Tuesday, 6 May 2014

Buat Daun Maple Dan Carrot Menggunakan Fondant



Assalammualaikum..selamt sejahtera..


Kelmarin aku baru test test uli fondant.sebenarnya aku cari gumpaste..tapi disebabkan gumpaste takdak..aku beli ja fondant dan jugak serbuk cmc..aku gaul sama2 bahan2 tu dan aku bentukkan jadi mini carrot dan aku guna acuan tuk dapatkan bentuk daun maple..


Carrot yang bulat bulat.hehe..hentam sajala.


Daun maple gunakan acuan pastu aku kaler sikit2..konon bagi nampak realistik la..hehehe..

Yang carrot tu aku nak letak kat kek carrot aku..tu aku
 buat..dan daun maple tu untuk letak kat kek yang akan aku buat nanti.macam gambar header blog aku ja kan?hehe..in shaa Allah..berjaya jugak percubaan pertama menggunakan fondant..walaupun hasilnya tak berapa kemas dan cantik..aku dah cukup sengih2 dah.hehe..nanti aku bw blog kengkawan eh..

P/s:Bersemangat itu penting ^_^






14 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahhh....

Miss Brenito said...

cutenyer baby carrot tuh

Nurzakiah Hanum said...

wah cutenya

Angah said...

macam carot betui ja...

husna zahidi said...

comey!! bertambah hiasan atas kek nanti..:)

nadia rashid said...

Alahai cute comel JER carrot nya...kalau lah carrot yg sy tanam menjadi mcm ni kn best

Azhafizah Md Nor said...

comel je..teruskan semangat tu ye :)

nohas said...

comel je carrot2 tu..memang sesuai utk carrot cake decoration..

plain83 said...

waa makin mantap la hiasan kek dia nanti... teruskan teruskan! X3

Anne Nurain said...

comelnya carrot tu, bulat2.. hihi..

Lieya Von Jay said...

comel dah tu :) cute2 ja

memmet lenggeng said...

cantik jugak..kretip

Puan Kutu said...

cubaan pertama pun kira menjadi la..lawa daun n karotnya

Nurul said...

Cute je carrot tu... k nrl minat nak buat semua ni tapi kang ramai yang turut menguli sekali... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...