Wednesday, 14 May 2014

Mari Berkebun Sayur




Assalammualaikum..selamat sejahtera..



Maaf sebab x bw blog kengkawan lagi..aku sibuk sikit.huhu..semalam ada tempahan pavlova.nyum2..aku pun memakan jugak la pavlova tu sikit..yang belen2.hehe..arini takdak ceta kek,cerita pasal berkebun pulak..aku memang suka berkebun.jadi aku curi2 masa sikit untuk berkebun ya.mana tau kut kut dapat la secekak dua sayur tanam sendiri..ngeh ngeh..



Beli benih kat tesco ja..nanti aku nak beli online plak.banyak sikit pilihan



Anak benih sawi.yang atas tu lepas 3 ari disemai.bawah seminggu



Bayam merah.yang atas lepas 3 ari semai.bawah seminggu



Kailan.yang atas lepas 3 ari disemai.bawah seminggu.


Aku semai biji benih cabai dengan basil.tapi tak naik lagi pun..aku jenguk la tiap2 ari..wuuu.anak2 pokok sayur ni aku nak pindah ke pasu lain nanti.nanti2 boleh jadi tokey sayuq pulak ni..hehehe..wah..wah..























18 comments:

Cik Itah@RRP said...

salam. eehhehe..oo macam tu rupanya bayam time kecik..baru nampak

Asha Lya said...

elok la syaz bebudi pada tanah membawakan hasil..lya dah lama tak bercucuk tanam..dulu je masa kat kg :)

Mia Kassim said...

Rajin masak, rajin bercucuk tanam gitu... :)

lia said...

semoga anak benih membsesar dgn sihat... amin...

Nafira usof said...

Rajinyeeee.
tak rugi orang yang rajin berbudi dengan tanah nih..:)

timm_bill said...

xrugi berbudi pada tanah..lgipun dpt mkn sayuq organik kan..lagi brkhasiat n jimat duit!

Nurzakiah Hanum said...

berbudi pada tanam akan nampak hasilnya :)

Khai♥Rin : anies said...

rajin nyer dia

aTieYusof Family said...

Selamat berkebun sis... harap2 tumbuh dgn subur ya...:)

Sobri Yaacob said...

skrg benih pun bleh beli online.. baru tahu..he..he..

Bbwana adienia said...

rajinnya yana..best tu yana..aktiviti yang sihat..

Nastyna said...

gegeh kan... hopefully berhasil. i cuba jugak tanam2 ni that day my fren bawakan benih ni dari malaysia, tapi weather sini cam harem la sumer kiok.

dilaella Ella said...

rajinnya berkebun, saya pun ada tanam sayur juga tapi tanah tak subur banyak siput hehe.. :)

Azhafizah Md Nor said...

seronok dapat bercucuk tanam..kalau rumah kat taman susah sikit nak tanam sebab kurang tanah :(

husna zahidi said...

wahh..jimat lah lepas nih..hehehe..
semoga berjaya kak..:)

Khir Khalid said...

Wahh.. syoknya dpt makan sayur tanam sendiri.. best.. :) :)

Lieya Von Jay said...

weeee... best nya tanam sayur seniri :)

Nurul said...

Bestnya bercucuk tanam... apatah lagi bila dapat hasilnya nanti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...