Friday, 20 December 2013

Lukisan:BUA(nurture the blues)




Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Salam jumaat.have you ever had a nightmare so terrible that it woke up you?to be happy all the time is to dream,unaware of the delusions that called us to sleep.sadness wakes us up.we stop dreaming in order to take care  of ourselves.blue periods are given to us to learn from and grow spiritually..


Blues untuk aku(dilukis dengan bersemangat waja pada tahun 2003)

♥  the happiness/unhapiness cycle is natural as day following night.spring following winter,death following life,cycles create equilibrium.if there were no cycles,all would be absolutely still,immobile..a negotion of life....




You've been havin' real bad dreams, 
You used to lie so close to me, 






32 comments:

Sally Samsaiman said...

be strong!

Am_Mir said...
This comment has been removed by the author.
Am_Mir said...

Jangan sedih2x kak .. =)
Be Hulk kak! =D
Stay smile!! -^^-

aTieYusof Family said...

jgn sedih2 sis.. nti melemahkan diri..be strong k..pasti akan ada hikmahnya nti...
cantik lukisan! :)

Lieya Von Jay said...

sya, be strong... ^_^

Puan Mell said...

ala.. tgok header hujan.. dengar lagu sedih.. baca lak quote sedih2.
jgn la sedih2.. huhu.

paridah said...

melukis dgn perasaan tp mesti bersemangat...

Fiza Rahman said...

Tgh bersedih ke ni sis. Jgn sedih2 yer.

Rapunzel Cikilolo said...

awak pasti boleh hadapi dengan baik...

dun wori ya...

Rasp said...

i know you're one tough cookie...
so i know you'll be able to handle the curve balls that life throws at you.... fighting!

Khai♥Rin : anies said...

aja aja fighting!

Ren Oh. said...

smile :)
:)
:)
:)

:D

Azhafizah Md Nor said...

Blues sangat ni syaz..lama dah lukisan tu..jangan di kenang yg lame..mulakan yg baru :)

Nurzakiah Hanum said...

smile always

Liza Licha said...

kreatif nya.. hihi jeles tau dgn org yg terer melukis ni

♥♥ Nur ♥♥ said...

Fighto......!!!!

Asha Lya said...

femes dulu nie kan

dilaella Ella said...

cantik lukisan.. jangan sedih2 ya :)

Norhasniza Khalid said...

kuatkan semangat tanamkan tekad! pasti.. insyaallah..

memmetlenggeng said...

memang susah kalau nak suruh lupa, yang penting yana kena sibuk-sibukkan diri..buat macam-macam dan pergilah bercuti atau shopping kalau ada masa..haha. MM, kalau akak sedey2 ni biasanya main games, layan cerita korea,jalan-jalan, tepon kawan rapat...macam-macam kita boleh buat. Jangan sedih lagi!!

Aku Penghibur said...

wahh berbakat ...smart gambar nie

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Cantik gambar.. tp jgn sedih2 tau..=D

Pha Is said...

dulu popular kartun ni.. blues selamanya.. heheh

Affy Afiqah said...

semoga yana tabah ye, kalau rasa nak share to someone, share laa, mungkin boleh legakan hati yang berat...
ika pun sedang dalam stress...tapi i kept to myself, sebab tak rasa nak share pada sesiapa...semoga tabah tau! kuatkan semangat :)

Rai Ourkizuna said...

jangan terlikutkan hati yg sedih.. buat aktiviti yg menggembirakan.. selain dari tu.. ambik satu masa.. baca yassin dan luahkan kesedihan pada Nya.. insya allah akan rasa lega sangat sangat.. akak selalu buat mcm tu..

take care

HeNRieTTa JoSe said...

Chnateknye lukisan....do take care...and be strong....ambil gmbar nature...flora and fauna....bleh buat kita lupakan segala masalah, dan mnjadikan kita kembali ceria...give it a try....i do...

Mime MF said...

blues utk aku..dalam majalah ujang dulu kalau tak silap..:D

Puan Mell said...

pemes giler dulu BUA nih..

asha hana said...

BUA nie dulu2 punya majalah kan? hik2. smart. :)

Khir Khalid said...

Live & let live.. never give up, never surrender...

Deqla Manjew said...

cantik sgt lukisan tu syaz.. mmg syaz ni punya jiwa seni sungguh la.. teringin nak tgk wajah empunya diri yg berbakat besar ni.. heeee..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

suka lukisan ini.. sangat cantik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...