Friday, 25 April 2014

Blueberry cheesecake



Assalammualaikum..selamat sejahtera..


Salam jumaat buat semua.entry keluar lambat sikit..hehe..sebab aku baru abes baking kek lagi..sibuk bangat ni..aku buat blueberry cheesecake 2 hari lepas..percubaan pertama aku..dekat setengah hari aku google cari resipi yang aku rasa berkenan dihati..hehe.duk kat dapuq pun rasanya dalam 3 jam..aduhai..dan inilah hasilnya..


Bluberry cheesecake with strawberry and grape
(Deko hentam sajalah.hehe)

Aku sengih sengih tengok kek ni..rasa cambest ja..berjaya jugak buat kek ni.hehe

Kek ni kawan yang order.nasib baik dia cakap sedap.alhamdulillah.hehe..aku risau ja..maklumla..baru pertama kali aku cuba buat..nanti aku letak gambaq dengan resipi yang aku guna untuk buat cheesecakes ni eh.aku nak sambung baking lagi ni..blog kengkawan pun x bw lg..




36 comments:

Asha Lya said...

aishhh petang2 mcm nie nmpk kek terus lapar taw syaz :D

Fazleyatul Aini said...

woi sedap nya !!

Lieya Von Jay said...

isk isk.. serius mcm dh lama xtgk kek2 sya.. sodappp sgt :)

Nurzakiah Hanum said...

terus teringin

Kesuma Angsana said...

hentam2 pun nampak best sgt ni mesti sedap ni !

adrianna syaz said...

Asha lya..lya..hehe..trus lapaq eh..nyum2.. :)

adrianna syaz said...

Fazleyatul..leya..tu la dah jauh plak ni..ipoh mlaka..klu x leh bg kek.hehe

adrianna syaz said...

Lieya vin jay..lieya..hehe..tu l..sya pun da lama x baking2..ni bru mula balik..hehe

adrianna syaz said...

Nurzakiah hanum..mcm lagu shima dah ni.hehe

adrianna syaz said...

Kesuma angsana..KA..hentam ja KA..haha

Fiza Rahman said...

Sedapnya. Haritu pon saya ada buat blueberry cheesecake. Tapi tak der lah letak buah stoberi ngan aggur ni. Rasa mcm nak buat lagi ☺

Farah Waheda Wahid said...

nampak menarik dah sedap, blueberry cheese cake lama dah tak buat, tapi tengah havoc sakan dengan red velvet sekarang ni... siapkan order dari kawan... ^_^

siti alfakhishah aman said...

deco hentam xpe.. janji sedap.. :)

dilaella Ella said...

sedapnya syaz..terus lapar kek :)

Azhafizah Md Nor said...

so drooling la syaz..nak sikit :p

Sarah Talib said...

Kak sarah x pernah cuba lgi buat cheese kek..takut tak jdi

Huny eda said...

wah..ada bakat juga ek....lama tak jenguk sini

Aqilah Azmi said...

omg rindu nyaaa blueberry cheese cake aaaaaaaaaaaaa <3333

Tashira Sha said...

aaaa nak jugak >.<

plain83 said...

waaa cun betoi keknya~ ;3

MimahAjil said...

ish....kecur airliur akak...

ma ❥ said...

1st time buat terus menjadi errrrrrr

Nurul Farahizzati Zakaria said...

deco tu letak ketepi.. rasa yang penting! hihi..

Jazz Lover said...

Nampak sedap. Saya suka cheesecake.

suka suka said...

Sedapnya cheesecake

Mazni Munawar said...

Chocolate cheesecake takde ke? Hehe. Tpi perisa blueberry pun sedap :D

husna zahidi said...

rajin betul.. husna tak mahir bakar membakar..huhuhu..

Anne Nurain said...

aihh jeles betul la dengan tahap kerajinan sya buat kek ni.. anne suka buat kek tapi kat umah sewa ni apa pun tarak.. hehehe..
sedap tuuu blueberry cheese.. nyum.. nyumm..

Puan Kutu said...

hari tu buat versi bodo2 pun sedap..special camni kompem tgok pun tau dah sedap..hehe

Puan Kutu said...

hari tu buat versi bodo2 pun sedap..special camni kompem tgok pun tau dah sedap..hehe

Norhasniza Khalid said...

tengok kek subuh-subuh ni bikin perot lapar sesangat..

Hafiza AizZawa said...

Nak sikit.. nak sikit... sedap sgt.. tgk gambar pun tahu...

permatabiru said...

sedapnya tgk klu masak sendiri lagi puas hati kan..

Nafira usof said...

sis mampu tengok sambil telan airlio jer.. hehehe

asha hana said...

dah lama sangat tak singgah sini. maafkan hana. punya masalah hati yg tak dapat dielakkan. :')

Affy Afiqah said...

boleh pengsan tau tengok gambar kek sya buat adehhhh adehhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...