Saturday, 24 May 2014

Vanilla Buttermilk Cupcake



Assalammualaikum..slamat sejahtera..


Selamat berhujung minggu buat geng2 blog..hehe..geng ok..nampak ganas sikit.hehe.aku tak bw lagi blog kengkawan..maaf la..huhu.aku sibuk mengemas bilik aku yang bersepah.pastu buat cupcake.aaa.ni baru aku dapat bersantai sambil tengok parodi secret garden big bang ngeh2..gelak kiki aku tengok.tambah lagi bila part muka top la..aku tumpukan sepenuh pandangan.gatai..haha.

Balik ke cerita asai.dan seperti biasa..aku takleh takdak gambaq bila taip entry.ha ni gambaq..seketui cupcake yang dibuat petang tadi..



Seketui cupcake dengan lemon dan botoi esen vanilla sebagai prop tambahan..ngeh2..



Sekumpulan cupcake yang dah setel dimasak.hehe.eh.,tetiba sesat sebijik lemon.hehe

Ni cupcake vanilla denagn buttermilk sendiri bikin.aku ubah2 sikit resipi mengikut kesukaan aku..ngeh2.gebu2 sekali..kawan aku tanya..kenapa lemon tu sesat kat situ.aku bagitau dia.sebenarnya tak cukup korum cupcake tu..jadi menyelit la lemon tu kat situ.ngeh2..

Memang aku nak sangat taip2 resipi kat sini..tapi aku sangat sibuk..untuk menaip semua2 resipi yang ada..wuu..nanti2 ada kelapangan masa aku cuba buh resipi apa yang patut ok..in shaa Allah.teruskan berbw di blog aku ni ya kengkawan..hehehe..nanti aku pi bw blog kengkawan balik..heee..











17 comments:

Bbwana adienia said...

salam yana..

memang nampak gebu dan comel cupcake dengan prop lemon tu yana..heheh..

plain83 said...

nampak perfect je cupcake dia buat... terer betoi, kalau ai? hancoq bab baking membaking nih... hahaa (T w T)...

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy....

timm bill said...

nk resipi nk resipi! hehe..

nadia rashid said...

Comel betul cup cake nya...kalau cup cake ni sy suka mkn bahagian atas hihi garing!

Amanina Mads said...

lamanya tak singgah blog sya.. bru jumpa link. hehe. sedapnyaa, nampak semua gebu2 eh

Vanessa Ricky said...

Woah, cool. Sy rasa ini la yg sy dapat masa tchr's day haritu. Kekeke..

norhidana miswan said...

akak ingatkan lemon tu salah satu dr bahan dlm cup cakes tuh

Fazleyatul Aini said...

cantik cupcake ko weh
sekata je rupanya

Niesa said...

tetiba kembang air liuq nampak lemon tu..haha..nyumnyum..gebus2 je cupcake..

Sis Vee said...

al kisah lemon tu gitu ghupenya ... pelik tgk dia tercongok sesekor kat situ ... opsss ... ekor x da ma .

Nieda ramly said...

gebusssss

Nieda ramly said...

gebusssss

Khir Khalid said...

Wahh.. emel kt saya sket nak rasa Syaz.. :) :)

Puan Kutu said...

amboi siap props bagai..comey betui cupcakenya

husna zahidi said...

vanilla.. sedap!!

Azhafizah Md Nor said...

ade masa nak jugak try buat ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...