Tuesday, 29 October 2013

Kek Kiwi kedekut Sikit



Assalammualaikum..selamat petang..

Hujan yang amat lebat pagi tadi kat sini..sekarang memang musim hujan dan kawasan yang aku duduk ni kawasan banjir.jadi tiap kali hujan lebat,aku pantau keadaan selalu.takut banjir..hehe.aku takleh nak blgwalking sangat sebab line tenet pun teramatlah lembab..huhu.terima kasih la kepada kawan2 yang sudi singgah2 dan bgi komen kat blog aku ni eh..


Ni la sebab aku bagi nama kek kiwi kedekut sikit..hehe.aku buat separuh bulat je.sebab jiran aku balik kampung,aku risau kek tak abes,jadi aku buat separuh je..hihi.seperti biasa deko2 ikut kesukaan sendiri


Kek kiwi ni aku buat pakai resipi kek vanilla.cuma diletak whipping krim dengan kiwi.jadila kek kiwi..ngee..


Masa pembuatan kek.kek ni sebiji sebenarnya.cuma aku letak setengah bahan dari resipi je.tepung gandum pun x sampai satu cawan aku guna.kek ni sedap.cuma agak masam sikit.aku rasa sebab aku pakai kiwi kurang masak kut.huuu.nanti aku update resipi kek kiwi ni eh.nak bw dulu kejap.



46 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

aku suke kek span...

buat utk aku leh?

haha.

Fiza Rahman said...

Sedapnya. Untung lah sapa jadi jiran dia ☺☺

Fazleyatul Aini said...

tempting !

Miss Brenito said...

sangat menarik tajuk kek yer... hrmmm dapnyerrrrrr

Hunny Kitty said...

blogwalking n follow~

Asmar Arafad said...

Wah kek tue nampak sedap.. nak sikit,
skarang nie memang musim hujan..

Lieya Von Jay said...

hari2 wt kek syokkk la ^_^

J.Syazwana said...

kiwi bukan memang masam ke? huhuhu.

alaaaa jeles ni nak oven nak oven! kikiki

Rapunzel Cikilolo said...

ko duduk mana?

haha!

Khai♥Rin : anies said...

sekali tgk mcm pavlova

Liza Licha said...

kek separuh. hehe

EZAN IDMA said...

ahahah comel je nama kek ni. sedapnyee

Rasp said...

kagummmmm sgt dah ghupa cam kek beli kat kedai...
tapi ghupa ghupanya homemade...

Queen Teratai said...

nak tny jap.. awak ni kat mana? nk tempah kekla.. hahaha

nadia rashid said...

ni dh lulus boleh wat tempah ni..cantik sgt deco2 ni

plain83 said...

salam, wah terernya dia buat kek... hehe, kek rasa masam? apsal tak pakai kiwi gold? kiwi gold confirm manis punya :D

~MommyAqilMedina~ said...

Nampak macam lazat dan lembut...mesti sedap ni..

Anonymous said...

Wah... nampak mcm sedap ja... ni mesti simpan senyap2 dlm peti ais tk bagi org lain nampak...

Anonymous said...

Tak bagi ambik gambar wat la setting... disable right click.. haa...

JunAina said...

Haihhh...rajinnya depa... Akak ni hantu kek!

Huny eda said...

Kg saya pun slalu banjir kalau hujan..ermm...nampak sedap la kek tu..pandai buat..kalau saya mang tak reti nak buat kek..hahaha

dilaella Ella said...

wah cantiknya kek.. :)

asha hana said...

wahhh sedapnya. huhu. memang sedap. hana suka kiwi nie. haha

Nastyna said...

Huhu memang rajin kan kamu. I prefer masam2 untuk lawan rasa whipcream tu hihi, macam u buat ni perfect.

mama maman aka yana said...

cantik dan kompom sedap nih... untung sapa jd teman hidup adik.. pandai msk eks.. :-)

mama maman aka yana said...

cantik dan kompom sedap nih... untung sapa jd teman hidup adik.. pandai msk eks.. :-)

mama maman aka yana said...

cantik dan kompom sedap nih... untung sapa jd teman hidup adik.. pandai msk eks.. :-)

Bbwana adienia said...

alahai uniknya tajuk..kek tu pun comel ja nampak..hihi./

Sally Samsaiman said...

excited tgk kiwi tu sebenarnya :)

aisya said...

kedekut tak kedekut tak kisah lah.. yg penting sy nk sikit.. hiks.. :P

Khir Khalid said...

Aduhh mlm2 baru tengok kek ni.. sungguh menyelerakan.. klu buat penuh separuh lagi sure sy boleh habiskan hehee.. nice sharing :D

veesandy said...

terbaiklah ... tang perut lapar lak tu ... saya mmg pencinta kek !

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

nampak sedap tu adik.. tengah malam akak rasa lapar kek pula..

Cik Tieka said...

xpenah la pulak rasa kek yg masam..semua manis jer.huhu ..buat la yg besar punya pastuh boleh share dgn kitorang :P

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Sedapnya.. meh la buat sebijik utk akak jugak.. =D

izan mama mia said...

sdapnyew nampak kek kiwi tuu

Montana said...

sedapnya..aduiiiiii

hainom OKje said...

Rajin betul buat kek...
Emmm Okje pun nak try buat kek separuh je le Ad...sebab kat rumah ni bukan suka kek sangat ...good idea jugak tu hehe

aTieYusof Family said...

Sodappnya nengok...suka makan kiwi nya bila ada depan mata...hihi

Kakzakie said...

Untunglah jiran Anna. Dari sini tahulah kakak selalu separuh dari kek anna jiran sebelah yg dapat.. putih berseri-cantik-menawan:)

Haslinda Sadiken said...

wowwww...lawa je n mesti sedap walaupun tambah kiwi je pungg

Mieya Atiera said...

wah.. cute nya. Nak makan pon sayang

Sya Mimie said...

silalah buka kedai kek.. saya dah terbekenan betul dgn kek2 yang awk buat ni.. tantek2 sangat la..gerammmm je..

Nafira usof said...

sedapnyeeee..
terliur akak tengok haaa.

Kesuma Angsana said...

sedap sungguh nampaknyer ni

adianiez AIDA said...

kek!!!
ari ni besday aida...
setakat kul 1 pm ni lom makan kek lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...