk beli roti. Nak baking2 ni tak reti :p

Affy Afiqah said...

siap laa nanti ika paksa buat kek wedding ika ahahahahah :P

plain83 said...

waah sakaaaan!~ haha, happy baking and decorating yana~ XD

menabung di sini supaya nnt bleh beli barang buat kek lagi~ ;3

Fazleyatul Aini said...

weh ko kalo rajin dan tekun *wah ayat tak tahan hahah* bleh buat bisnes bakery weyh,. caiyokkkkkkkkkkk

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Masuk kedai bahan2 kek mmg best..'gila-gila' menyoping(^_^)

Azhafizah Md Nor said...

wahh memang grab terus la kalau jumpe semua ni..shopping sakan ye syaz :)

Hafiza AizZawa said...

barang nk buat kek ey.. banyaknye...

Nurul said...

Banyak shopping tu... bila dapat apa yang kita minat buat, seronok sangat...
edible image princess tuk kekanak ribena... nak tengok hasilnya nanti... ^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...