Friday, 22 November 2013

Kek Keju Leleh Dengan Strawberry



Assalammualaikum..selamat petang..


Salam jumaat buat semua...memula sekali..maafkan aku sebab suka tunjuk gambar gambar makanan disini yang selalunya akan membuat orang orang yang berkunjung kesini tetiba rasa lapar..haha..makanan yang cantik itu amat mengembirakan hati ok.hehe.kalau dapat makan..lagi tak tau nak cakap camna la..ngee..


Sepotong kecil kek keju untuk tukang masak kek ni..aku la tu..

Aku kurang makan kek kek ni..tapi kek keju ni memang kena sangat dengan citarasa aku.aku makan kek ni rasanya sebijik sorang kut.huhu.kek ni jadi feveret aku sekarang..ngeh..ngeh..


Kek keju yang dah dihiasi dengan strawberry.deko oleh anak sedara aku..nyum2..(kek keju ni dibuat khas untuk anak sedara aku yang sorang lagi)


Kek duduk dalam oven..gebu gebu..



Ni sebelum dideko..hanya ditaburi keju yang diparut



Sesaja je aku letak gambar bebanyak..mesti ada yang rasa lapar lapar dah ni.hehe..

Jadi kepada yang nak rasa kek keju best ni..tempahan dibuka ya.nanti aku akan sertakan resipi dan tips tip untuk buat kek keju ni ok..



38 comments:

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah said...

Dah meleleh... arrgggghhh!!! sedapnya...

adrianna syaz said...

@Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah

Memang sedap abak..nyum2..hehe

Cik Puan Rara said...

yana.kek ni lah rara nak! huaaaa~

dilaella Ella said...

sedapnya..terus lapar kek hehe.. :)

adrianna syaz said...

@Cik Puan Rara

Rara nak bila..klu otw blik mlaka nnti sya anta kat rara..cmna?ok tak?

adrianna syaz said...

@dilaella Ella

Hehe..terus rasa nk mkn kek kan dila..maaf2..sllu letak gmbr kek ni.. :)

S. Faezah said...

waaa dugaannya tgk..br post entry nak diet..hihii

Azhafizah Md Nor said...

warghh..sedapnye!! kalau dekat dah lama order tau adriana.tak nak lepaskan peluang merasa ni :)

nohas said...

kek keju..baked and unbaked, dua2 suka..yg ni lagi suka, meleleh kejunya..with strawberry lagi..

adrianna syaz said...

@S. Faezah

Makan dulu kek ni..pastu baru diet..ngeh..ngeh..

adrianna syaz said...

@Azhafizah Md Nor

Mmg sgt sedap ni..hehe..kna cuba tau..:D

adrianna syaz said...

@nohas

Sya pun suka..mmg kek kegemaran la ni :D

MimahAjil said...

tempting..lapar..kriuk2 perut berbunyi...hehe

Sally Samsaiman said...

kalau cheese cake...kena pass kat kakak sally la...di aje yg pandai buat..hehe :D

Rai Ourkizuna said...

syaz jahat!!! hahaha.. grr.. kena beli oven cepat2 la camni..

Bbwana adienia said...

salam yana..

wow..menggodanya kek keju leleh tu..kek yang tengah hot sekarang..wana baru mau try buat kek ni..terleleh air liur dibuatnya tau yana..hikhik..

Lieya Von Jay said...

syaaaaa,,,, sedap sedappppp... laparrrrrrrr

Asha Lya said...

memang mengoda iman kek nie haha..belum lagi rasa pasti terangkat ;D

adrianna syaz said...

@MimahAjil

Haha..sabar2.. ^_^

adrianna syaz said...

@Sally Samsaiman

Untung la kakak sally pndai buat..leh request kat dia je ni selalu.hehe

adrianna syaz said...

@Bbwana adienia

Mmg hot wana..dan memang sgt sedap..harus dicuba :)

adrianna syaz said...

@Lieya Von Jay

Lieya....sabarrr..hahaha..g cri kek cepat2..^_^

adrianna syaz said...

@Asha Lya

Hehe..mmg betul lya... :D

Niena Reen said...

Aisehh, dugaan apakah ini. Terliur nengoknya. >.<

Fiza Rahman said...

Kejam tau buat orang terliur. Dah lah kita peminat tegar cheese. Hulur2 lah sket kat orang sini. Asyik kecur liur jer. Nasib tak ngandung.

Fazleyatul Aini said...

weh rajin nya ko ni. kan best kalau aku jadi jiran hehehe

Nastyna said...

melelelelelh kejunya. kat umah ni I sorang jer makan kek berkeju, so takkan mungkin I nak buat sendiri la kan, tapi kalau dekat2 i dah tempah dah ngan u ni :)

J.Syazwana said...

kenapa semua orang post gambar kek meleleh ni kat pesbuk? huwaaaaaa

Sarah Talib said...

meleleh air liur...nyum nyum

Fatanah Khirizan said...

wuu,sedapnya! :D akak ni memang suka buat orang rasa lapar kan? hehe :p saya pernah makan kek keju ni... sedap! suka sangat dgn kek keju ni,hehe... :)

Vee Lea said...

Oh yes lapar sudah :(

Affy Afiqah said...

sedapnyeeeee! mesti terliur kalau singgah blog ni hukhukhuk

Khir Khalid said...

Pehh.. ini mmg tangkap leleh.. terliur tengok.. best, sungguh menyelerakan.. :) :)

plain83 said...

arrr nyesal gi melaka itu hari, lupa plak nak contact tuan blog nih, kalo tak, dah bleh order kek atau puff :'(

Farah Waheda Wahid said...

cheese is my favourite, meh sini pindah dekat2 ai dear... he he he...boleh makan sedap selalu ni...memang meleleh pun tengok ni...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sedapnya.. yummy.. dah la akak tak breakfast lagi ni.. hehe..

asha hana said...

sampai hati awak. suka buat hana rasa lapar dan terliur tengok makanan2 yang sedap mcm nie. huhu

Aefa Aerisya said...

kalau puasa kena avoid blog ni. haha.. haish.. turun melaka kena mintak contact number siap2 nih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...