Wednesday, 28 May 2014

WW Buah Mulberry



Assalmmualaikum..selamat sejahtera..


Gambaq buah mulberry yang pernah aku letak untuk WW jugak..tapi masa dia hijau lagi.



Ni dah semakin merah..nyum2..



16 comments:

timm bill said...

sedap sgt..rasa msm2 manis..

paridah said...

pernah merasa malberry ni...msm2 manis..buat jus sdp tu..

Cik Itah@RRP said...

salam. hai . first time nampak huhu

Bbwana adienia said...

hai yana..

saya first time tengok buah mulberi dan x pernah rasa..

Asha Lya said...

tak pernah nampak..ini la pertama kali lihat

perubatan khalifah said...

huhu, tengok dari jauh, macam ulat bulu lak gayanya...
tapi, buah-buahan keluarga berry ni banyak khasiatnya..terutama bab anti-oksidanya yang kini jadi kajian luar negara.
UTM Skudai pun ada buat kajian juga, tapi tentang habbatus sauda terutama dalam melawan kanser...
bolehlah download PDF hasil kajian mereka di link ini :
http://bit.ly/1uLfp6D

Rai Ourkizuna said...

mana nak dapat benihnya..?

Kakzakie said...

Kakak teringin nak tanam
Boleh buat jem pun sedap ni.

Fiza Rahman said...

Owh..baru tau mcm ni rupanya. Tak pernah makan lagi.

ewanthology said...

oooo kat malaysia boleh hidup gak ye buah ni

Khir Khalid said...

Best... tp dah lama tak makan... :)

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy....

eita said...

kat umah ita pun banyak sekarang ni tengah berbuah tapi tak masak lagi

lia said...

owhhh buah ni bole makan yer...

Azhafizah Md Nor said...

nampak unik mulberry ni..tak pernah tengok in real

Nurul said...

x pernah makan buah ni... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...